TORNAR

Pla de xoc per reduir en 2.000.000€ la despesa de l’Ajuntament

Marc Castells avisa que les mesures seran dures i que s’aplicarà disciplina germànica

politica
Dimecres, 12 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
‘No arribem a final d’any’ amb aquesta frase ha iniciat Marc Castells, alcalde d’Igualada, la compareixença davant dels mitjans per explicar les mesures del pla de sanejament que preveu reduir la despesa de l’entitat municipal fins a 2.000.000 d’euros de cara l’any 2012 i que afectarà, principalment, a la partida de despeses de personal. Castells ha advertit que aquestes mesures tindrien un impacte important sobre la ciutat: ‘Suposa gairebé un 5% del pressupost total’.

Marc Castells ha tornat a insistir en la complicada situació econòmica que arrossega l’Ajuntament d’Igualada: ‘Tenim la ràtio d’estalvi net negativa, el romanent de tresoreria negatiu i un deute viu estratosfèric’. Segons el batlle igualadí, aquestes mesures d’ajust són només una manera de sobreviure i tenen la missió de recuperar la confiança de la ciutadania i, sobretot, de les entitats bancàries.

Aquest pla de xoc, que preveu estalviar 2.000.000 €, s’aplicarà, principalment, en tres partides. En primer lloc s’actuarà en el capítol 1 del pressupost, és a dir, en la despesa de personal, en la qual l’Ajuntament d’Igualada pretén reduir un total de 635.000 euros a través de la racionalització de l’estructura de personal de l’Ajuntament. En segon lloc s’estalviaran 495.000 euros en despesa ordinària, 454.000 en transferències a altres entitats i organismes com ara consorcis, mancomunitats i patronals i els darrers 400.000 euros sortiran de la racionalització de la despesa en manteniment i neteja de la ciutat i dels edificis públics.

Castells no ha concretat més sobre com s’aplicaran aquestes retallades i només ha avançat que es plasmarien en els pressupostos del 2012. Això sí, Castells ha advertit que ‘s’aplicaran amb disciplina germànica’ i ha explicat que el pla de sanejament dissenyat l’any 2009 per l’antic govern d’Entesa no es va seguir.

La única solució possible

Segons Marc Castells, per fer front a la delicada situació amb què s’ha trobat l’Ajuntament només hi ha dos camins, apujar els impostos o dur a terme aquestes mesures d’ajust. Castells està convençut que l’aplicada, malgrat que serà dur per la ciutat, és la millor via possible. A més el batlle ha criticat ‘l’alegria en la despesa’ de l’antic equip de govern.


6 Comentaris

m

montse

igualada

13 d'octubre 2011.18:26h

Respondre

Benvolgut Pol:

M’en alegro que et trobis en una situació que et permeti donar la idea d’augmentar els impostos als que no han perdut la feina.
Només dir-te que jo la feina no... Llegir més l’he perdut, però soc autònom i cada dia ens flagelen més amb impostos, ara només faltava que sortisis tu i donessis aquesta brillant idea noi. Totalment en desacord, a mi d’impostos m’en sobren

P

Pol Mas

Igualada

12 d'octubre 2011.16:56h

Respondre

Benvolgut Toni,

Evidentment que en el cas dels autònoms cal revisar la seva facturació per constatar la puja o no d’impostos. Hi ha gent que per sort no hem patit aquesta circumstància i crec... Llegir més que hem de ser solidaris. Estem d’acord? Una cosa que sí que estaria bé que es provoqués es un règim d’autònoms diferent: no pot ser que la quota mínima sigui de més de 250€ sense valorar el nivell de facturació. Així és difícil innovar i emprendre. Amb això segur que també estem d’acord.


Benvolguda Montserrat,

Crec que els comentaris relatius al cost de la despesa no tenen cap fonament. No es pot valorar la quantitat final sense conèixer com es produeix aquesta. També voldria afegir, respecta a la neteja, que no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. Això és responsabilitat de tots els ciutadans.

T

Toni

IGD

12 d'octubre 2011.15:14h

Respondre

Benvolgut Pol Mas, sento respondre jo abans que el batlle.Només per a fer referència al teu darrer punt sobre apujar els impostos a la gent que encara tenim una feina,
Jo no se pas quina feina... Llegir més tens tu. De la forma que parles,tal vegada et sobren els calerons. Jo sòc autonom i et diré que la meva facturació ha baixat més de un 60% i amb tot i aixó encara segueixo pagant salris als treballadors. Es a dir, vaig més just que un pany de porta nou...
La questió, es no gastar en bajanades i tenir el màxim de respecte als diners de tots. Espero arribi el dia que quan els politics facin desgavells amb els diners de la caixa de tots, acabin a la garjola o bé els siguin expropiats els seus béns. Apujar els impostos empobreix encara més als ciutadans, prefereixo menys serveis i més deixar fer. Només demano que la gent realment desfavorida séls suporti, aixó sempre.
Salut

m

montse

igualada

12 d'octubre 2011.13:15h

Respondre

Ho trobo molt acertat Marc. Voldria arribar a entendre que entre un munt de persones que treballen a la casa gran entre sou i seg. social tenen un cost de 635.000 €?????, això son molts diners.... Llegir més Per temes de feina em passejo bastant sovint per l’Ajuntament i veig que realment hi ha personal amb molta feina i personal amb les taules buides, que hi fan aquests allà??.
400.000 € per despesa de neteja ho trobo desorbitat, la ciutat no està gens neta.
Ja era hora que algú s’adonés que a l’Ajuntament s’hi ha de fer neteja.

J

Josep Vila

igualada

12 d'octubre 2011.12:31h

Respondre

Gràcies Entesa-PSC, els igualadins haurem pagar el vostre deute.

P

Pol Mas

Igualada

12 d'octubre 2011.09:45h

Respondre

Benvolgut Marc,

Has arribat a l’Ajuntament amb una situació difícil per tant res del que facis serà fàcil ni ben vist per tothom. De totes maneres, trobo poc adequat llençar una informació... Llegir més com aquesta sense afegir detalls. Aprimar el gruix de l’administració és un encert, fer-ho sense explicar detalls un desencert. Així, només serveix per augmentar el pànic escènic.

Per ex: Segur que hi ha partides que s’han de reduir de 100 a 0, i algunes potser augmentar-les.

Un altre tema, perquè no augmentar els impostos als que com jo no hem perdut la feina? Segur que no és populista però sí necessaria.

Agraeixo per avançat la teva resposta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.