TORNAR

L’oposició a Òdena, sense CiU, demana a Guisado que suspengui el conveni amb la Zona Franca i la família Singla pels terrenys de Can Morera

L’alcalde reitera que Òdena necessita sòl industrial

politica
Dimecres, 11 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La presumpta implicació de Singla en el cas de corrupció, el tractament mediàtic de la qüestió, i el conveni que la família va signar amb l’ajuntament odenenc i el Consorci de la Zona Franca pels terrenys de Can Morera han centrat el torn de precs i preguntes de la sessió ordinària del ple que aquest dimarts al vespre s’ha celebrat a Òdena. Tant el regidor no adscrit com el grup municipal d’ERC han demanat a l’alcalde suspendre temporalment el conveni fins que s’aclareixi el tema. Guisado ha respòs que ‘No’, remetent-se a la presumpció d’innocència i a la necessitat per Òdena del terreny industrial que preveu aquest polígon.
PUBLICITAT

Ple ordinari d'Òdena

El regidor no adscrit Toni Méndez i el grup municipal d’ERC han coincidit a demanar a l’equip de govern de suspendre, si més no temporalment, el conveni signat pels terrenys de Can Morera fins que s’aclareixi la situació sobre el cas Pretòria i l’empresari Singla. Han destacat també el tema del Pla Director i els terrenys inclosos en les diverses aprovacions, un tema del qual anoiadiari se’n feia ressò la setmana passada.

L’alcalde odenenc, Francisco Guisado, ha lamentat que el municipi d’Òdena hagi aparegut als mitjans locals i nacionals per aquesta qüestió recordant ‘la presumpció d’innocència que hauria de planar en aquest cas’. Així mateix ha reiterat que no creu que ‘el conveni s’hagi de suspendre perquè atacaríem uns interessos del propi ajuntament’. En aquest sentit Guisado ha defensat la necessitat del sòl industrial que preveu aquest polígon: ‘el conveni no és important només pel finançament del POUM, sinó que permet aquest polígon que no és només imprescindible per Òdena sinó per tota la Conca, per ubicar-hi empreses com Funosa’. Ha reconegut que si bé una part dels terrenys inclosos finalment no van aparèixer a l’exposició pública, ‘estem parlant d’un polígon que no tenia ni 200ha i que finalment s’ha cregut convenient que en tingués 600, aquesta és la proposta que l’INCASOL té sobre la taula’

Davant aquesta afirmació Méndez ha demanat a l’alcalde si tenia la seguretat que Funosa es traslladarà a aquest polígon, recordant-li que ‘a Òdena no tenim el sòl industrial esgotat, i mentre s’estan buidant polígons ja construïts, nosaltres en volem fe un altre’.

Guisado ha reconegut que els plans de Funosa no són, ara com ara, els de traslladar-se, però que s’ha de mirar pels ciutadans que hi viuen a la vora i no per l’empresa. Ha afegit que si bé hi ha polígons que es buiden, ‘no hi ha cap polígon actualment que pugui encabir Funosa (10 hectàrees) ni les plataformes logístiques o empreses de més de 30.000m2, que és el motiu pel qual el Consorci de la Zona Franca s’ha interessat pel nou polígon’.

El portaveu municipal d’ERC, Carles Casanova, ha posat sobre la taula la compravenda de terrenys (per part d’INCASOL) que hi va haver abans que hi hagués l’exposició pública del Pla Director, i ha instat a l’alcalde a ‘anar tots plegats a la fiscalia per demanar que ho investiguin, ja que s’ha posat en entredit el nom del poble’. Guisado ha reiterat que si hi ha algú que tingui indicis, que hi vagi a tall particular, a la fiscalia.

La posició de CiU en aquest debat ha estat de suport a l’equip de govern. Si bé ha lamentat que no s’hagi agilitzat la construcció del polígon, han deixat molt cal que en cap cas, ‘Òdena ha de parar una obra perquè sigui de Proinosa’.


26 Comentaris

p

piolín

Òdena

25 de novembre 2009.21:30h

Respondre

Hola ”lo raier odenenc”!!, dir-te que miris i analitzis els meus comentaris ja que, enlloc defenso l’INCASOL!
El que em sorprèn es que critiqueu la seva política de compra de terrenys, quan... Llegir més tothom sap que aquest ens públic, com molt be dius, ho ha fet i ho farà sempre amb informació privilegiada i sense ella.

