TORNAR

El ple de Calaf tria nom per la Sala d'Actes Municipal: Teresa Escolà

Polèmica amb l’abandonament de la sessió dels tres regidors del GIC durant el torn de precs i preguntes

politica
Dissabte, 26 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la sessió plenària, però, no hi va haver acord per canviar de nom de l'avinguda de la Pau per 1 d'Octubre. Sí que es va aprovar una modificació de crèdit en relació a la despesa de personal i la modificació de l'ordenança fiscal número 17 per reduir l'import de les taxes d'examen.

A l'ordre del dia del darrer ple de Calaf, aquest dilluns passat, hi havia sobre la taula la proposta de la comissió del nomenclàtor per canviar de nom l'avinguda de la Pau per avinguda 1 d'Octubre i l'aprovació del nom de Teresa Escolà i Torra a la sala d'actes municipal. CiU va demanar retirar la proposta de l'avinguda de la Pau, ja que van manifestar que primer s'hauria d'haver consultat amb els veïns. Per la seva part, el GiC tampoc hi va estar d'acord. Finalment, però, es va acordar treure aquest punt i només es va votar posar el nom de Teresa Escolà i Torra a la Sala d'Actes municipal que es va aprovar per 8 vots a favor per part de Junts per Calaf i CiU i 3 en contra del GiC.

Pel que fa al tema de l'avinguda i el seu nom, ,olts dels veïns d'aquesta avinguda de Calaf que estaven presents al Ple, van manifestar el seu total desacord amb la proposta, ja que el seu carrer "en 70 anys ja havia canviat dues vegades nom i
sense el consens dels veïns". A més, van manifestar que tampoc estaven d'acord amb què s'obrís la consulta a tota la població i van demanar que es posi el nom a un equipament i no a un carrer que perjudiqui a persones.

També es portava al Ple la modificació de l'ordenança fiscal número 17, que proposava una nova taxa de drets d'examen per a personal laboral fix o funcionaris de carrera, amb un import d'entre 32 a 40 euros segons la categoria. CiU s'hi va abstenir, perquè no veien molt clar el "càlcul del cost i del cobrament" i el GiC va expressar que només l'hi veien un 'sentit recaptatori' i que ells 'reduirien una festa'" per no posar taxes i facilitar l'accés a la gent que no té feina.

La regidora Montse Mases, va matisar que el que es portava a Ple era la modificació d'una taxa aprovada des del 2014 i que actualment era d'un import superior - d'entre 64,94 euros a 68,09 euros segons el grup - i que ells proposaven rebaixar-la. A més, va recordar que els processos de selecció per aquest tipus de convocatòries tenen uns costos perquè requereixen que vinguin professionals de fora, fer tests psicotècnics, etc. Finalment va quedar aprovada per majoria simple, 5 vots a favor de Junts per Calaf, 3 abstencions per part de CiU i 3 en contra per part del GiC.

Tensió en el torn de precs i preguntes

Al llarg del torn de precs i preguntes es va viure un moment de tensió que va acabar amb la marxa  dels tres membres del grup del GiC que es van sentir molestos quan se'ls va demanar "respectar el torn de paraula i no riure durant les intervencions dels altres regidors". Alguns dels temes que es van tractar en aquesta part del ple van ser les indemnitzacions que cobren els membres de l'equip de govern, l'expropiació del castell i les obres de consolidació de l'ermita de Sant Sebastià, entre d'altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.