TORNAR

Més d'un miler d'anoiencs van a Brussel·les a la manifestació del 7 de desembre

Algunes agències aprofiten l’avinentesa per proposar un pack turístic per París o Bruges

politica
Dimarts, 28 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per ser el 7 de desembre a les 11 del matí al centre de la capital belga, centenars de persones de la comarca es desplaçaran per terra i aire. Els autobusos seran el mitjà més utilitzat per a una mobilització que supera les expectatives que s'havia fixat en un principi l'Assemblea Nacional.

La marxa del 7 de desembre té com a meta arribar a les institucions europees, com la ComissióL'expedició anoienca a Brussel·les serà la més important feta mai des de la comarca cap a l'estranger. Almenys vuit autobusos sortiran des de diferents punts cap a Bèlgica, el centre neuràlgic de la Unió Europea per ser a un manifestació amb el lema 'Europa, wake up! Help Catalonia'. Les persones que arribin des de Catalunya queden citades el 7 de desembre, al parc del Cinquantenari, a les 11 del matí. La marxa cabarà a la plaça de Schumann, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea. La marxa finalitzarà amb un acte polític amb la participació de representants de les entitats sobiranistes. Des de la comarca sortiran almenys mig miler de persones en autobusos i se'ls hi uniran centenars de persones més que hi aniran en cotxe particular o avió. Els càlculs de les entitats sobiranistes és que de la comarca hi vagin més d'almenys un miler de persones.

Els viatges s'han organitzat a través d'agències, amb la mediació de l'ANC i el CDR. El bus fletat pel CDR serà d'unes 100 persones -és de dos pisos- i sortirà el vespre del dimecres 6 de desembre i tornarà el mateix dijous 7, després de la manifestació. Hi ha places lliures encara per aquesta opció i també per un altre autocar que faria nit del 7 al 8 a Brussel·les. L'ANC n'organitza un tercer per a persones que farien nit a Brussel·les del 6 al 7.

Agències de viatges com Àgora-Avasa o FerFrans també han proposat paquets turístics relacionats amb aquesta manifestació. En el primer cas, un autobús de 70 places -ja ple- que a més de la marxa inclou dues nits d'hotel i visites a Lieja i Bruges. FerFrans, en col·laboració amb una altra agència de la Catalunya Central, proposen un viatge que també passa per París i que ja està complet.

També hi haurà expedicions des d'altres punts de la comarca com Capellades o Masquefa. En el cas masquefí, portaran també persones de la zona de Martorell i encara queden llocs disponibles. Pel que fa a l'Alta Segarra, els desplaçaments es faran en cotxes particulars, amb l'excepció d'un grup de persones dels Prats de Rei que se sumen a un autobús de Cervera.

El responsable de l'ANC, Jordi Serrat, explica que la resposta "no ens la imaginàvem tan bona. Crèiem que a tota la Catalunya Central no es podria omplir un autobús i al cap de dues hores ja vam veure que faríem curt". En el seu cas, omple un cotxe particular per fer un viatge maratonià que començarà la matinada del 6 de desembre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.