TORNAR

El 'no' al macropolígon guanya a Òdena, amb Maria Sayavera primera en vots

Els republicans empaten a cinc representants amb els socialistes; el desempat el decidirà Òdena a Fons

politica
Dilluns, 27 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La història de 2011 s'ha repetit amb diferents actors i una gran guanyadora: Maria Sayavera. Els resultats al municipi signifiquen que Francisco Guisado i el PSC perden la majoria absoluta.

El factor Can Morera ha tornat a pesar en les eleccions municipals d'Òdena, com el 2011. En aquella ocasió, amb la construcció del macropolígon sobre la taula i un Pla Urbanístic a punt d'aprovar-se, el PSC va perdre la majoria i els vots de l'oposició es van repartir entre CiU i ERC, contraris al macropolígon. Guisado recuperaria la majoria el 2015, amb el tema adormit. Aquest 2019, nou gir en 'u' a Òdena.  Fem Òdena-AM (vinculat aa ERC) ha passat de tres a cinc regidors i empata amb el PSC. La majoria absoluta són sis regidors. Per vots, la republicana Maria Sayavera guanya amb 788, 100 més que el PSC. Òdena a Fons, agrupació d'electors sorgida enguany, entra amb un regidor i 256 vots. S'ha mostrat contrària també al macropolígon a Can Morera.

Per tant, OAF serà el jutge de qui ocupa la batllia. La coincidència programàtica amb ERC en l'afer de Can Morera pot ser un dels factors determinants. A l'Espelt, el nucli més afectat pel macropolígon, Fem Òdena ha arrasat amb 134 vots, mentre el PSC n'obtenia 32. La diferència, per tant, l'ha marcat aquest nucli. 

El descens del PSC en vots ha estat lleu, de 732 a 688. La caiguda de Junts per Òdena, hereva de la CiU que amb Pep Solé Vilanova va treure 346 vots el 2016, ha estat molt més important: només 121 vots. La seva postura sobre Can Morera, en la que no s'havien definit a favor de Per la Conca, sembla una de les causes: a les europees, han tret 546 vots. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.