TORNAR

Òdena a Fons critica la decisió d'incloure "la zona de Gran Europa" com a creixement industrial

El portaveu Andreu Garcia recorda que ”hi havia altres opcions, com la continuïtat amb el polígon de les Comes”

politica
Dimecres, 31 març 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El portaveu de la formació mostra la seva decepció per com ha quedat el dibuix final del procés participatiu i que pel fet que el govern municipal de Fem Òdena no hagi tingut una actitud més contundent. També critica que "no s'hagin acceptat les al·legacions" que des del municipi odenenc es van plantejar al pla. 

La zona de l'aèrodrom fins a la C-37, tal com està dibuixava a l'esbós de participacióEls resultats fet públics del procés participatiu del nou Pla Director de la Conca han generat reaccions contràries entre diverses entitats que consideren que els creixements industrials no s'adiuen a la realitat del territori. Ara, Òdena a Fons, el partit que decanta la majoria a l'Ajuntament odenenc, s'ha posicionat en contra també del dibuix que deixa aquest procés. El seu portaveu, Andreu Garcia, critica que s'englobi també la zona de Gran Europa i lamenta que l'Ajuntament (Fem Òdena-ERC-AM) no s'hi hagi oposat.

Unió de Pagesos manté les mateixes crítiques. L'agrupació d'electors manifesta que una urbanització d'un nou polígon —en una àrea 'verge'— suposaria càrregues de manteniment per l'Ajuntament "que ja té una tresoreria prou tensionada". Aquest és un punt de desacord amb el govern municipal: "volem un creixement en taca, no un polígon nou de trinca", "Això ho recullen també les conclusions del procés participatiu".

L'esmentat dibuix que deixen les conclusions del procés participatiu no difereix de les previsions de creixement industrial que estaven planificades fa uns anys, però amb un  embolcall diferent. Hi havia ja la previsió d'un creixement a la zona d'Igualada-Jorba, amb el nou polígon dels adobers, que ara passa a estar sota el paraigües del nou Pla
Director. I també un avenç del pla de l'aeròdrom del 2013, que contemplava un creixement al voltant d'aquesta infraestructura. Andreu Garcia veu positiu que hi hagi un desenvolupament d'indústries relacionades amb l'aeronàutica i els drons, un punt en el que coincideix amb el govern.

OAF i Fem Òdena va instar i és com s'ha acabat perfilant la zona verda entorn del Pla de la Masia que farà de "pantalla" a l'àrea habitada respecte a les noves indústries que puguin sorgir a l'aeròdrom i al Pla de les Gavarreres. Andreu Garcia lamenta els resultats finals del procés de participació, però, perquè "la zona on es volia fer Gran Europa no hi ha d'entrar". Hi ha moltes parcel·les per ocupar i no podem tornar als errors del passat","Aquestes hectaries de poligon buides també requereixen d'un pla". En opinió d'Andreu Garcia "la pandèmia ens ha demostrat que cal tenir un primer sector potent. Si no hi ha un projecte definit, no podem planificar noves zones industrials, perquè primer cal omplir el Pla de les Gavarreres" i "si realment som conscients que cada any Catalunya perd 2.000 hectàrees de conreu i si ens creiem el parc agrari, hem de saber conjugar industria de valor afegit, amb un potent sector primari, que al temps generi també llocs nous de treball".

Garcia lamenta que "les al·legacions que formulava Òdena per aquest PDUAECO no s'han acabat acceptant. En canvi, quan Vilanova va dir 'no' a Can Titó, se'n va sortir. Hi ha zones a tocar del polígon d'Igualada, que, tot i ser d'Òdena podien servir per assumir el creixement industrial". Creu que "seria el creixement més natural, amb un impacte mínim", puntualitza que "són zones que no travessen la A-2", i "seria un aprofitament de sinergies amb Igualada". El que es desprèn també de la posició d'ÒAF sobre aquest tema, és que "el consens en aquest punt s'ha trencat amb FEM-ERC".


1 Comentaris

j

josep

igualada

1 d'abril 2021.19:32h

Respondre

No volem mes poligons industrials buits.
Volem camps de conreu.
Ja n’hi ha prou de passar de la opiniò de la gent.
Ja n’hi ha prou de malvaratar els diners dels contribuyents, esgavellar el... Llegir més terreny i deixar-lo que no serveixi per res.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.