E

Eduard

Igualada

25 de novembre 2009.16:00h

Respondre

Amic ”lo raier” segur que ara no apareixerà aquell portaveu de l’Incasòl amb to amenaçador com ja va fer fa uns dies en aquest diari; quan els hi va a favor (per dir-ho finament) callen com... Llegir més uns p.

l

lo raier odenenc

ÒDENA

25 de novembre 2009.10:21h

Respondre

Hola Piolín retroalimentat i feliç i que no té res a dir!
Ho sigui que m’estàs dient i defensant com a correcte que l’INCASOL (ens públic) compri més car us terrenys rústics, que compri a... Llegir més una empresa que acabava precisament de comprar-ho als pagesos, i que curiosament tot això passi entre el moment de l’aprovació inicial d’un pla i la publicació del mateix. MOLT LLEIG,...penso que l’INCASOL ha de comprar terrenys, és clar, però directament als pagesos i al preu de mercat... uns terrenys rústics...si....però que amb la inforamció privilegiada,...sabien que es convertirien en industrials...QUINA CASUALITAT! ...i quina morterada que es va emportar l’empresa susodicha!

p

piolín

Òdena

19 de novembre 2009.23:02h

Respondre

scalar, lamento dir-te que la televisió en general m’interessa mes aviat poc, gairebé gens, per tant ho sento però no he seguit ”Les Veus del Pamano” i per tant no puc sentir-me identificat... Llegir més amb l’alcalde, ni amb aquest ni amb cap altre.
A les minories se´ls ha de respectar però no oblidem que també hem de respectar a les majories, no?
El problema es que, malauradament, en aquest espai o estàs de la banda d’en Pep Solé, eRIC, lo raier odenenc i Cia, o ets un submarí del PSC, un lladre, un dictador i un llarg etc.
Continuo dient que l’únic que feu es retroalimentar-vos els uns als altres, si d’aquesta manera sou feliços, res a dir!

C

Charras

Anoia

19 de novembre 2009.20:35h

Respondre

scalar, me alimento de lo mismo que tu. No digo que la agricultura no sea necesaria, ni quiero que la eliminen,pero, ¿ es que toda la agricultura del municipio y de la comarca está concentrada... Llegir més donde quieren hacerel polígono? ¿es que los pageses no se van a trabajar a la fabrica y después cultivan la tierra? Porque dime cuantos pageses hay hoy en día que se dediquen en l’Anoia exclusivamente a la agricultura.
La comarca necesita trabajo para miles de personas que no lo tienen ¿o van a poder trabajar en el campo?

s

scalar

Òdena

18 de novembre 2009.19:16h

Respondre

Amb el últims comentaris del piolin i del charras no m’extranya que en aquest país sempre siguem els primer en tot: es a dir educació, atur, investigació,etc...A per cert charras...et deus... Llegir més alimentar de l’aire i deus menjar de primer plat uns blocs de formigó i de postres un sorbet liquat de formigó...Piolin endavant amb la teva postura suposo que devies veure la serie de les veus de pamano, et devies sentir identificat amb l’alcalde, sempre s’ha de xafar les minories, aquestes no son significatives....només són unes mosques colloneres..

c

charras

Anoia

17 de novembre 2009.20:42h

Respondre

Me guastaría que todos los que critcais el polígono de la zona franca hicieseis una reflecsión sobre la actual situación de la comarca. De la agricultura practicamente ya no vive nadie y en... Llegir més cambio somos muchas las personas que necesitamos un puesto de trabajo con el que ganar un poco de dinero que gastar en la comarca.
Los pageses, ¿nos darán ese trabajo cuando no tienen ni para ellos?
No etraré en como lo está llevando Guisado, Singla el otro o el de la moto, si cometen irregularidades que Garzón se los lleve a Madrid, pero la necesidad de empresas en la zona la necesitamos como agua de mayo.

p

piolín

Òdena

14 de novembre 2009.21:45h

Respondre

Responent a ”quina barra”.
- Saps perquè ”no hi érem” (imagino que et refereixes al poble d’Òdena)?
doncs per dir-lo finament: el POUM ens la bufa!! la majoria no tenim interessos... Llegir més (terres, parcel·les, camps de conreu...)
- Quantes persones hi havia, 30, 40, 50?
I entens que aquesta quantitat es representativa per decidir el que el poble d’Òdena (tot) vol?
- Que vol el poble d’Òdena?
Volem feina, volem oportunitats, volem bones comunicacions, volem un poble digne i amb serveis.
El que em sorprèn és que penseu que la opinió d’aquest 30, 40 o 50, sigui suficient per aturar el desenvolupament de tota una comarca.

