TORNAR

El Ple de l’Ajuntament aprova el pressupost pel 2023

politica
Dimecres, 27 juliol 2022. 17:33. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts 26 de juliol, l’Ajuntament d’Igualada ha celebrat el ple ordinari mensual on se sotmetia a votació el pressupost municipal per l’any vinent juntament amb el pla d’habitatge com a mesures més destacades.

El ple, que va durar més de quatre hores, va començar amb l’aprovació, amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans, de la pròrroga del contracte de gestió del servei de recollida de residus i neteja viària. Esquerra Igualada i Poble Actiu es van mostrar contraris a la mesura. 

També es va aprovar l’acord en relació amb al servei públic d’aparcaments, zona blava i retirada de vehicles, en aquest cas amb el vot a favor de tots els grups municipals a excepció de l’abstenció de Poble Actiu.

Després d’això, el ple també va votar favorablement a la modificació del termini de les concessions de les parades i botigues del Mercat de la Masuca. Els grups d’Esquerra Igualada i Poble Actiu es van abstenir. 

El què es va aprovar per unanimitat va ser el contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’Ajuntament d’Igualada en matèria de serveis i benestar social.

Un dels punts que va generar debat a la sala va ser el Pla Local d’Habitatge d’Igualada 2022-2027. Malgrat que tots els grups consideraven necessària i urgent l’aprovació d’un pla d’habitatge alguns van fer esmenes i canvis a la proposta inicial de Junts. Finalment, el pla es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i amb l’abstenció d’Esquerra i Poble Actiu.

En l’apartat d’Hisenda el ple va aprovar la modificació de les ordenances fiscals i el pressupost general de l’Ajuntament d’Igualada per l’any 2023. Esquerra Republicana, Poble Actiu i Ciutadans van votar-hi en contra, Junts per Igualada a favor i Igualada Som-hi es va abstenir.

A més a més, durant el ple, es van aprovar dues operacions bancàries, un contracte de préstec amb BBVA, una operació de tresoreria amb Banco Santander i, finalment, bonificar l’impost sobre construccions per les obres de l’Escola Ramon Castelltort, l’Institut Badia Margarit, el Joan Mercader, l’escola Ateneu, els Serveis d’Educació de l’Ajuntament i la Universitat de Lleida.

Per acabar, Igualada Som-hi va presentar una Moció no resolutiva que demanava a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que elimini els trens directes entre Igualada i Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.