TORNAR

Montbui, el segon municipi on la participació baixa més el 14-F

A l’Anoia, també hi ha un dels municipis on la participació va ser més alta, Sant Pere Sallavinera

politica
Dimecres, 17 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'abstenció va assolir uns percentatges molt alts en aquestes darreres eleccions catalanes. Un dels punts on va afectar més va ser a l'Anoia, on quatre municipis de més de 5.000 habitants, Piera, Vilanova del Camí, Montbui i Masquefa, no van superar el 50% de votants.

L'Anoia va ser una de les comarques on el descens de participació va ser més acusat respecte els comicis de 2017. Aquell 21 de desembre es va assolir un rècord de participació, amb el 82,51%, mentre que el passat diumenge és quedava en un 51,72%. El municipi on la participació va ser més baixa, Piera, amb un 42,99%. Amb tot, segons informa l'ACN, el descens més pronunciat de la participació va ser a un altre punt de la comarca. Després del Montmell, al Baix Penedès, amb 40,05 punts, el segon municipi amb una diferència de participació més gran va ser Santa Margarida de Montbui amb un descens de 38,53 punts.

Un dels punts de votació de Montbui, aquest diumengeFa tres anys i dos mesos, un 82,16% dels montbuiencs i montbuienques cridats a votar van acudir a la cita amb les urnes, mentre que fa tres dies només ho feien un 43,66%, la que també era la segona participació més baixa de l'Anoia. En canvi, la que va ser la participació més alta de l'Anoia, a Sant Pere Sallavinera, també era una de les més altes del país. Va ser el municipi on va baixar menys respecte 2017 (a Tiurana, va pujar), amb 0,93 punts i es quedava en un 84,55%.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.