q

quina barra

14 de novembre 2009.19:21h

Respondre

Responent a Piolin, quina barra de dir que erem quatre que varem anar a la participacií ciutadana, el Sr. GUisado ens hi va convocar i ell va promoure tot aixó. Perquè no hi ereu?????

s

santi

Òdena

11 de novembre 2009.21:54h

Respondre

L’amic Octavi Rodin torna ha encertar!! Recomano la seva lectura

http://nodeixodepensar.blogspot.com/2009/11/que-esta-passant.html

p

piolín

Òdena

11 de novembre 2009.21:23h

Respondre

Endavant Guisado, si només cal veure el tipus de comentaris que es fan aquí! Si son sempre els mateixos que continua i simplement es van retroalimentant els uns als altres.
Actituds com la teva son... Llegir més les que Òdena necessita, sigues valent i no et vinguis avall que són quatre!!
Per cert, quina barra dir que el poble d’Òdena no vol el polígon, però si tothom sap que qui va estar a les jornades del POUM eren en la seva majoria els plataformeros.
Apa, ja teniu peixet!!

p

proinosat

Vilanova

11 de novembre 2009.16:52h

Respondre

Pepito, crec que vas per bon camí.
L’empresa que va guanyar el concurs del POUM d’Òdena, relacionada amb Proinosa, també estàrelacionada amb una gestoria molt gran d’Igualada.
En resum,... Llegir més l’empresa que s’adjudica el concurs, la que es propietària dels terrenys, la que paga el POUM d’Òdena i la que molt probablement construirà el Polígon de Can Morera estan totes molt ben relacionades. Segur que és casualitat per que tots ells sempre son molt bons.
Diuen les males llegues que el concurs per redactar el POUM, no el va guanyar l’empresa que va resultar adjudicatària del concurs si no que aquesta va quedar en segona posició. Per un misteri que algú hauria d’aclarir, la que va quedar segona va passar a primera i la primera a segona.
Els del PSC i la resta de polítics farien be d’obligar a fer la lectura de candidatures, la selecció de candidatures i la proclamació de guanyadors de concursos públics com un acte obert a tothom, publicitat i amb màxima transparència.
Si sabéssim la quantitat de “cullerades” que s’han posat en les adjudicacions dels concursos públics tremolaria la terra. Recordeu l’absurd d’aquella venda que es va fer a Mallorca d’un terreny per part de la Comunitat que es va adjudicar la venta per la meitat del preu que donava un altre competidor (Nuñez i Navarro).
I si en voleu una altra, la setmana passada explicava La Vanguardia que l’empresa que fa la nova seu de l’INCASÒL, “model de transparència”, també és PROINOSA. És probable que puguin ser molts bons aquests de PROINOSA, però tan dolents son els altres que tan poca obra s’adjudiquen?.

e

eRIC

Igualada

11 de novembre 2009.15:32h

Respondre

Ai ai ai, que la Conca d’Òdena no es converteixi (si no ho fa fet ja), com el Baix Llobregat, en una terra on els sectaris (d’un partit que tots coneixem) ho controlen tot.

E

Eduard

Igualada

11 de novembre 2009.15:25h

Respondre

Com diu el Pepito (comentari 7), que n’opina el Sr. Riba ?

t

torrat

IGD

11 de novembre 2009.14:06h

Respondre

Pepito, la masia de Cal Godò no està dins dels terrenys afectats pel Pla Director. A més tinc entes que ja no es de la familia Godó si no d’un empresari immobilari igualadí.
Crec sinceramnet... Llegir més que aquest tema Godó ara no toca. Poster algú d’Òdena ens ho pot aclarir millor. Ep, no tinc res en contra ni a favor de la familia Godó, ni La Vanmguardia, ni amb el nou museu. Simpement aclareixo.

p

pepito

odena

11 de novembre 2009.12:15h

Respondre

Per tothom,

L’equip redactor del POUM d’Odena, és el mateix que va redactar el POUM de Vilanova del Camí, i el mateix que treballar pels Ajuntaments del PSC. Són afiliats amb el carnet del... Llegir més partit PSC, per això moltes de les preguntes indiscretes de la gent d’Odena, mai les respondran.
Igualment dir-vos que el Sr. Casimir és un dels arquitectes utilitzats per Proinosa en les seves obres, com exemple l’edifici del RAC al carrer Lleida d’Igualada, on va ser l’arquitecte de l’obra i de Proinosa, altres edificis ubicats a Igualada com Les Comes, i obres per Ayuntaments del PSC que va fer Proinosa, etc... y podriem omplir un llibre complert amb el llistat del colegi d’arquitectes.
Els de ERC haurien d’averiguar i demostrar la relació contractual i d’amistat d’aquest equip redactor del POUM d’Odena amb el PSC i Proinosa. AIXÓ DEXARIA EN EVIDENCIA AL PSC I CIU.

