TORNAR

L’oposició qualifica de 'falta de respecte' i 'política d’aparador' penjar la pancarta a l’Ajuntament

PSC, PP, ICV, PxC

politica
Dijous, 11 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La iniciativa del govern igualadí de penjar una pancarta a la façana de l’ajuntament amb el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’ no és ben vista per la resta de grups municipals. L’oposició ho qualifica de falta de respecte i política d’aparador.

El PSC a Igualada considera poc encertada la iniciativa i ho veu com ‘un gest purament partidista’. El portaveu, Jordi Riba, manifesta que el govern de CIU i ERC-Rcat ‘s’haurien d’haver esperat abans de penjar aquesta pancarta per que el poble encara no s’ha pronunciat al respecte’. Riba tampoc veu bé que ‘una institució com l’Ajuntament, que representa a tothom, pengi aquest tipus de pancartes quan encara no hi ha res decidit’.

En la mateixa línia s’expressa la cap de llista d’Iniciativa per Catalunya Verds. Montserrat Mateu parla de ‘falta de respecte per que s’han avançat a un fet que encara no s’ha decidit’. Mateu diu que ‘si la sobirania és del poble no ens ha de fer por que es manifesti’, i apunta que no el govern ‘no s'ha de deixar endur pels impulsos i l’eufòria’ dels moments actuals.

Sobre la pancarta penjada a l’Ajuntament el Partit Popular no es sorprèn per que ‘a Igualada tenim un govern que fa polítiques d’aparador’. Joan Agramunt diu que aquest és un gest més ‘sense cap efecte legal’ i que l’únic que es vol aconseguir és ‘desviar l’atenció dels problemes reals de la ciutat’.

Agramunt manifesta que no té gens clar que la secessió sigui un bon camí 'per que trenca el marc constitucional, i per que això ens portarà a un empobriment similar als paràmetres econòmics de Xipre o Grècia’. Afegeix que ‘serà un pas endavant per fer-ne quatre endarrere, per no parlar d’empreses que perdríem com l’editorial Planeta'.

Des de Plataforma per Catalunya es critica la iniciativa del govern igualadí ‘per que l’Ajuntament representa la ciutat, i a Igualada hi viu gent independent i gent que no ho és’.

Robert Hernando ho qualifica de ‘política de pancarta’, tal i com fa Artur Mas, apunta, i pregunta al govern on ha quedat el lema ‘economia, economia, economia. Hernando diu que ‘el govern no ha fet res per que seguim amb un altíssim índex d’atur a la ciutat i no hi s'han creat ni ha vingut cap empresa nova’.


11 Comentaris

J

Jordi

Igualada

31 d'octubre 2012.14:45h

Respondre

El nacionalisme no és el despertar de las nacions cap a la seva consciència pròpia: inventa nacions on no n’ hi ha. Ernst Gellner.

Sr Castells, no oblidi que a Igualada no tothom és... Llegir més independentista i que un alcalde representa a la totalitat dels seus ciutadans, no nomès als ”escollits” (i efectivament el terme escollits és amb acritud)

x

xavier

igualada

14 d'octubre 2012.19:26h

Respondre

això no representa a tots els igualadins, si us plau una mica de respecte, l’ajuntament es de tots.

M

Mauri

Barcelona

11 d'octubre 2012.16:13h

Respondre

Felicitats a l’Ajuntament i a tots els igualadins que han fet possible aquesta pancarta.

Necessitem gent valenta iq ue parli clar. Com vosaltres.

P

Pep Guix

Igualada

11 d'octubre 2012.16:00h

Respondre

Mentre la majoria parlen de política, discutint sobre qui la té més grossa i continuant amb aquest tarannà tan malauradament català de “ai el què diran”, “ai què ens passarà si...”,... Llegir més etc.... jo prefereixo pensar en el que he desitjat des de que tinc ús de raó, sense faltar al respecte de cap altra país, sigui llunyà o proper: poder dir simplement que sóc Català, sense més additius. Així, de pas, tindrem l’única forma de que aquest país petit funcioni amb tot el seu rendiment real, pel seu propi peu, amb les seves febleses i amb els seus recursos.

O sigui, totes les opinions dels polítics de l’oposició son respectables, però la meva és simplement que aquesta pancarta no l’hauríem d’haver posat ara, sinó fa 30 anys, o més ben dit, la llàstima és que l’hàgim de posar.

Salut.

m

marta

igualada

11 d'octubre 2012.15:08h

Respondre

Em sap greu Toni, però aquest cop no estic d’acord amb tu. Em considero d’aquests quatre gats i vaig participar de la consulta popular, i tinc tot l’any l’estalada al balcó i és clar i per... Llegir més suposat , desitjo un estat propi.
Però , l’augment de quotes d’independentistes, té poc a veure amb les consultes populars. Els independentistes augmenten perquè, quan l’ofec a la feina, a la familia , etc. com a conseqüència de la refotuda crisi, és fa insostenible, els ciutadans fan/ han fet un cop de puny.
I segurament guanyarà un sí, i podrem assentar unes bones bases i les ofertes ens vindran de fora perquè resultarem ésser un país interessant per invertir.

