TORNAR

Pàmies reitera que l'outlet d'Òdena tirarà endavant gràcies a firmes igualadines

Va ser aprovat per la comissió d'urbanisme de les comarques centrals

politica
Dijous, 20 novembre 2008. 11:16. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
"Sense l'aval d'igualadins, aquest centre de fabricants no seria possible" Així de contundent es va mostrar aquest dimecres el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Igualada, Antoni Pàmies, afirmant que perquè la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central aprovés definitivament el pla parcialde Can Riba d’Òdena, és gràcies a la signatura i el compromís de fabricants tèxtils d'Igualada de ser-hi presents.

Antoni Pàmies en una compareixença

I és que el centre outlet que es vol construir a Can Riba no seria possible sense aquesta premissa ja que per les dimensions del poble i al no ser capital de comarca, Òdena no podria comptar amb un gran centre comercial. De fet, la única excepció que compleix el projecte, i per la qual es podrà tirar endavant, és perquè al ser un centre de fabricants, compta amb el suport previ dels fabricants que s'hi ubicaran. Sense aquesta declaració d'intencions, segons Pàmies, Òdena no tenia cap possibilitat de comptar amb l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central.

Amb aquestes declaracions, el regidor venia a dissipar els rumors que corren sobre el malestar i l'enfrontament entre els dos ajuntaments (Igualada i Òdena) al tenir projectes similars i molt propers. De totes maneres Pàmies ha assegurat que el centre comercial que vol tirar endavant Igualada es farà igualment, ja que compta amb les premisses bàsiques per sol·licitar-ho: ser capital de comarca i tenir més de 25.000 habitants. En aquest sentit ha avançat que l'aprovació definitiva del projete igualadí serà una realitat el 9 de desembre.


4 Comentaris

A

Antoni Morros Castelltort

Igualada

22 de novembre 2008.18:58h

Respondre

Quan vaig deixar de ser regidor d’Urbanisme d’Igualada vaig decidir (i així ho he fet des d’aleshores) no comentar res sobre els projectes i realitzacions de l’Ajuntament. Em semblava i em... Llegir més sembla que criticar és molt fàcil i fer demagògia encara més. Em sap molt greu, Sr. Pàmies (utilitzo el vostè tal com feiem als plens de l’Ajuntament i no pas per altra cosa, com ja saps), però avui haig de comentar el que diu a la notícia de dalt.Creguim que se molt be de què parlo. Ja fa uns dos anys, o més, no ho recordo exactament, vaig tenir una reunió amb l’Alcalde per presentar-li una companyia francesa molt interessada en la promoció a Odena d’un complex ludic-comercial AMB OUTLET INCLOS. Es va fer així perquè es considerava molt important que Igualada conegués les intencions de l’operadora, encara que només fos per delicadesa. L’actitut de l’Ajuntament va ser d’una fredor total i va quedar clar que de col.laboració cap.El que ha vingut desprès ho sabem tots i no en parlaré. Només li dire que Odena ha fet els deures, els ha fet be i juntament amb Fagepi, l’UEA i la propietat dels terrenys, l’Outlet será en breu una realitat.Per tant, trobo com a mínim sorprenents les declaracions que sembla que ha fet. No es pot anar perdonant la vida als altres. Suposo que quan diu l’aval dels igualadins no es refereix a l’Ajuntament. Els igualadins que s’han treballat el tema són els fabricants de FAGEPI i la UEA¡¡¡ Sap que passa, Sr. Pàmies, que d’el què vostè ha dit, el refranyer en diu ”quedar be amb la vianda al plat” o allò altre de que ”quan la guineu no les pot haver..diu que són verdes”. Acabo amb una pregunta: De què servirà aquest Centre Comercial si també diuen que es fará el ”World trade Center?
Però, en fi, parlàvem de l’outlet oi?Doncs això.
Cordialment.
Toni Morros

R

Ricard Martí

21 de novembre 2008.22:06h

Respondre

Sr Pàmies, una persona amb tants anys d’experiència en política no hauria de caure tan avall. Tants anys cobrant un sou de fons públics i encara no ha entès res.

Diu ”per les dimensions del... Llegir més poble i al no ser capital de comarca, Òdena no podria comptar amb un gran centre comercial”.

Aviat haurà de reclamar que l’aeroport corporatiu el facin al Passeig Verdaguer.

Tothom sap que no han fet res per tenir l’Outlet a Igualada i ara correm-hi. Al final la culpa serà dels fabricants...! o d’Òdena! o del Conseller Huguet! o del Marc Castells! o de qui sigui !

Sort que la gent d’Igualada és més llesta del que es pensen.

P

Pagès

Òdena

20 de novembre 2008.19:08h

Respondre

Oh Sr. Pàmies, que agraïts que li estem a Òdena per que gracies als empresaris igualadins serà possible fer l’Outlet a Òdena. Que faríem els odenencs sense gent com el Sr. Pàmies!!!.
Com diu... Llegir més el Joan Sala l’Ajuntament d’Igualada ha posat tots els pals a la roda que ha pogut, i quan algú ha decidit desviar el “tren” de l’outlet que havia de passar per igualada llavors correm a requalificar terrenys.
Fa anys que es va al darrera d’aquest outlet. Quina vergonya aquest polítics que es queixen de la gent que, segons ells, posa pals a la roda del futur a la nostra comarca, que insulten als qui defensen el seu municipi. A Igualada només volen consens de tothom sobre el que pensen a Igualada. Quan els de fora d’Igualada no estan d’acord amb alguna cosa llavors estan en contra del futur o defensen els seus privilegis.
Ara resulta que haurem de donar les gracies a Igualada que l’Ajuntament d’Òdena, un promotor, Fagepi i la UEA s’hagin posat d’acord en un projecte comú. Voldria recordar que tant la UEA com FAGEPI son entitats d’abast comarcal i el promotor de fora.
Dir “que el centre outlet que es vol construir a Can Riba no seria possible per les dimensions del d’Òdena i al no ser capital de comarca, Òdena no podria comptar amb un gran centre comercial” demostra que a Igualada segueixen pensant que son el centre del mon i segueixen amb una visió absolutament centralista de la realitat comarcal.
Si d’un punyetera vegada els alcaldes de la Conca s’asseguessin a projectar i debatre un projecte comú llavors potser si que aniríem be. Si es perd algun tren a la nostra comarca és el que hauria de portar al debat i l’acord dels ajuntaments de la Conca en un projecte comú i a llarg termini.
Suposo que quan passi el Tren Transversal per la Comarca també caldrà donar les gracies al igualadins que agafin el tren, ja que son molts i sense ells no seria possible el tren....

J

Joan Sala

Igualada

20 de novembre 2008.11:37h

Respondre

És una vergonya, els de fagepi porten 5 anys reclamat que igualada faci un pas endavant i l’ajuntament posant pals a les rodes. Ara que fagepi s’ha buscat la vida amb l’ajuntament d’Òdena,... Llegir més els de l’entesa ploren. És una vergonya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.