TORNAR
PUBLICITAT

Òdena exigeix "respecte a la sobirania municipal" en la seva negativa al pla de Can Morera

El govern reitera a la Generalitat el seu ”no” a la requalificació a la zona de l’Espelt i recorda que hi ha més espais al municipi

politica
Dimarts, 19 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern d'Òdena, junt a un dels partits de l'oposició -Òdena a Fons- torna a recalcar davant l'administració de la Generalitat la seva postura contrària a que hi hagi canvis de qualificació del sòl a Can Morera. Fa unes setmanes, tant la conselleria de Territori com l'alcalde d'Igualada insistien en la necessitat de nou "sòl industrial". 

Un dels plens municipals d'aquest mandat a ÒdenaL'Ajuntament d'Òdena, amb govern de Fem Òdena-ERC, ha remarcat aquest dilluns el seu posicionament contrari a canviar l'espai de Can Morera i convertir-lo en industrial. Recorden que "el posicionament ja es va fer palès oficialment amb una moció aprovada pel ple del consistori" el setembre i que la posició ja era anunciada a la campanya electoral. Manifesten que "el canvi de govern municipal va ser degut a aquest compromís electoral adquirit pels grups d'Òdena a Fons i Fem Òdena amb la ciutadania" mentre que l'anterior equip de govern, el PSC, estava a favor del Pla Director que apunta a la requalificació. El govern emplaça a tots els alcaldes que formen la MICOD a respectar la sobirania municipal i a buscar "un consens al voltant de l'estratègia econòmica i industrial de la Conca d'Òdena tenint en compte la voluntat del municipi d'Òdena i les demandes socials del territori, així com incentivar a les entitats com Unió de Pagesos, Per la Conca i tots els col·lectius que s'han oposat a aquest urbanisme especulatiu a continuar treballant per un futur sostenible i just per a la Conca d'Òdena". El comunicat arriba després de les declaracions del batlle d'Igualada, Marc Castells, i de la família Singla, que demanaven que no es freni el PDU. 

Segons el govern "els dos grups vam firmar un acord d'investidura que ens obligava a aturar aquesta planificació i el passat setembre vam oficialitzar el nostre posicionament en  aprovar en ple una moció a favor de preservar l'espai agroforestal de Can Morera i demanant un desenvolupament urbanístic sostenible ambientalment i just socialment". Aquesta moció "anava d'acord amb les demandes de les entitats ciutadanes que havien expressat de manera ben palesa les mancances del projecte en el Compromís per la Conca que va ser firmat per 10 agrupacions polítiques de set municipis i nombroses entitats socials de la Conca". En una reunió amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, el passat 10 d'octubre, "se li va donar a conèixer". També, en una de les trobades amb Josep Armengol, subdirector general d'Acció Territorial i de l'Hàbitat Urbà, en què es va voler exposar el posicionament i conèixer l'estat del projecte, Armengol es va refermar en què només s'inclouria Can Morera dins la planificació si ho volia l'Ajuntament d'Òdena.

Lamenten que "malgrat tot, des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat es vol mantenir la planificació de nou sòl industrial en la zona de Can Morera" i des del govern odenenc reiteren que "això força una urbanització desmesurada del terme municipal d'Òdena per a posar-lo a disposició d'hipotètiques empreses tot i que hi ha superfície industrial disponible i projectada per a grans empreses dins i adossada a la trama urbana". Afegeixen que "ja hi ha disponible superfície industrial per empreses de grans dimensions a la Conca d'Òdena, tant en sòl industrial consolidat i desocupat com en d'altres en fase de tramitació en ubicacions amb un menor impacte social i ambiental". Demanen "no iniciar la tramitació del PDU d'activitats econòmiques de la Conca d'Òdena fins a acordar la no urbanització de Can Morera i que es revisi amb caràcter d'urgència l'actual PDU i s'adapti a les necessitats socials i ambientals del territori".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.