TORNAR

Les plataformes que s’oposen al PDUAECO demanen una reunió al president de la Generalitat Pere Aragonès

Li van lliurar en mà una carta en què denuncien ”l’actitud hipòcrita i poc respectuosa d’alguns alcaldes”

politica
Dijous, 27 gener 2022. 17:14. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aprofitant la visita del president de la Generalitat Pere Aragonès a Igualada en la celebració dels Tres Tombs, representants de les plataformes Per la Conca, Jorba Reflexiona, Salvem Can Titó i l’Associació de Veïns de l’Espelt, contràries Pla director urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), van aturar el cap de l’executiu a la rambla Sant Isidre de la capital de l’Anoia per lliurar-li una carta en què exposen el tracte d’alguns ajuntaments i amb el  departament de Territori vers les entitats, que qualifiquen de “molt greu i antidemocràtica”. Les plataformes tanquen la missiva sol·licitant al President una trobada per explicar-li la situació.

Al text, després de l’exposició dels antecedents, les plataformes signants denuncien "’actitud tan hipòcrita i tan poc respectuosa amb la voluntat popular d’aquests alcaldes” i avisen que  això “mina la confiança de la població de la Conca d’Òdena en els seus representants polítics i provocarà encara més oposició al pla."

 

CARTA LLIURADA AL PRESIDENT ARAGONÈS

Molt Honorable Senyor,

Voldríem exposar-li molt breument un problema que fa un temps que s’està covant a la Conca d’Òdena.

A conseqüència del fracàs de la planificació urbanística  actualment en vigor en aquest territori (Pla Director Urbanístic del 2009), fracàs reconegut pels propis responsables de la seva redacció,  la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena va demanar el 2017 que es modifiqués parcialment amb un Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica. Aquest pla s’està redactant actualment.

La idea que sustenta tot el pla és que l’única manera de crear llocs de treball és oferir quantitats ingents de sòl industrial perquè vinguin empreses de fora a ocupar parcel·les de gran extensió. Per això el document d’avanç del PDUAECO proposava inicialment crear entre 400 i 600 hectàrees de sòl industrial repartides en tres polígons.

Malgrat que els tràmits s’han fet en època de pandèmia i amb un procés participatiu molt insuficient, el pla ha provocat una forta oposició als municipis afectats. Un resultat d’aquesta oposició és que l’ajuntament de Vilanova del Camí va demanar que no es construís el polígon previst inicialment al seu terme municipal. D’altra banda, l’ajuntament de Jorba governat per ERC va convocar una consulta popular per saber si els veïns estaven d’acord que es construís un polígon al poble. La consulta es va celebrar el 24 d’octubre passat amb una participació del 63,31% del cens i el resultat va ser molt clar: un 84,52% de vots van ser contra el projecte de polígon.

El passat 20 de desembre, representants de quatre organitzacions contràries al PDUAECO ens vam reunir tres amb càrrecs del Departament de Polítiques Digitals i Territori: Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat, Antoni Massegú, director de Polítiques Digitals i Territori a la Catalunya Central i Josep Armengol, subdirector general d’Actuacions Urbanístiques, per exposar-los els nostres arguments i saber quina era la situació després de la consulta de Jorba. Els responsables del pla ens van dir que la redacció tirava endavant amb el polígon de Jorba inclòs malgrat el resultat de la consulta perquè sis dels set alcaldes de la Conca d’Òdena els ho havien demanat. Entre aquests alcaldes hi ha el de Jorba, que després de la consulta va votar favorablement, junt amb tota la corporació  municipal, a una moció que demanava que el Departament de Territori en tingués en compte els resultats.

Com és natural, l’actitud tan hipòcrita i tan poc respectuosa amb la voluntat popular d’aquests alcaldes mina la confiança de la població de la Conca d’Òdena en els seus representants polítics i provocarà encara més oposició al pla.

Amb aquesta carta el volíem posar en antecedents i demanar una breu entrevista amb vostè per explicar-li millor una situació que creiem que no és bona per a la qualitat democràtica del país.

Atentament,

PER LA CONCA

JORBA REFLEXIONA

COL·LECTIU VEÏNS DE L'ESPELT

SALVEM CAN TITÓ


1 Comentaris

m

marc

la conca

28 de gener 2022.18:25h

Respondre

Aquesta vergonya esquitxa tant Junts que governa el Departament de la Generalitat com ERC que té dos alcaldes fent pinya ”a tota ultrança” amb en Marc Castells (PDCat) per bandejar... Llegir més l’oposició al polígon expressada en referèndum

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.