TORNAR

L'oposició odenenca insisteix amb el tema del cadastre i el cobrament de reunions

ERC, CiU i el regidor no adscrit, d'Òdena, demanen un Ple Extraordinari

politica
Dilluns, 15 juny 2009. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Carles Casanova i Francesc Jorba, representant els grups a l'oposició, ERC, CiU i el regidor no adscrit, han demanat un ple extraordinari per parlar del cadastre i el cobrament de les reunions. Insisteixen que cal que 'l'ajuntament reconegui l'error i facin alguna cosa per derogar la ponència, amb caràcter retroactiu'. Pel que fa als cobraments de reunions, consideren que 'no totes les reunions s'han de cobrar perquè n'hi ha que són de partit. D'altra banda, les que es cobrin, s'hauria d'equilibrar el que es cobra amb el que obtenen regidors de municipis similars, que cobren molt menys, i encara més tenint en compte la situació actual'.

Francesc Jorba (CiU) i Carles Casanova (ERC)

El cadastre odenenc, pel qual aquest dilluns a la tarda s'ha convocat una manifestació, i el cobrament de reunions de govern o de partit, continuen sent els temes estrella de la política odenenca.

Els tres grups a l'oposició, ERC, CiU i el regidor no adscrit, han demanat celebrar un ple extraordinari per debatre aquestes dues qüestions.

En relació al cadastre volen demanar que l'ajuntament reconegui que es va fer malament i que demanin que es derogui la ponència. El regidor de CiU ha insistit que sigui amb caràcter retroactiu, i que per tant es tornin els diners que s'han pagat de més als ciutadans.

Pel que fa a les reunions de govern o de partit, tornen a posar de manifesta que els van desagradar les maneres de l'alcalde (fent callar el regidor d'ERC) i dels regidors (per la resposta que van fer via e-mail), i demanen que es revisin les indemnitzacions que es cobren i que es posin al mateix nivell que el que es cobra en municipis similars com La Pobla o La Torre de Claramunt, o fins i tot Masquefa, 'que tot i ser més gran es cobra menys que a l'ajuntament d'Òdena'.

Han afegit que tots tres grups, els que demanen la celebració d'aquest ple extraordinari, renuncien 'a cobrar-lo, i en cas que no es pogués fer aquest canvi, demanem que els diners es destinin a finalitats socials'.


8 Comentaris

P

Pagès

Òdena

21 de juny 2009.21:52h

Respondre

Es cert Chiquiliquatre desconec si a dia 21 de juny ho havia rebut tot. M’he precipitat.
Afirmo però amb rotunditat que dijous passat no havien estat lliurades les actes que fa 5 mesos que... Llegir més demanen. Espero i celebro, si el que dius es cert, que s’hagin lliurat ja les actes de les reunions dels dos anys.
He vist gent més ràpida a lliurar actes, si es que estaven fetes que jo crec que no.
Em sap greu haver-me precipitat.
Veurem al ple extraordinari què han lliurat i què no del que es demanava i que sembla que tu coneixes millor que jo.
Em farà gracia assistir a aquest ple.
Crec que aquest ple serà l’espectacle més deplorable de vida política odenenca dels darrers anys que segurament no oblidarem.
Ja em veig un escamot d’antiavalots dels Mossos com la setmana passada al Ple de Vilanova. Quin espectacle més lamentable.

c

chiquiliquatre

Òdena

21 de juny 2009.20:02h

Respondre

Pagès, abans d’afirmar que a data 21 de juny de 2009 l’oposició d’Òdena no ha rebut tot el que demanava es una mentida, caldria que t’assabentessis abans, no creus?

