TORNAR

Òdena ja disposa del projecte executiu per millorar l’accessibilitat al teatre i centre cultural

L’equipament cultural es troba repartit en dos edificis units per un vestíbul comú com son el Teatre Centre Unió Agrícola i el Centre cultural

politica
Dimarts, 11 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Òdena el projecte executiu per millorar l’accessibilitat al teatre i centre cultural del municipi. L'equipament es troba repartit en dos edificis, el Teatre Centre Unió Agrícola i el Centre cultural, units per un vestíbul. En aquest equipament també s'ubica l’Espai cultural i recreatiu, el telecentre i el Jutjat de pau i actualment no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, ja que cal pujar diferents trams d’escala per accedir-hi.

D'aquesta manera, el projecte executiu desenvolupa les adequacions necessàries per a facilitar l’accessibilitat a l’edifici d’acord amb l’estudi de solucions redactat l’any 2014 per l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació de Barcelona.

D’acord amb l’alternativa escollida per l’Ajuntament d'Òdena, es planteja la instal·lació d’un ascensor per salvar el desnivell existent entre el carrer i les dues plantes de l’edifici, i una plataforma puja escales per salvar el desnivell entre el vestíbul i el teatre. El treball també contempla pavimentar i col·locar baranes en les rampes exteriors existents.

L’actuació, que té un cost previst de 143.037 euros, preveu una inversió per fases, coincidint amb les diferents zones d’actuació, per tal de facilitar la gestió econòmica. Amb aquest projecte l’Ajuntament disposa de la documentació necessària per executar les obres i millorar l’accessibilitat del teatre

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar”, 4 “Educació de qualitat” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.