TORNAR

Òdenaoberta presenta més de 300 recursos al POUM

Proposa ubicar zona industrial al Pla d'Òdena i no pas a la part nord

politica
Divendres, 17 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dilluns s'acabava el termini per a presentar al·legacions a l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, i Òdenaoberta n'hi ha fet constar fins a 300. Un dels temes centrals que s'hi aborda és el creixement industrial del poble, que el grup proposa orientar cap a la zona que anomenen Pla d'Òdena, mentre que rebutja la proposta del POUM de fer-ho cap a la zona nord.

La proposta: en blau l'aeròrdom; en vermell els polígons ja existents; en taronja la zona industrial proposada.

Representants d'Òdenaoberta, amb les al·legacions

Segons Òdenaoberta, la seva proposta té diversos avantatges respecte de la que marca el Pla d'Ordenació, ja que 'dóna continuïtat a trames urbanes industrials ja existents' i 'disposa ja de totes les infraestructures: carretera de Manresa a Vilafranca, A2 i Ronda Sud. A més, segons el col·lectiu, l'afectació a masies i construccions existents de la proposta Pla d'Òdena és molt inferior a la que es preveu amb el POUM, i la posada en marxa d'aquest polígon seria molt més fàcil donat que dóna continuïtat a les zones industrials del Pla de les Gavarreres i Plans d'Arau.

Funosa

Sobre un altre dels temes polèmics, la possible reubicació de Funosa, Òdenaoberta afirma que la zona que preveu el POUM 'no és apta per ubicar-la, segons la mateixa empresa'. Així doncs, diuen que el Pla d'Òdena podria ser una millor ubicació, tot i que cal consensuar amb Funosa tant el lloc com la idoneïtat.

Així doncs, Òdenaoberta creu que la seva proposta és 'agosarada però molt més realista i realitzable que la proposta del POUM al Creixement Nord', i que dóna resposta a les necessitats de sòl per a les activitats que el Consorci de la Zona Franca té previst fer a l'Anoia. Finalment, el grup es mostra a l'expectativa de la resposta que pugui donar l'Ajuntament a les seves al·legacions, ja que 'hi ha en joc el futur urbanístic d'Òdena i un model de poble'.


5 Comentaris

J

Josep

Òdena

18 de desembre 2010.10:09h

Respondre

Albert, gent com el Pol no son els que deixen que els trapitgin i es queden assegudets al sofà. Més aviat pel comentari sembla que el Pol Llabrés és que dels que fan plans i POUM’s per putejar... Llegir més als altres ciutadans i que després culpen als ciutadans per fer recursos dient que van contra tot. I si et foten la casa a terra resulta que protestes per temes polítics.

J

Joan

Òdena

18 de desembre 2010.10:04h

Respondre

Fantàstic Pol Llabrés. No se si és curiós que la gent s’ajunti per presentar al•legacions. Jo més aviat em sembla que demostra que el sistema no fa bé les coses.
Ara resulta que presentar... Llegir més al•legacions és anar “contra el que sigui” i pel que comentes també és enfonsar el país. Dir això si que és trist i lamentable.
Probablement tu no vius en una masia familiar amb una antiguitat de segles que el PUM s’ha oblidat, el que vol dir que no existeix i per tant no es pot fer cap obra de millora ni manteniment per que simplement un alcalde ha decidit que no existeix. Fantàstic.
El que fa precisament aquest ajuntament és enfonsar el país i anar contra la pagesia, contra els que vivim de pagès i contra els que lluitem per mantenir un model que ens agrada, una activitat de la que tu en vius per que cada dia deus menjar i que la nostra família ha fet durant segles i vol seguir fent.
El progrés està be, però no en contra d’altres.
Si és cert que han recollit 300 recursos només aquesta gent potser algú s’hauria de preguntar que s’ha fet malament a l’Ajuntament.
Com que veig que ets d’Igualada suposo que consideres a tothom qui va presentar al•legacions al POUM de l’Aymamí també com a “contraris a tot” i com a gent que vol enfonsar el país. Recordo que a Igualada també es va ajuntar molta gent per presentar al•legacions. Ja ho sabeu igualadins, tots els que us vareu mobilitzar per presentar al•legacions sou gent que va contra tot i que vol enfonsar el país. Ho diu el Po Llabrés.
Cal anar revisant el que vol dir progrés o millor dit, el que considerem com a progrés. Fins ara hem tingut un trepa de “progres” que es pensava que treballava pel progrés i així ens ha anat. Aquests si que han enfonsat el país!!!

A

Albert

17 de desembre 2010.20:34h

Respondre

En canvi d’altres deixen que els trepitgin i no fan res (ben assegudets al sofà), no fos cas que ens canséssim, oi Pol ?

P

Pol Llabrés

Igualada

17 de desembre 2010.19:15h

Respondre

És curiós el que arriba a fer la política. Gent que mai s’haguès ajuntat, els veus juntets per anar ”contra el que sigui”. Seguim així, senyors, que aixecarem el país...

M

Miquel

Òdena

17 de desembre 2010.11:30h

Respondre

Home,
No es pot negar que Odenaoberta són gent que es mou i treballa.

Jo haig d’agrair que una de les coses que han fet és recórrer tot el municipi (en temps rècord) i ens han pogut dir (als... Llegir més odenencs) totes les edificacions en sòl no urbanitzables (masies, habitatges, granges i coberts) que els tècnics (que han cobrat un dineral) s’han oblidat de registrar (després de mesos de treball). I també que ens hagin ajudat a fer l’al·legació.

No entenc que l’ajuntament ens hagi cobrat impostos tota la vida i treguin un POUM que ens consideri inexistents (entre 200-300 edificacions). Ineptitud. Al final, les preguntes les fèiem a Odenaoberta, que és qui sap què hi ha i què no hi ha registrat al POUM.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.