P

Pagès

Òdena

21 de juny 2009.10:15h

Respondre

Mariano i Toni, sabies que el Zapatero en cobra més de 60.000? De fet no ho se ni m’importa. Quan toqui decidiré si el voto o no.
No seré jo qui defensi a ERC ni a cap altre. No he vist enlloc... Llegir més que ERC es queixi del que cobra l’alcalde. A més jo estava en el ple en que tots els grups van aprovar el salari de l’alcalde. Res a dir. Llegeixo la noticia i, apart del cadastre, només parla de cobrar per reunions.
No entenc per què en aquest ajuntament s’utilitza tan sovint l’atac en un altre tema que no te res a veure per defensar-se sempre que s’ataca a algú.
Jo entenc que si el Sr Casanova cobra el que cobra deu ser per que el Consell Comarcal ho va aprovar. Potser inclús amb els vots del PSC del Consell (ho desconec). Segur que el PSC te espai i oportunitat suficient al Consell Comarcal per saber d’aquestes informacions.
En el tema salaris de càrrecs públics la pregunta no hauria de ser mai que es cobra. El debat hauria de ser per què es cobra, i sobre tot respondre de les obligacions, nivells de qualitat de la feina i resultats obtinguts. 42.000€ poden ser un desperdici en mans d’un inepte i 20.000 una gran inversió. Tot es relatiu.
Preguntar què cobra un senyor en una altra administració per defensar-se d’un altre tema de l’ajuntament em sembla, primer de tot inculpatori per que desvia el tema, i en segon lloc una absoluta manca d’arguments per defensar el tema principal.
I és que a més si es pregunta el Sr. Casanova que cobra al Consell Comarcal, una vegada hagi donat la resposta seguirem al mateix lloc. I no veig que la resposta, siguin 42.000 o 100.000, aporti res al fet de si les reunions de l’equip de govern son de partit o de govern. O si?
Dubto que si el ple el convoca l’oposició es pugui preguntar sobre temes que no son el motiu del ple convocat. O si es pot preguntar, per que és lliure preguntar, es tingui cap obligació de respondre. Jo si fos el Casanova ja hauria posat aquí un comentari amb el que cobro per no perdre el temps del ple a parlar del que cobren en altres llocs.
El que si que deu ser obligatori és lliurar al regidor que ho demani les actes de les reunions per les que s’ha cobrat i això, ara per ara, ningú les ha vist. I ja van 5 mesos?
Jo més aviat penso que la qualitat política i humana dels politics d’aquest municipi s’està deteriorat a marxes forçades i el nivell de debat es baix i mancat de riquesa i arguments.

l

lamonja

el món

21 de juny 2009.03:02h

Respondre

EL SOUS DELS CONSELLERS DEL CONSELL COMARCAL DE L’ANOIA ES VA FER PÚBLIC L’ENDEMÀ DE SORTIR ELEGITS A LES PRINCIPALS PORTADES DELS DIARIS DE L’ANOIA. NO SÉ A QUE VE AQUESTA FALSETAT QUAN... Llegir més TOTHOM SAP EL QUE COBREN ELS POLÍTICS DEL CONSELL I DES DEL PRIMER DIA, SENSE OCULTAR LA INFORMACIÓ. NO S’HI VAL A DESPISTAR LA PERDIU MENTINT COM A SUBMARINS DEL PSC...RES DE RES DE 60000€, ...NO TENIU VERGONYA DE MENTIR D’AQUESTA MANERA PER TAPAR EL QUE DE DEBÒ ÉS UN ROBATORI AMB TOTA LA CARA DEL MÓN AL MUNICIPI D’ÒDENA....DIGUEU LA VERITAT SOBRE ELS SOUS DELS REGIDORS DEL PSC I NO BUSQUEU NI DIGUEU MENTIDES EN ELS DELS ALTRES...SABEU QUI ÉS QUI COBRA MÉS DE 1500€ AL MES PER FER 4 REUNIONETES I SENSE DEIXAR LA SEVA ANTERIOR FEINA? PENSO QUE S’HA D’ENCORATJAR ELS VALENTS QUE DENUNCIEN LA INJUSTICIA! QUE DEIXIN DE ROBAR-NOS AQUESTS REGIDORS DEL PSC ÒDENA! TRANSPARÈNCIA I LA VERITAT PELS ODENENCS!

