TORNAR

Òdena a Fons demana la dimissió d'Andreu Garcia

El cap de llista de l’agrupació d’electors ha anunciat que presentarà una moció de censura al govern de fem Òdena, amb el suport del PSC

politica
Dimecres, 13 abril 2022. 12:59. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'agrupació d'electors Òdena a Fons (OAF) ha emès un comunicat amb què es "desvincula de la decisió presa pel regidor, Andreu Garcia, de la moció de censura que han anunciat que presentaran per derrocar el govern de Fem Òdena, encapçalat per Maria Sayavera". La formació demana la dimissió del seu representant al govern municipal. La batllessa odenenca emetrà un comunicat quan es registri la moció.

A les darreres eleccions municipals, la candidatura Fem Òdena (FEM-AM), encapçalada per Maria Sayavera, va obtenir la victòria a les urnes, amb un 41,04% dels vots, que li van donar cinc regidors. També va aconseguir regidors el PSC, liderat per Francisco Guisado, amb un 35,83% dels vots emesos. El darrer dels onze regidors que configuren el consistori el va obtenir l'agrupació d'electors Òdena a Fons (OAF), amb Andrés García com a cap de llista. L'abstenció de Garcia va donar l'alcaldia a Sayavera, substituint el socialista Francisco Guisado, que ostentava l'alcaldia des del 2015.

En aquells moments, segons expliquen des d'Òdena a Fons en l'esmentat comunicat "l'agrupació d'electors OAF es va constituir per presentar-se a les eleccions municipals de 2019 amb un ideari clar i consensuat. Érem ciutadans sense cap afany de fer política de partits, no ens aixoplugàvem sota cap mena de sigles i ens establíem com a grup sota un ideari comú malgrat ser un grup heterogeni. Tots teníem clar que la nostra prioritat era sumar, pensant sempre en el benefici dels odenencs i, sobretot, prenent sempre les millors decisions posades a votació del grup. D'aquestes premisses n'emanava la idea que tots els membres de l'equip teníem veu i vot i, per tant, la mateixa importància i representació."

Des d'OAF afegeixen que "el regidor que vam aconseguir gràcies als vots d'aquells qui van creure en el nostre projecte esdevenia, doncs, el cap visible, però no més important que qualsevol altre membre de l'agrupació".

Gairebé tres anys més tard, afegeixen, "havent hagut de gestionar les desavinences internes d'una agrupació massa immadura i poc consolidada. Desavinences provocades pels interessos més enllà dels establerts a les bases d'OAF i sota la batuta d'un lideratge que, lluny d'apropar els membres del grup, n'ha afavorit la ruptura total i no ha respectat la voluntat de la majoria preguntada en votació."

L'agrupació d'electors odenenca anuncia que, "és per aquests motius que ens veiem obligats moralment, i per respecte als electors que ens van donar suport quan els demanàvem confiança, de desvincular-nos de la decisió presa pel regidor, Andreu Garcia, de la moció de censura que han anunciat que presentaran per derrocar el govern de Fem Òdena, encapçalat per Maria Sayavera.

Demanem disculpes a tots els que, com la majoria dels membres d'OAF, vam posar les il·lusions en aquest projecte que se'ns presentava prometedor, però que no ha pogut ni ha sabut fer-se realitat."

Finalment, Òdena a Fons desgrana sis punts en un manifest:

1. Les decisions que prengui en endavant l'actual regidor d'OAF, Andreu Garcia, ja no representen bona part dels integrants de l'agrupació d'electors

2. Les últimes decisions preses s'han resolt sense respectar al grup

3. Qui signem el manifest no estem d'acord a votar a favor de la moció de censura, qüestió preguntada al grup i amb resultat negatiu

4. No se'ns ha permès presentar una via alternativa atractiva i conciliadora i se'ns ha presentat directament un nou rumb unilateral i irrespectuós per a la majoria del grup

5. La situació actual és el resultat d'un excés de protagonisme de la cara visible del grup, Andreu Garcia, sumat a les desavinences personals amb l'actual alcaldessa d'Òdena

6. Es demana al regidor fins d'ara d'OAF, Andreu Garcia, que passi a ser regidor no adscrit si no valora la possibilitat de dimitir, tal com se'ns ha comunicat fins ara.

El passat dimarts 25 de gener, els socialistes emetien un comunicat amb què feien pública la invitació feta al regidor d'Òdena a Fons (OAF), Andreu García, a "que abandoni el seu suport a l'alcaldessa Maria Sayavera d'ERC i voti contra ella i el seu govern municipal una moció de censura". El motiu, segons el grup socialista, és "l'impuls que l'alcaldessa ha donat a la tramitació com a sòl industrial d'una part del Pla de la Masia.” El govern municipal odenenc va considerar que la moció de censura que planteja el grup municipal del PSC és "un moviment polític només motivat per la proximitat de les eleccions municipals del maig de 2023."

La batllessa d'Òdena, Maria Sayavera, farà un comunicat quan hagin entrat la moció de censura al registre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.