j

josep

odena

11 de novembre 2009.11:42h

Respondre

Em pregunto quantes hectàrees associades a l’aeròdrom corporatiu estaran destinades a activitas industrials i logístiques, igual que el polígon de can Morera. Amb aquesta dada, demanaria al... Llegir més senyor alcalde que ens indiqués els càlculs de sòl ndustrial que creu necessaris (i perquè, es clar),els que finalment pretén requalificar entre l’aeròdrom i can morera i finalment ens digués el total que quedarà incloent el sòl industrial existent. Com a polític hauria de tenir aquesta informació i explicar-nos-la. Si em remet als tècnics, com que vaig estar a la participació ciutadana del POUM, sé molt bé que el senyor Casimir, el tècnic que dirigeix el POUM, no va aportar cap informació del nombre d’hectàrees associades a l’aeroport (de fet, ens va dir que no ho savia). Quina mena de rigorositat avala aquesta necessitat de sòl industrial sinó s’inclouen totes les dades? Quina mena de tècnics, pagats pels interessats, ens fan la feina?. Quina mena de polítics ens condueixen?

La ZF farà edificis per vendre. Un negoci immobiliari de construcció de naus industrials que es poden vendre o no. Què ha de passar per canviar el xip?
M’ho deia un professor a l’escola. ”No hi ha més cec que el que no vol veure”.Si és veritat que tenim el que ens mereixem, que poca cosa devem ser tots plegats!.

Carles, arguments a banda, en aquest tema ens trobem una contradicció entre el que va votar la majoria dels reprentants polítics en aquest ple i el que va expressar la majoria de ciutadans en la participació ciutadana. Està clar que la participació ciutadana quedarà arraconada ...és impossible que després no parlem de desafecció: els ciutadans ens hem tornat de color transparent.

m

maria

11 de novembre 2009.11:32h

Respondre

només un petit comentari responent a l’aturat, sempre he pensat que quan sentia a dir que ôdena ha de posar més sòl, per l’industria...etc... he pensat que en rebia Òdena, ja que Òdena,... Llegir més potser es l’única població que en veritat ofereix més llocs de treball dels que necessita, i per contra tenim atur..etc... crec i no en sé gaire, que deu estar mal gestionat perquè sinó no ho entenc.

D

DESIL.LUCIONADA

11 de novembre 2009.11:06h

Respondre

aIXÍ QUE ES VERITAT QUE NOMÉS ENS VOLEN DUR CONTENIDORS I MALGASTAR EL QUE TENIM, JO QUE HAVIA CREGUT QUE ES PRIMARIA LA QUALITAT DELS LLOCS DE TREBALL. TOT EL NOSTRE PAISATGE VENGUT PER TONELADES... Llegir més DE BIDONS!!! NO SABEU EL QUE PERDREU I EL QUE FEU. QUE NO TENIU ULLS!!!!! MIRA QUE D’EXEMPLES N’HI HA MIL ,,,, JA ES BEN CERT QUE L’HOME ES CAPAÇ DE CAURE DOS VEGADES AMB LA MATEIXA PEDRA, I TRES I QUATRE I CINC.....QUI SERÀ CAPAÇ DE PARAR-HO!!!!!!!!!!!!!!!

P

Pepito

Odena

11 de novembre 2009.11:02h

Respondre

A la mateixa zona de Can Morera, està la Masia Godo (propietat de la familia propietaria de La Vanguardia), els que harà faran el nou MUSEU a igualada. Sembla que també està dintre de la... Llegir més recalificació. I vet aquí ningú diu res, ni cap diari...

Tot una teranyina, harà resulta que tots es conneixen, està lligat fins i tot amb igualada amb al PSC i PP que tiran endavant el nou Museu amb La Vanguardia i l’Oulett d’Igualada ubicats a terrenys propietat del sogre d’un regidor del PSC... on ha intervingut un regidor implicat a la trama de Sta Coloma, tot un desproposit.

I ara no entenc la posició de CiU a Odena, semblava que estaven lliures de tota culpa, però aquest pas enrera al Ple, hem fa pensar que la familia d’interesos a la Comarca és molt gran i nomès queden forà els petits.


