TORNAR

Montbui aprova uns comptes que l'Ajuntament espera ampliar en breu amb el romanent

politica
Dilluns, 4 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el darrer ple del 2020, l'Ajuntament de Montbui va aprovar un pressupost de 7,3 milions d'euros en global. El govern va fer valer la seva majoria, mentre que el PSC es va abstenir. La regidora d'Hisenda avança que són uns comptes que poden créixer i ampliar-se amb el romanent del 2020, els pròxims mesos.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui aprovava en la seva sessió de desembre un pressupost consolidat de 7'3 milions d'euros, dels quals 6'8 milions corresponen a l'Ajuntament. La resta són 381.000 euros al Patronat Llars d'Infants Municipals, 530.000 euros a la societat Montbui Activa SL i 4.950 euros al Consorci La Tossa de Montbui.

Els set regidors del govern, sis d'Ara Montbui i Isabel Guerrero, d'ERC, van votar favorablemenrt. Els sis regidors del PSC Montbui es van abstenir. En aquest ple, preniapossessió de l'acta Miguel Ángel Leiva, nou regidor del grup socialista en substitució de Teo Tomero. La regidora d'Hisenda i Recursos Humans, Jésica Arroyo, va remarcar que aquest és un "pressupost real i que es veurà modificat un cop es liquidi el pressupost de l'any 2020". 

Arroyo afegia que s'utilitzarà "el romanent existent en tancar la liquidació per dotar noves partides". El pressupost compta amb un 6% més en la partida de personal, per ajustar les necessitats de l'Ajuntament en la parcel·la tècnica. També hi ha augments en les partides de Serveis Socials i sanitàries de diferents àmbits, així com Plans d'Ocupació. La regidora d'Hisenda montbuienca també va remarcar que "hi haurà ajuts a entitats del municipi, així com també reforçarem el comerç de Montbu". 

El govern subratlla que "no és el pressupost que voldria, però sí el que tenim. Em sento orgullosa de la feina realitzada". La regidora d'Esports Isabel Guerrero, en representació de Som Montbui-ERC, va recordar que el seu departament "continuarà potenciant els convenis econòmics amb les entitats esportives del municipi, també es formalitzarà un conveni amb Top Tennis per l'organització del Torneig Internacional Femení de tennis, i es duran a terme les diferents activitats esportives programades durant l'any”. Guerrero va mostrar també la seva voluntat "de poder gestionar l'equipament Mont-aQua des de la regidoria d'Esports".

Josep Palacios, portaveu del grup socialista, va argumentar l'abstenció del seu grup, tenint en compte que "és una abstenció condicionada la liquidació del pressupost 2020 i també a les aportacions que poguem fer de cara a la modificació de crèdit que es farà d'aquí a uns mesos, amb l'aportació del romanent. Tenim projectes i idees i, en la mesura que poguem aportar-les, aquesta abstenció podria acabar sent un vot favorable". L'alcalde Jesús Miguel Juárez va agrair el clima de diàleg existent i també va remarcar que "tots els regidors i regidores hem vingut a treballar. Atendrem els oferiments, les aportacions sinceres i honestes. A l'Ajuntament de Montbui tenim el problema de la manca d'ingressos, però treballem per aconseguir els màxims recursos econòmics i les subvencions que necessitem".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.