TORNAR

Òdena puntualitza que si hi ha noves activitats al Pla d'Òdena "es faran lluny dels habitatges"

L’entorn de l’aeròdrom pot ser, segons el govern local, un espai d’indústries d’alt valor afegit

politica
Divendres, 18 setembre 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern odenenc respon davant una publicació que hauria relacionat el creixement industrial que s'estudia al Pla Director amb una zona pròxima a habitatges, a l'entorn del Pla d'Oranies. Remarquen que "el projecte es troba en una fase preliminar d'estudi."

L'Ajuntament d'Òdena manifesta que "si es fan noves activitats a l'aeròdrom, estaran allunyades d'habitatges." Afegeixen que "treballem amb la resta de grups polítics del municipi, amb els veïns i amb la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament de la zona de l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena" però que aquesta no serà a la vora dels habitatges del Pla d'Òdena. 

Puntualitzen que qualsevol desenvolupament industrial "es farà tot protegint el creixement residencial del nucli de Pla d'Òdena cap a l'autovia A2" i que "es prioritzarà que el tipus d'indústries que es podrien instal·lar a la zona siguin aquelles que aportin un alt valor afegit, generant llocs de treball de qualitat vinculats a un tipus d'activitat lligada a 'aeronàutica i noves tecnologies."

Conclouen que "el desenvolupament es faria només si fos una necessitat; s'aniria implementant per fases, no urbanitzant tota la zona de cop i amb un creixement sostenible, respectant l'entorn natural, protegint el Pla d'Oranies i els camins i les zones de passeig existents a Òdena." Òdena ja va ser el municipi més bel·ligerant amb la planificació industrial a la zona de Can Morera, que també es contemplava en els primers esbossos del Pla Director.


1 Comentaris

F

Francesc

Conca d’Òdena

18 de setembre 2020.15:24h

Respondre

Lluny dels habitatges? Com l’aerodrom que molesta constantment amb avions fent vols per sobre d’habitatges del voltant? Respectar l’entorn natual no és deixar quatre camins en terra i un... Llegir més grapat d pasos per la fauna. Respectar l’entorn és també valorar la feina dels pagesos no reduint cada cop més la terra cultivada a la Conca d’Òdena. No parlem ara constantment dels productes de proximitat? Doncs per menjar productes de proximitat cal tenir terra que els produeixi sinó els acabem portant de l’horta de Murcia o d’Almeria, del cultius transgencis del Estats Units o dels camps d’oliveres de Jaen o d’Italia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.