I desprès ens demanaran el vot per les municipals, potser hauriem de donar-lis una lliçó i votar als petits sigui qui sigui, almenys obriran finestres i entrarà aire fresc.

v

vaig perdre el temps????

11 de novembre 2009.10:50h

Respondre

JO, vaig participar a les jornades de participació ciutadana, on els resultats varen ser que la gent d’òdena no voliem el anomenat polígon de la zona franca. CAda vegada que el sR. gUISSADO FA... Llegir més UNA DECLARACIÓ, SEMBLA QUE doni per fet que el ´dit polígon es tirarà endavant. M’agradaria que algú em digués com es això????

J

Jordi

Barcelona

11 de novembre 2009.10:31h

Respondre

El que ha redactat el titol d’aquest article hauria de procurar ser mes neutral, ja que l’ha forçat i sembla ser anti-PSC i anti CIU.

Un bon titol seria:
El grup d’ERC i Toni Mendez demanen a... Llegir més Guisado que suspengui el conveni amb la Zona Franca i la família Singla pels terrenys de Can Morera.
O també: Tres regidors demanen...

a

aturat

Òdena

11 de novembre 2009.09:53h

Respondre

El Sr. Montilla demana ara que els ajuntaments i la ciutadania s’han de beneficiar de les requalificacions de terrenys.
Fa uns dies el Sr. Guisado ens va dir que el POUM no era prioritari. Si el... Llegir més POUM només es fa per poder enquibir el polígon del Sr. Singla, i el Sr. Singla paga el POUM, i resulta que tot el benefici que s’emporta l’ajuntament és el cost del POUM, i que no seria necessari si no s’hagués de requalificar la finca de Can Morera resulta que el saldo pel municipi és ZERO. Oi que ho he entès be?
O sigui que el benefici per Òdena és ZERO. El benefici per la Família Singla collonut. El benefici per la comarca més collonut. El Benefici pel Consorci de la Zona Franca collonut i mig per que podrà portar totes les campes de cotxes i magatzem logístics que te a Barcelona i que li fan nosa cap a Can Morera.
Quin és el benefici pels odenencs? I pels pagesos? I quin benefici obtindrà l’ajuntament per poder revertir als ciutadans d’Òdena?
L’únic possible benefici son els llocs de treball que crearà. Fet important i a tenir en compte. Caldrà veure la qualitat i la tipologia de les empreses a instal•lar d’aquests llocs de treballs Però aquest benefici és per tota la comarca i per contra tot el cost és només per Òdena.
Bonica gestió la del nostre ajuntament.

b

ben fet

Òdena

11 de novembre 2009.09:40h

Respondre

Felicitats als regidors d’ERC i no adscrit per la valentia.
A Santa Coloma suspenen una biblioteca per les relacions que tenen amb el cas Pretòria i aquí l’Ajuntament ni s’immuta per fer... Llegir més convenis i requalificacions de terrenys a tort i a dret a petició d’una família relacionada directament amb el cas Pretòria.
Potser seria bo que el Guisado fes cas al seu Gran Jefe i apliqués normes de transparència i de precaució en temes que poden tenir relació.

c

contaminat

camps de natura

11 de novembre 2009.09:34h

Respondre

Benvolgut Guisado, no en tens prou en provocar la desaparició de la pagesia i col•laborar en fer-nos fora de les nostres terres que a sobre les poques que ens deixes ens les vols envoltar... Llegir més d’empreses contaminants.
Guisado, ens vens el municipi a la comarca i al Nadal per posar-hi tota la merda que no volen al Barri Sant Pere ni a la Zona Franca de Barcelona.
Si FUNOSA és contaminat ho serà on està i on vagi. Si FUNOSA pot ser un empresa modèlica i no contaminant, doncs que la facin modèlica i no contaminant on ha estat sempre. Quan la gent hi va anar a viure FUNOSA ja hi estava. La bona gestió passa per solucionar els problemes, no per traslladar-los.
Aquest ajuntament no en te prou en coartar la nostra feina si no que a sobre ens la vol contaminar.

C

Carles

Òdena

11 de novembre 2009.09:10h

Respondre

O sigui, el titular seria, ”Tan sols tres regidors demanen suspendre el conveni de la Zona Franca”.
O ”Abassagadora majoria recolza el conveni de la Zona Franca”. L’ajuntament d´Òdena... Llegir més té onze regidors, per cert.
Anoiadiari: ens estem tornant grocs?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.