TORNAR
PUBLICITAT

El Pla director de la conca d'Òdena i l'Outlet d'Igualada, a debat

Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central

politica
Dimecres, 17 desembre 2008. 15:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El pla director de la conca d'Òdena i la modificació parcial que ha de permetre el centre de fabricants (l'Outlet) igualadí, passen aquesta tarda per la Comissió d'Urbanisme. EL regidor Igualadí, Antoni Pàmies, ha assegurat que passaran la comissió i ha insistit en què tot i que els fabricants van signar a favor de l'outlet d'Òdena, el d'Igualada compta amb el suport del president de l'Associació Espanyola de Gènere de Punt.

El regidor Antoni Pàmies

Aquesta mateixa tarda, en la reunió mensual de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central, ha de tractar dos temes importants per Igualada. D'una banda el Pla Director de la Conca d’Òdena i de l'altra la modificació urbanística que hauria de permetre l’outlet d’Igualada. El sí de la Comissió és imprescindible perquè els dos projectes puguin seguir endavant.

Pla director

Aquest document marc, que servirà per definir les possibilitats d'expansió, urbanització i dinamització de la Conca d'Òdena, amb un sostre de creixement i una aposta per transport col·lectiu, compta, segons ha afirmat Pàmies, amb algunes de les al·legacions presentades per la corporació igualadina i que majoritàriament s'han inclòs en el redactat.

El regidor ha assegurat que la totalitat dels alcaldes implicats hi està d'acord, cadascú amb els seus matissos, però està convençut que l'aprovació es farà amb certa comoditat

Oposició

Des de la plataforma opositora al Pla Director, reiteren que es tracta d'un pla fet a esquenes del territori i de la societat, que rebutja el valor afegit del món rural, que no soluciona alguns reptes claus i històrics de la Conca com l'eix ferroviari o que fa unes previsions de creixement “escandalosament excessives".

L'Outlet igualadí

Un altre dels temes que passen avui per la Comissió, és la modificació parcial del Pla General que ha de permetre que Igualada pugui tirar endavant el centre de fabricants, l'outlet. Pàmies ha assegurat que "tot i que el projecte d'Igualada no necessita el suport de ningú per tal que la Comissió d'urbanisme ho aprovi, comptem amb una carta de suport per part de Joan Canal, president de l'Associació espanyola de Gènere de Punt". El regidor no s'ha pogut estar d'afegir:"és curiós que el que no fan els de casa, ho facin els de fora".

Així mateix Pàmies ha afegit que per presentar el projecte comercial davant del departament de Comerç de la Generalitat els caldrà comptar amb un recolzament municipal que acordaran en el ple municipal extraordinari de dimarts vinent.


6 Comentaris

P

Pepe

Igualada

21 de desembre 2008.09:03h

Respondre

Son vergonyosas les declaracions del Sr. Pamies,a l´Ajuntament d´Igualada mai li ha interesat l´Outlet. Hi ara només fan que mirar els seus propis interesos, hi no els interesos de tots el... Llegir més anoiencs inetentan fer un projecte d´unitat. Algún dia els ciudadans els hi tindrem que demanar responsabilitas a les urnes, per una actuació tan irresponsaple

j

justet de ment

igualada

18 de desembre 2008.10:32h

Respondre

de manipulació res, simplement dic que els empresaris locals no estan a l’alçada de les exigencies formatives i intelecutals del segle XXI (potsser els politics locals també), i que no es casual... Llegir més que aquest ambit estgui tant deprimit com ho està. Veig que dels politics es pot rajar i que tothom apaudira i dira ”valent”... pero per que els empresaris locals, cada cop més analfabets, son tant intocables?? L’outlet es una anecdota, més igual de que es culpa, jo parlo a nivell estructural. Els empresaris locals fan molta pena. Sort que sempre podem a anar a treballar a barcelona, que si no...

M

Mar

Igualada

18 de desembre 2008.10:22h

Respondre

Potser abans de criticar tant als empresaris valdria la pena que s’ informés més sobre què han estat fent en aquests darrers anys. El que passa és que han estat treballat sense tant ”bombo i... Llegir més platillo” i no han sortit a la foto dia si i dia també, tal i com han fet els polítics del Nostre Il·lustre Ajuntament. Una coseta, ”Justet de ment”: els empresaris de la nostra comarca no en tenen ni un pel de tontos i crec que la immensa majoria són molt intel·ligents. Altra cosa és que, amb els governs que estem tenint puguin fer alguna cosa bona per la indústria anoienca; això els comporta que tanquin o marxin fora.I sí, conec empreses que s’han reinventat i els ha sortit força bé, el que passa que els casos d’èxit no deuen interessar tant i només siguin notícia entre els cercles empresarials.

M

Mª Teresa

18 de desembre 2008.10:01h

Respondre

Seria desitjable que les persones estiguessin ben informades. Que tothom sabés que l’Ajuntament d’Igualada ha menyspreuat durant anys (sí ANYS) el projecte de l’Outlet. Seria desitjable que... Llegir més el Sr. Pàmies no ”faltés a la veritat” com diuen alguns. Sr. Pàmies, quina barra! Vostè SAP que l’Ajuntament d’Igualada HA IGNORAT totes les propostes presentades pel FAGEPI fins que, a última hora, s’han tret de la màniga un projecte amic amb requalificació inclosa. Vergonyós! Més que res em sap greu veure comentaris com l’anterior, que és fruit de la falta d’informació o de la manipulació a la que ens està sotmetent aquest govern municipal.Poden dormir els sr. Aymamí, Riba i Pàmies? Els asseguro que jo no podria.

j

justet de ment

igualada

18 de desembre 2008.09:16h

Respondre

I les empreses de casa vols dir que tenen idea de ”empresa”?? Per que en 20 anys han estat incapaçes de reinventar-se... sincerament, el mon empresarial igualadí deixa molt que dessitjar (amb... Llegir més poques excepcions...), us falta autocritica nois... si no feu més que rajar de els politics és que realment us penseu que son ells els que us ho han de arrgeglar tot (vols dir que son prou inteligents com per fer-ho??), quan la responsavilitat es vostra... ostres, em sap greu de veure la meva comarca així... a veure si amb sort entren empresaris de fora i canvien el panorama..

r

ricard

odena

17 de desembre 2008.23:06h

Respondre

ara correm-hi tots, l’outlet és la salvació... i durant anys cap idea comercial, cap idea de futur, marejar les empresses i posar pegues a la gent que volia fer alguna cosa...
pero si arriba Mr.... Llegir més Marshall,-llegeixis Mc Donalds- el senyro per el cul per anar-ho a inaugurar. I les empresses de casa que s’han deixat caure sense mai cap visita ni itneres?...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.