M

Mariano Diez Medrano

Sant Pere

21 de juny 2009.01:23h

Respondre

Toni Monje, hem deixes parat. Es veritat aquesta quantitat?
sie es aixi estic d’acord amb tù. Que facin public els sous dels consellers Jorba i Casanova al consell comarcal. No hi ha dret que una... Llegir més persona que acusa al alcalde del seu municipi de cobrar molt (42000 euros) i ell cobra mes de 60.000. el Casanova no té vergonya.

T

Toni Monje Jorcas

Òdena

20 de juny 2009.09:06h

Respondre

molt encertat Manel, el ”duo sacapuntes” ja no sap que fer i el meu amic Jorba està mes perdut que un ”pop a una peixera”.
Suposo que el Guisado farà un ple amb aquets dos temes,... Llegir més m’agradaria que ja que en un punt es parlarà de remuneracions, es facin publiques les remuneracions del senyor Casanova i Jorba en el Consell Comarcal, ja que per ser justos han de dir tots els politics del municipi la remuneracions que cobran fruit dels seus carrecs siguin els que siguin, per tant demanaria que aquest tema anès mes enyà i no nomès a Òdena sinò tambè al consell comarcal es facin publiques les remuneracions de tots els consellers i les seves assistencies i responsabilitats perque hi han comentaris que hem preocupen molt i mes si poden ser beritat com el sou del Casanova que segons diuen cobra aprox. 60.000 euros any nomès del consell comarcal + lo que cobra de ERC + lo que cobra del ajuntament D’Òdena.
Si es beritat que els consellers del CC cobren aquets sous, trobo que no s’ajusta a la responsabilitat qu porten ja que desde el consell comarcal s’administra allò que la generalitat disposa. Exemple: son els cambresrs que porten de la cuina (generalitat) els plats al client (nosaltres) per tant no tenen casi capacitat de decisiò, pénso.
Tambè, si es beritat lo que està succein amb el tema del transport escolar, penso que en Casanova i Jorba no s’han guanyat el sou i ja que no se l’han guanyat seria just que l’utilitzesin per pagar els casi 200 euros que volen fer pagar a les families el Bº Sant Pere i Pla de la Masìa per portar els nens a l’escola.

P

Pagès

Òdena

16 de juny 2009.08:04h

Respondre

Manel, l’Hugo Chavez no ho hauria dit pas millor

M

Manel

Sant Pere

15 de juny 2009.17:15h

Respondre

La historia es repeteix a Òdena, tornem a veure a CIU, ERC (PITO) units per intentar manar a Òdena a qualsevol preu. Aquest cop la diferencia es que els votants no els hi van donat la majoria... Llegir més necessària en el seu moment, imagino que per que el seu projecte o cap de llista no va convèncer a la majoria de ciutadans. I com democràticament no ho han aconseguit i no es veu que vulguin treballar massa per fer ombra al govern del PSC ara fan la política fàcil de que tot el dolent que passa es culpa del Alcalde, de que cobren el que no esta escrit, de que es el alcalde es un dictador ... etc, tot si val per fer mal al govern. Jo em quedo amb el que veig , que Òdena ha aconseguit el Outlet, el polígon de la zona franca, potenciar l’aeròdrom, que el tren transversal passi per Òdena , que s’han fet molts carrers i parcs, que s’han aconseguit milions de euros en subvencions per inversions (camp de gespa, poliesportiu, llar d’infants, amliaci´o escola, consultori nou ...), que es fan múltiples activitats i cursos, que es dona feina a gent que esta a l’atur, ajuts socials ...etc. Tot això es activitat, feina i prosperitat per Òdena i sobretot futur pels nostres fills.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.