TORNAR
PUBLICITAT

El nou partit Impulsem el Penedès farà llistes per a les municipals

A la presentació de la nova formació sorgida de l’òrbita postconvergent hi va assistir el batle de Masquefa, Xavier Boquete

politica
Dilluns, 14 novembre 2022. 16:53. Redacció AnoiaDiari.

Foto de grup del congrés fundacional d'Impulsem el Penedès (Gemma Sánchez / ACN)Aquest cap de setmana s'ha presentat la nova executiva d'Impulsem el Penedès, una nova formació política que es presentarà a les eleccions municipals. La formació, que ja es va presentar públicament el passat mes d'abril, sorgeix de l'òrbita postconvergent i després d'aquest congrés fundacional, en què s'han debatut les ponències ideològiques, ja han anunciat que buscaran establir coalicions o aliances amb Junts i el PDeCAT, formacions d'on provenen molts dels rostres que es van veure en aquesta trobada celebrada a Sant Jaume dels Domenys. Una d'aquestes persones era Xavier Boquete, batlle de Masquefa.

Al congrés fundacional, al costat de Boquete, també hi han assistit els batlles de municipis com Vilafranca del Penedès, Santa Fe del Penedès, Font-rubí o Canyelles.

El president de la nova formació, Jaume Casañas, ha manifestat en declaracions a l'ACN que l'objectiu del partit és tirar endavant candidatures "al màxim nombre de municipis possibles" arreu de les quatre comarques del Penedès. De moment, aquest dissabte n'hi ha acordades dotze. A l'Alt Penedès es presentaran llistes a Castellví de la Marca, Font-rubí, Subirats, Pacs, Sant Llorenç d'Hortons, Torrelles de Foix, Santa Fe i Puigdàlber. En el cas del Baix Penedès, n'hi haurà a Cunit i Sant Jaume dels Domenys, mentre que al Garraf es presentaran a Cubelles i Canyelles. Per ara no hi ha cap llista segura a l'Anoia, tot i que l'executiva dona per fet que hi haurà candidatura a Piera.

Casañas ha manifestat que Impulsem el Penedès vol tenir personalitat pròpia i un projecte propi", també ha assegurat que "analitzaran amb diferents actors" la fórmula amb què el nou partit es presentarà a les eleccions municipals "sempre que es respecti el decàleg del Penedès presentat aquest dissabte".

Casañas ha dit que han rebut l'interès d'executives locals de Junts i del PDeCAT per anar conjuntament als comicis del maig. "I també d'altres partits", ha assegurat, als quals els ha despertat interès "un capital de la política municipal molt atractiu", ja que Casañas ha recordat que el nou partit s'ha posat en marxa amb la implicació de nombrosos alcaldes i regidors.

Decàleg Penedès 2030

La nova formació ha acordat el 'Decàleg Penedès 2030' com a principis bàsics a defensar als programes electorals. El document veta el desplegament de la MAT, aposta per fomentar les comunitats energètiques, reclama l'aprovació del Pla Territorial Parcial del Penedès i reivindica la gratuïtat interna a la C-32. També en mobilitat, reivindica la construcció d'un baixador del tren d'alta velocitat a Vilafranca i la millora de la connexió de Rodalies i bus entre les comarques penedesenques.

També reclamen la creació d'una regió policial pròpia així com una regió sanitària i la construcció d'un hospital de referència. En formació, el partit defensa la posada en marxa d'un campus universitari i l'impuls de clústers formatius mentre que en turisme aposta per definir una política conjunta. El decàleg també es focalitza en la defensa del sector primari, en l'impuls d'IDIADA com a pol econòmic i reclama el desplegament complet dels serveis territorials i de la delegació del Penedès.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.