TORNAR

El Ple de Capellades aprova la reforma de l’entorn de la Bassa

També s'adjudica provisionalment el projecte d’edifici de dotacions del Parc Prehistòric

politica
Dimarts, 30 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 24 de març va tenir lloc la sessió ordinària del mes del Ple de l’Ajuntament de Capellades, amb l’assistència dels 13 regidors de la corporació municipal. A l’ordre del dia es va incloure 2 punts per urgència. Entre els temes més destacats hi havia diverses obres. Així, amb els vots a favor de CIU, PSC, VdC i l’abstenció d’ERC es va aprovar l’adjudicació provisional del projecte d’edifici de dotacions del Parc Prehistòric. Tal i com va explicar el regidor d’urbanisme Marcel·lí Martorell, amb gairebé un empat tècnic, es va decidir adjudicar l’obra a l’empresa Construccions Pons i Claret.

L’altra obra que va tirar endavant, també per unanimitat, va ser el projecte de millora de l’accessibilitat de la zona est del parc de la Bassa. Primer es va fer l’aprovació inicial i després es va decidir el procediment de contractació de l’obra, que serà el negociat amb publicitat. El mateix regidor Martorell, va explicar que valorava 'molt positivament el consens i el treball comú realitzat amb tots els membres de l’oposició per consensuar un projecte que servirà per aconseguir la supressió de les barreres arquitectòniques de la zona est de la Bassa. Volem que sigui la zona de pas habitual des de la Font Cuitora fins la Bassa. Per això més endavant també farem un pas alçat a la carretera'.

Per part de l’oposició el grup d’Esquerra va mostrar el seu total acord, però va demanar que la part més compromesa del projecte, que preveu substituir l’arbrat que segons un estudi està mort, s’avaluï de nou. El regidor Martorell va justificar que això suposaria un cost econòmic que aniria en contra del projecte i que l’informe realitzat era de tècnics de molta solvència. Per part del PSC el regidor Josep Valls va demanar que s’adjudiqui l’obra a una empresa capelladina per tal que, 'en tractar-se d’un patrimoni molt arrelat en el sentiment col·lectiu, l’executi posant-hi més el cor. Finalment Vila de Capellades, en paraules del regidor Ivan Olvera, va manifestar que 'ens alegrem que aquest projecte tiri endavant'.

Millora de la Bassa i de la xarxa d'aigua

Tant el projecte de reforma de la Bassa, valorat en 184.646 euros, com el complementari de millora de les instal·lacions de distribució de l’aigua, de 116.434 euros, estan subvencionats pel fons estatals coneguts popularment com Pla Zapatero. Aquest altre projecte, que complementa el de l’any passat, servirà entre d’altres coses per fer-hi arribar línia elèctrica, la baixada d’aigua del dipòsit a la xarxa general i treballar les clavegueres.

Finalment, els dos darrers punts van servir per tal que els regidors aprovessin per unanimitat les justificacions que de moment han presentat les entitats per cobrar les subvencions de l’any 2009.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.