TORNAR

El ple de Calaf aprova el nou Reglament Orgànic Municipal

En la sessió plenària del municipi es va estrenar l’acta digital

politica
Divendres, 27 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el ple, també el govern fa prosperar l'aprovació de la modificació puntua del POUM en quatre parcel·les del municipi. L'oposició protesta per "la poca transparència" en el procediment.

En el primer ple ordinari del mandat, el passat dilluns, s'estrenava el nou sistema d'acta digital a Calaf. En la sessió, es va aprovar definitivament i per unanimitat el Reglament  Orgànic  Municipal i el Reglament de Participació Ciutadana. Els grups de Junts per Catalunya (Junts) i Grup d'Independents per Calaf – Veïns amb  Veu  (GIC-VV)  van  agrair  a  la  regidora  d'esports  i  participació  ciutadana,  Mercè Biosca, per haver-se reunit amb els seus grups, haver-se sentit receptiva i haver acceptat la majoria de les esmenes que aquests grups hi van presentar.

A l'agenda del dia hi havia també l'aprovació del Compte General del pressupost  de  l'exercici  2018,  que va  ser  aprovat  amb  set  vots  a  favor  (JxC-AM)  i  tres  en contra (JxC-AM i GIC-VV). El portaveu de Junts, Joan Caballol, va argumentar el seu vot negatiu afirmant que no posen en dubte que formalment els números siguin correctes, però d'altra banda  no  és  podem  fer  responsables  de  les  vinculacions  i  moviments  de  les  partides  municipals.  A més,  el  portaveu  de  GIC-VV,  Jaume  Simó,  va  afirmar que el seu grup no tenia les dades suficients per votar-hi favorablement.

El  punt  setè  de  l'ordre  del  dia,  que  va  ser  introduït  d'urgència  amb  els  vots de Junts per Calaf, consistia en l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM  en  els  sòls  urbanitzables  SUD-1,  SUD  -2,  SUD-3  i  SUND-7.  L'objectiu  d'aquesta  modificació és "dotar de sòl industrial Calaf". Va ser aprovat  per set vots a favor, els de JxC-AM i els vots en contra dels grups de Junts i GIC-VV. El portaveu de Junts, Joan Caballol, va plantejar una sèrie de qüestions a tenir en compte en relació al futur del polígon industrial de Calaf i va posar en dubte els informes de la secretaria de l'Ajuntament de Calaf. Caballol va afirmar que aquesta modificació dels terrenys urbanitzables va en contra dels interessos dels vilatans.  També  va  acusar  l'equip  de  govern  de  poca  transparència  en  el  procediment.

En aquest aspecte, el portaveu  de  GIC-VV,  Salvador  Prat,  va afirmar  que  no  veuen clar el sentit de les compres i vendes de terrenys públics. L'alcalde  de  Calaf  i  portaveu  de  Junts  per  Calaf,  Jordi  Badia,  va  justificar  la  modificació  del  POUM  proposada,  de  delimitar  el  sector  de  Solanelles  i  desqualificar-ne una part del Rentador, per el millor accés al sector de Solanelles. També  va  justificar  l'eliminació  de  la  càrrega  que  hi  havia  pel  pagament  de  la  futura ronda perquè s'ha demostrat com un factor que desincentiva l'arribada de noves empreses L'equip  de  govern  va  considerar  que  havia  estat  un  tema  tractat  de  manera  totalment  transparent  des  del  2015,  i  molt  treballat  amb  el  Departament  d'Urbanisme de la Generalitat i Incasòl.

La sessió plenària del passat dilluns, a CalafBadia va aclarir que "ha  estat  una  decisió  tècnica, presa des d'Urbanisme i no des d'un vessant polític". D'altra banda, el vuitè punt, que també va ser introduït d'urgència, es referia a l'adjudicació  del  contracte  de  concessió  de  serveis  del  centre  de  dia  Casa  Joan  Gimferrer  de  Calaf. Es va aprovar amb set vots a favor (JxC-AM) i tres abstencions (Junts i GIC-VV). Àuria va ser l'empresa guanyadora del concurs.

A l'ordre del dia hi havia la moció  en  suport  a  la  Llei  24/2015  contra  el  tall  de  subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part d'Endesa i altres companyies. La regidora   d'Educació,   Polítiques   Feministes   i   d'Igualtat,   Cooperativisme   i   Habitatge, Bet Miquel, va argumentar que recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a alguns ajuntaments catalans, entre els quals el de Calaf, amenaçant d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a  les  persones  i  famílies  amb  informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, reclamant a les administracions locals que paguin el 50% del cost del deute abans de l'1 d'octubre. El ple municipal va aprovar la moció per unanimitat. A la moció s'exigeix la condonació, per part de les empreses subministradores, del deute acumulat per les persones i famílies per la Llei 24/2015.

Finalment, en el torn de precs i preguntes el grup de Junts per Catalunya-Calaf va demanar explicacions sobre diverses qüestions relacionades amb les obres de la travessera de  la  carretera  de  Manresa  i  també,  juntament  amb  el  grup  de  GIC-VV,  van  preguntar sobre el procediment que s'ha fet servir pel concurs del tanatori i saber si es farà un negociat. Pel que fa a la licitació del tanatori, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va respondre que  al  primer  concurs  no  s'hi  havia  presentar  cap  empresa  i  que  en  aquests  moments s'està fent un segon concurs amb unes bases modificades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.