TORNAR

Òdena a Fons marca el 'no' al PDU de Can Morera com a base per negociar

L’agrupació es marca ”complir amb els objectius del programa” com a pas per fer pactes

politica
Dimecres, 29 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El jutge de qui ostentarà la batllia odenenca pot ser una agrupació d'electors que debutava en aquests comicis. Òdena a Fons inclinarà amb el seu regidor quina de les dues grans forces a l'Ajuntament lidera el govern.

Maria Sayavera és la guanyadora dels comicis a Òdena en vots, però la sorpresa és la desaparició de l'espai convergent i la irrupció d'Òdena a Fons. Fem Òdena-AM i el PSC estan empatats a cinc regidors i OAF té el que decanta la majoria absoluta. L'agrupació d'electors feia el primer balanç aquest dilluns després de les eleccions on ha obtingut un regidor. El seu portaveu, Andreu Garcia, explica que "no tenim ambicions d'entrar al govern, però sí que volem influir per aplicar el nostre programa". Un dels punts que reclamen a eventuals socis o per donar suport a la investidura és el "no" al macropolígon de Can Morera, un projecte del qual se n'està fent el Pla Director Urbanístic. 

Panoràmica de Can MoreraAquesta 'línia vermella' els situaria més a prop de Fem Òdena-AM que no del PSC. Amb tot, Andreu Garcia matisa que "és un punt de coincidència amb ells, però el mateix Compromís per la Conca que hem firmat no és prou explícit contra el macropolígon". OAF exposa que "la nostra oposició al PDU de la Conca és perquè ens hem informat molt sobre el projecte i com a agrupació d'electors ho vam debatre. L'efecte sobre la qualitat de vida i l'entorn dels odenencs podria ser terrible si es fa el polígon. Estaríem a favor si hi hagués transparència i no fos una operació especulativa, si hi hagués de veritat empreses potents, però no hi ha res d'això". Sobre un altre tema d'impacte ambiental, la reforma de l'A-2, Garcia i el seu equip volen conèixer més a fons el projecte de remodelació "però no volem ser negatius perquè sí".

L'agrupació d'electors esperava "dos regidors per poder ser més decisius" però de tota manera "hi hem estat a prop. La paradoxa és que amb un regidor serem decisius també". Fins ara no s'ha contactat ni amb Fem Òdena-AM ni PSC més enllà de les felicitacions de cortesia pels resultats. Esperen fer-ho els propers dies. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.