TORNAR

La nova direcció d'ERC Igualada rejoveneix el partit

Joan Torras no es presentarà a les municipals del 2015 i Requesens i Vergés podrien prendre el relleu

politica
Dimarts, 24 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El canvi a la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya té una vinculació amb la situació que el partit republicà viu a nivell nacional. Oriol Junqueras, que es troba al capdavant del partit des del setembre del 2011, va destacar la importància de renovar el partit apostant per persones joves i noves. Aquesta premissa, que sembla ser que ha aconseguit que ERC faci un pas endavant a nivell de país, s'ha aplicat també a Igualada, amb una nova executiva encapçalada per Alba Vergés i Joan Requesens. La nova permanent apunta possibles noves cares per a les properes eleccions municipals el 2015, i és que, segons Joan Torras, 'seria una gran satisfacció per mi que un dels dos encapçalessin les llistes de les futures eleccions'.

Alba Vergés en el moment d'assumir la presidència d'ERC Igualada

Darrere de la direcció d'ERC Igualada, amb Alba Vergés com a presidenta i Joan Requesens com a vicepresident-portaveu, hi ha Martí Prat com a secretari de finances; Toni Claramunt, que serà el secretari d’organització; Joan Boix, secretari de política municipal; Bernat Dàmaso, d’imatge i comunicació; Ester Làzaro com a responsable de la secretaria de la dona; Joan Torras, que serà el portaveu del grup municipal i Pere Riba, el representant de les JERC.

La nova línia de treball s'adiu amb la que va proposar el president d'ERC, Oriol Junqueras. En aquest sentit, tant Alba Vergés com Joan Requesens i Joan Torras opinen que la situació del partit al país beneficia i té efectes positius per al partit local. Tal com apunta Alba Vergés 'l'aposta que Junqueras ha fet a nivell nacional de renovació, de cares noves que no siguin necessàriament gent 'de partit' és una de les raons per la proposta de nova executiva'.

Segons Requesens, actual regidor de Joventut i Cooperació, Alba Vergés reflecteix els canvis de tendència que es duen a terme a nivell nacional, perquè 'ha estat vinculada a l'independentisme, està preparada, és jove i, per tot això, aporta un valor afegit al partit, que té la voluntat d'obrir-se més a la ciutat'. Així i tot, Vergés subratlla que a l'executiva també es valora 'l'experiència dels de sempre, perquè com a mínim jo sóc molt inexperta amb els procediments'.

Pel que fa a les tasques polítiques, una de les línies de treball clau de la nova presidència d'ERC Igualada passa per 'obrir el partit, ser coherents amb els valors que està aportant Junqueras i unir persones amb voluntat de sumar', constata Requesens.

En relació amb els objectius del partit, el regidor explica que treballaran per arribar a fer una proposta atractiva a la que tothom s'hi sumi i un dels àmbits en els que volen sumar és el de les persones vinculades amb l'independentisme.

El partit, a l'Ajuntament

Abans de les eleccions municipals del maig, Joan Torras, expresident d'ERC Igualada, va assegurar que si aconseguia entrar a l'Ajuntament convocaria eleccions a l'executiva per tal de canviar els càrrecs. Aquesta voluntat es deu, segons apunta Joan Requesens, al fet de 'no vincular les responsabilitats del govern amb el partit, que aquest no estigui relacionat amb la regidoria'.

Alba Vergés representa, així, 'la distància que el partit necessita de l'Ajuntament' i dóna força al partit. Joan Torras destaca que, amb una persona que no està a l'Ajuntament s'assegura que 'el partit té una veu i una dinàmica pròpia'. A més, Torras també reitera que Vergés encapçala un partit que aposta 'pel relleu generacional' com a valor.

Les municipals del 2015

Ni Torras, Requesens ni Vergés han assegurat qui serà el proper cap de llista d'ERC Igualada. Així i tot, Joan Torras ja va fer públic que no es presentarà a les properes eleccions municipals. Per aquest motiu, si el partit segueix la línia proposada per Oriol Junqueras, les noves cares que proposa la secció local podrien esdevenir les que encapçalin les llistes.

En referència a això, Joan Torras constata que 'seria una gran satisfacció personal que Alba Vergés o Joan Requesens fossin al capdavant de les llistes municipals, ja que són persones per qui jo he apostat fermament'.

Per la seva banda, Alba Vergés i Joan Requesens coincideixen en assegurar que 'no s'ha plantejat encara què passarà', i subratllen que el projecte de la nova executiva dura dos anys i, per això, 'sí que estem treballant en com enfoquem la nostra tasca dins del partit i a la ciutat'.


1 Comentaris

F

Ferran J

Igualada

24 de gener 2012.10:55h

Respondre

Una bona notícia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.