TORNAR

Oriol Junqueras presentarà dijous la candidatura d'Alba Vergés

L’acte es farà dijous a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada amb la participació del president d’ERC, la candidata igualadina i el portaveu republicà a l’ajuntament, Enric Conill

politica
Dimecres, 1 juny 2022. 08:02. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cinc setmanes després que ERC anunciés que l'exconsellera igualadina de Salut, Alba Vergés, es postulava com a candidata a la batllia d'Igualada, aquest dijous es farà la presentació oficial de la candidatura de Vergés per optar a convertir-se "en la primera batllessa de la capital de l'Anoia", com va manifestar. L'acte es farà a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada, on Vergés estarà acompanyada pel president d'ERC, Oriol Junqueras, diversos consellers republicans del Govern, batlles de la comarca i del país, així com del candidat a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall. Juntament amb l'actual portaveu republicà a l'ajuntament, Enric Conill, amb qui Vergés formarà tàndem al capdamunt de la candidatura republicana, explicaran els eixos principals de la candidatura per a les eleccions municipals del 2023. Una candidatura que es va ratificar aquest dilluns per la militància igualadina, tot i que no ho va fer per unanimitat. Un 33% dels participants en l'assemblea van abstenir-se.

Quan falta poc menys d'un any per a les eleccions municipals del 2023, aquest dijous 2 de juny es presenta la primera candidata a la batllia d'Igualada, la republicana Alba Vergés. L'acte es farà a les 8 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament, on ERC ha volgut desembarcar amb molts pesos pesants del partit per fer costat a Vergés en la seva presentació oficial com a candidata. Ja han anunciat la seva assistència diversos consellers republicans del Govern, el candidat a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall, i diversos batlles d'ERC de municipis de la comarca i del país. A l'escenari, Alba Vergés estarà acompanyada del president de la formació, Oriol Junqueras, i de l'actual portaveu d'ERC i cap de l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada, Enric Conill. Vergés va explicar, el passat 25 d'abril, quan va anunciar la seva candidatura, que formaria equip amb Conill.

Des d'Esquerra declaren que "arriba el moment del canvi a Igualada per tal d'afrontar els reptes de present i futur que té la ciutat i construir una Igualada molt millor. L'Alba Vergés aporta una gran experiència de govern que posa al servei de la ciutat que s'estima i això combinat amb el treball de l'Enric Conill i l'equip d'ERC Igualada vesteix una candidatura guanyadora per assolir l'alcaldia a l'any vinent i transformar la ciutat, ja que Igualada no pot ajornar més la transformació necessària per tornar a ser una ciutat capdavantera de Catalunya i no perdre cap més tren".

La presentació arriba amb soroll de fons. En l'assemblea que es va fer aquest dilluns per tal que la militància validés la candidatura d'Alba Vergés, hi van participar 51 militants, dels quals 33 van votar a favor de Vergés, 17 van votar en blanc —el 33% dels presents— i un vot es va considerar nul. En aquests casos, no hi ha l'opció del vot en contra.

Prèviament a l'assemblea, un grup de militants va adreçar una carta als dirigents del partit a la capital de l'Anoia en què mostraven la seva disconformitat sobre diverses decisions preses l'executiva local sobre la candidatura, una situació que també han traslladat a les xarxes socials.


5 Comentaris

M

Marià

Igualada

2 de juny 2022.14:48h

Respondre

“Vergés estarà acompanyada pel president d’ERC, Oriol Junqueras, diversos consellers republicans del Govern, batlles de la comarca i del país”
Serà la única manera de que no estigui la... Llegir més plaça buida, a més com els consellers no tenen feina en alguna cosa han de distreure, per ser Alba els teus companys vindran amb tren de la generalitat, amb la hispano, ho amb al cotxe oficial que paguem entre tots.
“el candidat a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall”
Aquet nou republicà es al que va canviar de jaqueta perquè els PSC no el volien ni per enganxar cartells.
“ Vergés estarà acompanyada del president de la formació, Oriol Junqueras”
Un paio molt trempat el mateix que deia a la Tv “les empreses esta a Perpinya esperat entra a invertir a Catalunya” suposo Oriol que volies dir SORTIR, de totes maneres si vens a Igualada hauràs de manat permís a les televisions “estatals” on fas el teus “reality show”
“Vergés aporta una gran experiència de govern”
Dios mio, Dios mio, dejame como estoy, la teva experiència de govern va ser un desastre i encara ho estem arrastrant, si tinguessis una mica de vergonya i dignitat (cosa que els polítics no sabeu el que es) hauries de deixar la política, pro deixar la mamella es molt difícil
“hi van participar 51 militants”
Si considere’m que 3 hi son una multitud, 51 ha de ser la ostia, pro be si amb 51 penses tenir majoria vas be
Personalment vaig tenir la mala experiència de vota al teu partit, me sentit enganyat, estafat i a sobre m’has teu escurant les butxaques a mi i a la resta de catalans
Bon vent us empeny

g

gamon

8 de juny 2022.12:47h

María un retrato impecable.
toda esta tropa de vividores, al descubierto..
No se salva ni el tato, y no digamos, el fraile, y la de lagrima fácil, pero falsa....

T

Toni

Igualada

2 de juny 2022.07:36h

Respondre

El 34% de la militància d’ERC IGUALADA ha votat en contra de la candidata a l’alcaldia, Alba Vergés.
La mala gestió de l’Executiva que la proposa, que hi hagi persones amb responsabilitats... Llegir més a qui es margina (per dir-ho d’alguna manera suau), o que els militants s’assabentin de les coses que els afecta pel telenotícies, la prepotència, un tenir la raó absoluta, etc. No afavoreix pas una bona cohesió, no faciliten cap suport.

Fets aquests, que ja fa dies es van aportar a la trobada amb l’equip de l’executiva local que es va realitzar a raó d’una carta signada pel 44,50% dels militants d’Igualada. No cal dir que de res va servir l’esforç. Ells manen, ells decideixen!

Tampoc motiva gaire l’informe del grup municipal, a càrrec del Sr. Enric Conill, que en tres minuts es ventila 3 anys de gestió, perquè ”avui lo important es la candidata” Doncs no anem bé!

La presentació per part de la candidata dels projectes de futur, molt fluixa, cap novetat, que si el tren, que si els habitatges buits... Poca definició de com farem que... Paraules buides.

Els “palmeros”, fidels com sempre, demanant unitat... Doncs ja us avanço que no, que ja cansa.

La divisió interna no es pot amagar, i el més greu es que no se’ls veu cap voluntat de cosir l’estrip, cap ni una, per més que ho demani la militància.
Anar a una perquè si? Sense que s’incorpori ni s’atengui cap proposta de les bases ??

Anem pel pedregar.
Cal foc nou. De totes, totes!

P

Pep

2 de juny 2022.18:27h

Fa temps que anem per el pedragal..
Gracies, gràcies gràcies, Srs il·luminats i ben pagats...
Amen

M

Maria

Igualada

1 de juny 2022.10:24h

Respondre

És una bona ocasió per dir-li mentider a aquest senyor...però tindrà a tota la cleca republicana venerant-lo. Tot molt penós la veritat. Quina colla!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.