Però sóc molt crítica amb l’Ajuntament, perquè no veig que prenguin mesures reals per ajudar a la indústria al comerç, a la fira, limiten i van a la seva , no compten amb les entitats i associacions d’aquesta ciutat, absolutament apolítiques, que farien molt per la ciutat a canvi de res, i en definitiva qui hi perd com sempre, és la ciutat i els seus ciutadans.
Els símbols són necessaris, però resten buits si no van acompanyats de res més.Jo també crec que és una acció populista.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

11 d'octubre 2012.12:49h

Respondre

No ho oblideu: si l’independetisme ha fet aquest creixement espectacular en els darrers anys ha estat degut, essencialment, pels moviments ciutadans sorgits en els municipis catalans, arran de les... Llegir més consultes populars. En aquests sentit, el municipalisme, el suport i l’acció dels ajuntaments, és fonamental. A Igualada, la consulta popular va ser un èxit impressionant, històric. Algú dubta encara que avui els independentistes a Igualada no són ”quatre gats” com fa uns anys? O n’hi ha milers? Estic orgullós que l’ajuntament del meu poble estigui al costat de les nostres aspiracions, entre d’altres coses perquè si volem ”crear empreses” només ho podrem fer en un estat català i no en una colònia espanyola.

t

t o

IGD

11 d'octubre 2012.12:23h

Respondre

Es clar que el senyor Castells esta fent un ús partidista de la seva posició de govern, ¿que no ho fan tots els politics?
Si al final aconseguim la independencia (que no tinc clar que en un... Llegir més referendum guayem) s’haurà fet només la cinquena part de la feina. S’ha de reforma tot el sistema.
No pot ser que uns senyors (espanols i catalans), que tenen la seva vida economicament asegurada, ens hagin portat on som i cobrin millors pensions (només han de cotitzar 11 anys per cobrar el 100%) que qualsevol persona que ha fet bé la seva feina tota la vida. No pot ser que segons quins cognoms tinguin un lloc garantit a les llistes. No pot ser que tinguem diligents sense formació i/o quasi sense experiencia profesional. I sobretot, no pot ser que algu deicideixi endutar-se amb diners que no son seus.
Qui només vol la independencia, o no sap com esta montat el sistema o ja li esta bé que seguixi així.

m

marta

igualada

11 d'octubre 2012.09:43h

Respondre

No ho hauria dit mai, però hi estic absolutament d’acord. Aquest Ajuntament fomenta el populisme i la Festa Major permanent, ens distreu perquè no ens n’adonem que tot empitjora i que no saben... Llegir més ni per on se’n poden ensortir.
I eps jo votaré un sí, com una casa de pagès.

T

Toni

IGD

11 d'octubre 2012.09:34h

Respondre

M´està bé la pancarta, de fet la trobo petita i tot. Li diria al Sr Agramunt que alguna cosa hi té a veure el seu partit amb els ”problemes reals, o reials”. Pel que fa referència a Planeta,... Llegir més espero que els hi vagi molt bé a Conca. Al PSC li dic que quan eren a l´Ajuntament de Igualada, van fer autèntiques barbaritats sense comptar amb la opinió de ningú, tot i que com Ajuntament representaven a ”tothom”.
Veurà el Sr de Plataforma Por Cataluña que els seus estimats inmigrants son cada vegada més independentistes i que el pais compte amb ells per tirar endavant la nostre nació. I si li preocupa que no s´hagi creat cap empresa nova, l´animo que ho faci ell i que en faci una de 200 llocs de treball i li posarem una estatua a la rotonda que més li agradi.
Com sempre, aixó de trobar pegues es tipic dÍgualada, cosa que potser ja es temps de canviar. Als de CIU , només dir-els-hi que no xulegin én excés, qui està ara en el poder, té un mandat que es tirar endavant els objectius de la ciutadania. Cal fer un referendum, obviament acceptant el resultat, ens agradi o no.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

11 d'octubre 2012.08:43h

Respondre

Hi ha gent que encara no entén (o no volen entendre) que per aplicar el lema ”economia, economia, economia” momés es pot fer a través de l’estat propi. Com a colònia espanyola no podrem fer... Llegir més ja mai mès res. O no ho entenen, o no ho volen entendre, o ja els agrada així.

P

Pau

Igualada

11 d'octubre 2012.08:14h

Respondre

Doncs l’oposició, en aquest cas, té tota la raó. Podem ser independentistes però no rucs. Això és una acció desencertada i populista. Per molta estima que alguns ciutadans tingui al govern... Llegir més actual no estaria malament activar el punt de vista crític.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.