TORNAR

La plataforma independentista d'Unió arrenca amb la plana major del partit a l'Anoia

Els quatre alcaldes cristiano-demòcrates hi estan adherits ja

politica
Divendres, 26 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els alcaldes d'Unió a l'Anoia i alguns dels regidors del partit en els municipis més grans estan entre els firmants del manifest 'Hereus UDC 1931' que reivindica l'independentisme dins del partit. Ahir es va donar a conèixer una llista que encapçalen figures com Rigol, Castellà o De Gispert

Els alcaldes Xavier Boquete (Masquefa), Jaume Riba (La Torre de Claramunt), Raül Parramon (Vallbona d'Anoia) i Miquel Archela (Rubió) són quatre dels onze batlles que figuren al manifest Hereus UDC 1931, que agrupa als càrrecs, militants i cristiano-demòcrates que volen la independència i s'arrengleren amb el president de la Generalitat Artur Mas per davant de la direcció del partit. Malgrat que aquesta mateixa setmana, l'home fort de la cúpula cristiano-demòcrata per darrere de Duran i Lleida, Ramon Espadaler, ha amenaçat amb l'expulsió als membres del partit que facin costat a la plataforma. 

Xavier Boquete, president d'UDC Anoia, en un ple al ConsellEl fins ara conseller d'Interior, que va sortir del govern una vegada es va confirmar la ruptura de la federació al Parlament, afirmava que "els serveis jurídics del partit" decidiran si intervenir contra els membres que recolzin Hereus UDC 1931. A l'Anoia, la plataforma compta amb els alcaldes Boquete, Riba, Parramon i Archela, a més de dos dels regidors igualadins, Rosa Plassa i Jordi Batalla, els masquefins Enrique Gómez i Carles Mernissi, la pierenca Vanessa Fernández-Arroyo, la torredana Lourdes Cordón i la tousenca Laia Claramunt. 

Històrics com Marian Casellas i Ramon Tomàs, ex alcaldes de Jorba i Igualada, figuren també en aquest manifest, on hi ha els noms de persones de la família de Josep Miserachs, que abans del seu traspàs s'havia significat amb contundència per l'independència. 


12 Comentaris

P

Per dignitat, foteu el camp de UNIO!!!

30 de juny 2015.11:59h

Respondre

Srs Xavier Boquete, Jaume Riba , Raül Parramon i Miquel Archela .
Siguin coherents, i dimiteixin del partit, i per mi poden seguir sent els alcaldes de les seves localitats, cap problema, pro... Llegir més deixin UNIO, vostes, son uns aprofitats de aquestes sigles.
VERGONYA.!!!! ( Cosa que dubto, que la tingueu!)

v

vergonya?

30 de juny 2015.22:36h

Dignitat els alts càrrecs d’Unió; consumidors de suites i de ponts aeris ?: que bo l’acudit. Expliquin un altre.

p

pep

1 de juliol 2015.11:54h

Es veritat, comparats, amb el Oriols Pujols, pares, esposa i germans, amb els Montulls els Crespos, Osacar, Prenafetes, i demes corruptes, els de Unio son uns aprofitats.
Sr vergonya?, ja... Llegir més rius amb les aigües no gaire clares, i ja clavegueres !!
Aqueste es la diferencia entre Unio i CONVERGENCIA decorruptes CATALANS.

r

ramon

avui, des de masquefa

29 de juny 2015.17:58h

Respondre

Ramon , cami de Barcelona?

