TORNAR

Òdena reclama a Salut recuperar l’horari d’abans de la pandèmia dels dos consultoris mèdics

El Ple de l’Ajuntament d’Òdena va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit presentada per Fem Òdena, PSC-Òdena Progrés i ÒAF-Òdena a Fons

politica
Dimarts, 9 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el Ple ordinari de l’Ajuntament d’Òdena, celebrat el passat dijous 4 de novembre, els grups municipals de Fem Òdena, PSC-Òdena Progrés  i ÒAF-Òdena a Fons van presentar una moció que instava al govern odenenc reclamar al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la recuperació de l'horari d'abans de la pandèmia als dos consultoris mèdics,  el del Pla d’Òdena i el del nucli urbà.  La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

PUBLICITAT

Des de l’Ajuntament d’Òdena justifiquen que “arran de la COVID-19 es van tancar molts consultoris locals i es van reorganitzar els serveis que es prestaven en aquests centres. A Òdena es va centralitzar l’atenció primària a la Pobla de Claramunt, i pediatria a Vilanova del Camí”. Actualment, afegeixen, “la situació encara no s’ha normalitzat. Per això,  tots els grups municipals del Consistori odenenc reclamen al departament de Salut recuperar l’atenció presencial en els dos consultoris amb l'horari d’abans de la pandèmia, que eren cinc dies en ambdós centres. Ara com ara, el del Pla d’Òdena només està obert un dia a la setmana i al del nucli urbà sí que s’han recuperat els cinc dies que hi havia abans.”

L’Ajuntament d’Òdena, seguint la part resolutiva de la moció, també reclama “que es torni a traslladar el servei de l’Anoia Rural a una localitat més cèntrica (abans estava a Igualada) perquè la població no s’hagi de traslladar a la Pobla de Claramunt els dies festius, com passa ara.” Paral·lelament, també demana a la Generalitat “que tingui en compte, a l’hora de planificar qualsevol servei, les dificultats afegides per la manca de transport públic entre els municipis afectats, especialment greus en el cas d’Òdena. També s’acorda demanar que la Generalitat treballi per millorar, en general, el servei d’atenció primària en l’àmbit de l’Anoia Rural.”

Com recorden des de l’ajuntament odenenc, “a principi de setembre de 2020, un grup de veïns i veïnes d’Òdena van recollir 500 signatures per exigir al departament de Salut l’obertura dels dos consultoris amb l’horari d’abans de la crisi sanitària. La Generalitat va anunciar el restabliment del servei per final de setembre d’aquell mateix any a les localitats que integren l’Anoia Rural. Tot i això, la reobertura no va ser total. El consultori del Pla d’Òdena només prestava, i encara presta, atenció un dia a la setmana i el del nucli urbà,  tres. El servei de pediatria es donava, i encara se segueix donant, al CAP de Vilanova del Camí. A aquesta situació, calia i cal afegir la manca de transport públic, que afecta sobretot els col·lectius més vulnerables, com gent gran o sense possibilitats de conduir.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.