TORNAR
PUBLICITAT

El municipalisme català rebutja i condemna la inhabilitació per part de la JEC del President Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras

Les tres principals entitats municipalistes del país, l’ACM, l’FMC i l’AMI sumen esforços per denunciar la decisió de la JEC i en defensa de les institucions catalanes

politica
Diumenge, 5 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) expressen el seu total rebuig i la condemna més enèrgica a les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar al president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras, malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Les tres entitats municipalistes del país volen mostrar el seu rebuig i condemna a la decisió de la Junta Electoral Central de manllevar de les actes de diputat al president Quim Torra, i d’europarlamentari al vicepresident Oriol Junqueras.
Així mateix, el president de l’ACM, Lluís Soler, la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, van assistir ahir al ple extraordinari del Parlament de Catalunya per tal de mostrar el suport del municipalisme català a les institucions catalanes, i el rebuig frontal als continus atacs per part de la justícia i els òrgans administratius espanyols.
Segons el president de l’ACM, Lluís Soler, l’Estat espanyol continua amb la via repressiva i vol imposar a cop de sentències qui ha de governar les institucions catalanes: “No es pot acceptar que un òrgan administratiu de l’Estat passi per sobre dels resultats de les urnes i del que el poble català va votar i els diputats al Parlament van decidir escollir com a president”. La presidenta de l’FMC, Olga Arnau, considera que la decisió de la JEC “és un atac a la democràcia” i es pregunta “perquè serveix votar si llavors no accepten els resultats electorals ni el president que s’investeix des del Parlament?”. El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, ha valorat el nou atac a les institucions catalanes de la JEC dient que “només ens confirma que Europa i la democràcia comença als Pirineus” i que ha tornat a deixar clar que “la democràcia només la retrobarem amb la independència”.
Les tres entitats municipalistes ja han començat a treballar per coordinar una resposta unitària, conjunta i àmplia contra aquest nou atac a la democràcia i a les institucions catalanes. De moment, tenen previst presentar una moció conjunta aquest proper dimarts al matí, a banda d’altres accions que es puguin concretar en les properes hores entre les tres entitats municipalistes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.