Després de haver llegit, els teus llargs, i elaborats arguments. sols dir-te cinc recordatoris.
1er, Us proclameu, hereus dels fundadors, en base de que?
2on Es o no... Llegir més és cert , que veu perdre, el referèndum, del vostre antic partit, i ara feu una tupinada, i no accepteu els resultats. i a mes a mes us presenteu als ciutadans com la essència i salvaguarda de la Democràcia ? de quina democràcia, de la vostre?
3er Qui us a il·luminat per creure-us que sou els únics que sabeu el que és lo millor per a Catalunya. Quina arrogància no?
4art. Si no respecteu, el referèndum intern de Unio, que veu perdre, no seria mes decent, deixar el partit, i militar en el que creieu, que defen, els vostre ideari.
Això és demanar massa ?
5que. Segueixo pensant que O PARTIT O CADIRA!!! (Us recordo que os veu presentar amb les sigles de Unio!!!)
Per cert, demaneu-li a la Sra de Gisperd, que faci un curs accelerat de Català, dons en la seva renuncia, ja alguna ”castellanada”. ( En tota una Presidenta del Parlament de Catalunya, es tot un detall que diu molt de ella)

Per mi dono el tema per tancat, sols recorda-ros , que ”sigueu dignes” i deixeu el partit”, es recordo, que ”VEU PERDE EL REFERENDUM”.
Sou vosaltres els que sobreu a Unio.

PD No hem digueu, que jo TAMBÉ no vaig sobrat de català, dons la diferencia entre la Sra DE gispert i jo, es que ella es la Presidenta del Parlament de Catalunya, i jo un català de segona, o si os agrada mes, un mal català, com a vosaltres os agrada dir-nos. als que no combreguem amb rodes de moli.)

R

Ramon , cami de Barcelona?

29 de juny 2015.18:17h

Sols has comès un petit error; jo no sóc ni membre ni seguidor d’ Unió. Conec al Sr. Boquete i puc garantir que ha fet bona feina aquí al poble. I tu no ets ningú per dir si ha de marxar o no.... Llegir més Això ho diran ,en tot cas, els Masquefins i Masquefines. I també conec el que ha fet algun alt dirigent d’Unio ; sols cal revisar google, on no s’ha vist querella alguna. Sobre el referèndum ho deixo pels d’Unio.

r

ramon

anoia

28 de juny 2015.18:58h

Respondre

Srs Xavier Boquete (Masquefa), Jaume Riba (La Torre de Claramunt), Raül Parramon (Vallbona d’Anoia) i Miquel Archela (Rubió) , prenguin nota, i siguin honrats i valents com la seva estimada Sra... Llegir més de Gispert.

Comunicat de premsa
Barcelona, 28 de juny de 2015

COMUNICAT D’UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA

Dimecres passat, dia 24 de juny, la gerència d’Unió Democràtica de Catalunya va rebre un correu electrònic de Núria de Gispert en el qual comunica que ella i la seva família han pres la decisió irrevocable (“ja no n’hi ha volta atràs” en les seves paraules) de deixar de fer front a partir de l’1 de juliol a les seves obligacions econòmiques envers el partit, no només com a militants sinó, en el seu cas, també com a càrrec públic.

Aquesta decisió ha estat tramitada, com en altres casos anteriors, com a baixa de militància.

TINGUIN DIGNITAT.!!!!
O PARTIT O CADIRA

t

tu si que en saps

29 de juny 2015.06:26h

Es que no en doneu ni una:
La Sra de Gispert ha fet un comunicat dient que es erroni el comunicat de la Vanguardia.
Una vegada més algú no entén res: no es tracte de cadires sinó... Llegir més del millor pels ciutadans; i malauradament això passa per gestionar el que es nostre. Si no ho fem aixi, passa allò que deia el gran humorista Capri: ” ens prenen un tortell, i ens tornen un carquinyoli i gràcies”.

R

Ramon , cami de Barcelona?

