TORNAR

Montbui, una pugna a les urnes i també als jutjats

L’oposició actual a Teo Romero es reorganitza amb una candidatura única, però al taulell de joc hi apareix també ERC i, per primer cop, C’s

politica
Divendres, 24 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins ara Teo Romero (PSC) ha estat imbatible a les urnes. Va ser un dels alcaldes amb més percentatge de vot de tot l’Estat, però el desgast d’un govern que s’allarga des de 1995 en el seu cas pesa cada cop més... i ara, a més, hi ha un capítol judicial que sembla que és a punt d’obrir-se. La Fiscalia demana tres anys de presó per al batlle per apropiar-se de diners del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) en la seva etapa com a president de l’entitat.

Això va ser de 2005 a 2011 i ho ve arrossegant des que va ser denunciat pel propi FCCD el 2013. El PSC anoienc ha tancat files amb qui va ser el seu secretari general. Hi ha també una denúncia a Antifrau que és una incògnita sobre un altre equipament estrella que plantejava l’alcalde, a la finca La Solana, al nucli antic.

De moment, malgrat aquesta carpeta i el reclam de l’oposició en bloc que l’alcalde renunciï al càrrec, Teo Romero resisteix. El mandat no ha estat exempt d’altres polèmiques, com el curs de ‘coaching’ que van rebre càrrecs de l’Ajuntament i entre ells el propi Romero. La seva carta continuen sent les ambicioses obres públiques que ha dut a terme en els seus 24 anys de mandat –el segon més llarg de la comarca, només per darrere d’Antoni de Solà, del petit poble de Pujalt –, amb equipaments com Mont-aQua o Mont-Àgora. Aquest mandat no hi ha hagut cap obra espectacular –Mont-Àgora es va inaugurar el març del 2015- i l’acció de govern s’ha centrat més en la gestió (la reducció del deute municipal) i en la promoció econòmica.

L’oposició, fragmentada fa quatre anys, s’ha reconfigurat. De fet, els cinc regidors de l’oposició el 2015, tres de Veïns amb Veu, una d’ICV-EUiA i un d’ERC, han plantejat una llista única, Ara Montbui, que propugna aprofundir en les mesures socials i canvis dràstics en conceptes com la participació i la transparència “a través de mesures de participació directa; processos participatius, assemblees de veïns, enfortiment de la governança de les entitats, etc”. Esquerra, per la seva part, presentarà una llista pròpia, amb Isabel Guerrero al capdavant. Els republicans han estat molt actius a les xarxes i esperen treure rèdit del vot del Nucli Antic. Un Nucli Antic on encara cou, i molt, el tancament de la llar d’infants Montxic fa quatre anys. Romero va assenyalar en aquella ocasió que era insostenible econòmicament per la manca d’ajuts de la Generalitat.

L’altre front per a Romero és a la dreta, on apareix per primer cop C’s. El partit taronja s’ha alimentat molt bé a les eleccions al Parlament del vot espanyolista de Montbui –que a les generals vira cap al PSC o fins i tot Podemos –, i ara queda per veure quin efecte tindrà en clau local. I per davant, governi qui governi, un mandat on s’ha de desenvolupar el pla urbanístic i, sobretot, reduir un dels aturs més alts de l’Anoia.

Montbui: Vots 2011  Montbui: Regidors 2011

Montbui: Vots 2015  Montbui: Regidors 2015


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.