TORNAR

Un nou dispòsit per evitar talls en el subministrament

Carles Bassaganya inaugura diverses obres a Jorba

politica
Diumenge, 28 juny 2009. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte s'han inaugurat diverses obres al municipi de Jorba, la més important un nou dipòsit d'aigua amb capacitat per a 500 m3 que com ha assenyalat l'alcalde farà més improbables els talls de subministrament. Aquest dipòsit, juntament amb de l’arranjament i la senyalització turística del Camí del Castell de Jorba han estat inaugurats pel director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques Carles Bassaganya.

Inauguració del nou dipòsit de Jorba, amb  Carles Bassaganya, Josep Mª Palau i membres del consell comarcal.

Després de descobrir la placa inaugural, hi han hagut els parlaments del vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Mercader, de l’alcalde de Jorba, Josep Maria Palau, i finalment, el director general Carles Bassaganya ha fet la cloenda de l’acte.

La millora de la portada d’aigües a diversos nuclis del municipi de Jorba ha consistit en la construcció d’un nou dipòsit circular, que té una capacitat de 500 metres cúbics, l’estesa d’una nova xarxa des dels dipòsits municipals i la realització de sis escomeses noves: les Alzinetes, Mas Jordà, cal Martí de Dalt, les dues pedreres i les plantes de compostatge. Amb una xarxa d’interconnexió amb el dipòsit ja existent, aquestes actuacions serviran per augmentar el volum de proveïment d’aigua al mateix nucli de Jorba, i també a Sant Genís, Travé i a la zona de les Alzinetes, que fins ara no tenien l’aigua connectada a la xarxa pública.

D’un pressupost de 354.918 euros, el nou dipòsit i les instal·lacions corresponents a la xarxa d’aigua han estat finançades pel Departament de Governació i Administracions Públiques a través del Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder).

El director general Carles Bassaganya també ha inaugurat l’arranjament i la senyalització turística del Camí del Castell de Jorba, que també dóna accés a l’espai on està ubicat el nou dipòsit d’aigua.

Programa 'Viure al poble'

Durant la visita Bassaganya també va poder conèixer les dues necessitats de finançament d’obres més necessàries per al municipi. Per una banda, la sol·lictud de l’ajuntament de Jorba d’acollir-se al programa “Viure al Poble”, que permetria continuar amb la rehabilitació del nucli de Jorba, arranjant els espais que queden pendents i poder impulsar la dinamització turística municipi, en base al seu nucli històric i el seus elements de patrimoni, com poden ser el Castell de Jorba.

Per altra banda, la necessitat de fer front a una molt elevada despesa de reparació sobrevinguda recentment, com és el trencament d’una connexió de claveguera dins el Barranc de l’Hospital, que en cas de pluges torrencials provoca el sobreeiximent a l’edifici més baix del poble, el consultori mèdic local. A més a més, aquesta connexió trencada també impossibilita la connexió de la major part del clavegueram de Jorba amb l’estació depuradora d’aigües residuals que es posarà en marxa properament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.