29 de juny 2015.06:57h

Ramon:
1) Podries dir-nos si aquestes persones que has nomenat ho estan fent malament als seus ajuntaments?
2) Saps que la notícia que esmentes es errònia?
3) En el cas de... Llegir més que fos certa, es que la Sra. de Gispart ja no es ni diputada ni presidenta del parlament?; ella és de les persones que te clar el que li cal a Catalunya, i que hi ha , també Catalans, que no ho posaran fàcil.
4) Tens algun inconvenient en que els membres d’Unió que creuen en els Catalans, que no creuen en els poders fàctics, que no creuen que les coses es solucionen esmorzant al Palace, que no creuen en les amenaces, que aquests militants vulguin contribuir a la millora de la societat i de Catalunya des de els seus Ajuntaments?.
Malgrat tot, Unió, segueix més viva que mai ja que els Hereus dels fundadors segueixen amb l’esperit inicial, que no és altre que una Catalunya Lliure del bloqueig de l’estat espanyol, oberta a Europa i el món; I veient el poc que ens estima el centralisme, això és cada dia més necessari.
Som conscients de que res és fàcil, de que hi haurà discursos de la por, discursos del diàleg (com Espadaler - la veu del su amo) amb uns dialogants que NO volen dialogar , discursos de que la legalitat no ho permet, i tants i tants de discursos.
Ara bé, sols hi ha un discurs vàlid: ” que es el millor pel futur de Catalunya”?.
Alguns ho tenen clar. Els Alcaldes que has nomenat també.

A

Albert

28 de juny 2015.17:12h

Respondre

Amb el mal que esta fent el Sr Boquete, a Unio, per haver-se passat, els resultats del referèndum intern per el forro, segueixo pensant i deixant a part que segurament les seves qualitats tindra,... Llegir més que lo que ha de fer una persona amb dignitat i coherencia, es deixar el partit, i no servir-se de ell, com fins ara ha fet..
A partir d´aqui que es faci militant, del partit, amb el qual se senti mes identificat.
Tan difícil es aixo?
Repeteixo o PARTIT o CADIRA.
Si no ho fa, t’ho dire mes acurat, per no ofendre’t altra vegada , el Sr Boquete es un ”excel·lent” oportunista polític.

(Durant la ultima campanya de les municipals, hauria de haver, informat al se electorat, de la seva radicalització Independentista, no et sembla? )

T

Tu si que en saps

28 de juny 2015.19:58h

Crec , Albert, que no entens res, tot xq no vols entendre res de res. Has vist com amb el teu comentari la vas ”cagar” molt; es pot debatre sense ser ni groller ni ofensiu . El Sr. Boquete te... Llegir més clar de fa molt tems que la Independència es el camí pel millor dels Catalans. I aixo es totalment compatible amb el que porta anys fent: construint una Millor Masquefa i Comarca. I amb aixo te el seu compromís amb els Masquefins, encara q no t’agradi.

a

albert

26 de juny 2015.15:51h

Respondre

Boquete o partit o cadira!!!!
Agafes un Messies, li poses un traje bonic, amb una bona corbata, li fas deixar una barbeta ben cuidada, i si te canes i porta olleres millor, i ja hem convertit un... Llegir més vividor de la política, amb un Honorable Messies.
Patètic, pro es axis!!!!

t

tu si que en saps

27 de juny 2015.05:39h

Albert:
Desconec a que li dius Messies.
Espero tu mai no portis trajo bonic.
Espero tu mai no portis corbata.
Espero tu mai portis barbeta; i menys ben cuidada.... Llegir més /> Espero tu mai tinguis cabells blancs.
Espero tu mai portis ulleres.
Ah, també que mai hagis de portar crosses per caminat; hagués estat tot un detall per la teva part.
Es que si et passés alguna cosa d’aquesta correrías el risc de que un beneït entres a l’Anois diari i et digués, sense cap escrúpol, que es un vividor; un vividor de bes a saber que.
Els que coneixem el ”Boquete”, tot i no compartir partit polític, sabem de la seva capacitat de feina, de que la vida no li ha regalat res, de que ha transformat Masquefa, i que té un equip unit, treballador i format per bones persones.
Que Deu et conservi el pel ben negret, que Deu el conservi la vista, i que Deu et proporcioni llarga Vida per a saber viure-la.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.