TORNAR

El ple capelladí aprova uns comptes de 5,6 milions d'euros, amb un 12,8% destinat a inversions

La majoria que forma el govern tira endavant els comptes, mentre que el PSC s’absté

politica
Dilluns, 25 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle Salvador Vives destaca l'important volum d'inversions en aquests comptes, un 12,8%. La sessió també va tractar l'inici de l'expedient que permeti la contractació del projecte executiu de la Casa de la Vila, l'aprovació del Pla Local de Joventut -amb la unanimitat de tots els grups polítics- i una moció de C's que reclama que la Generalitat assumeixi els serveis de l'autobús a l'estació, que actualment es troben descoberts.

PUBLICITAT

La setmana passada s'aprovava el pressupost de l'Ajuntament de Capellades i els seus organismes autònoms. Els vots de la coalició de govern, d'ERC i VdC, van ser suficients per tirar endavant els comptes, en una votació en la que el PSC es va abstenir. JxC i C's van votar en contra. El regidor d'Hisenda, Jaume Solé, va presentar els pressupostos dient que "són molt reals, coneixent el govern del dia a dia. També som conscients que la Covid-19 ens els pot fer modificar en qualsevol moment. No augmentarem la pressió fiscal sobre els nostres veïns i veïnes, disposem d'una bona capacitat de finançament". El total del pressupost de l'Ajuntament i els seus ens, l'Escola Bressol i el Museu Moli Paperer és de 5.611.213 euros amb un increment del 7,67% respecte l'any anterior.

El batlle Salvador Vives detallava que "s'ha confeccionat un model de pressupost per a l'exercici 2021, que prioritza la despesa pública municipal en polítiques socials, educatives, culturals, juvenils i esportives, mantenint els compromisos adquirits amb la ciutadania quant a serveis públics de qualitat. En els pressupostos d'enguany el 12,80% està destinat a inversions, cofinançades i amb recursos propis; a actuacions bàsiques i necessàries per Capellades, destacant la rehabilitació de la casa de la Vila i del magatzem de la Brigada Municipal".

En el moment de les intervencions de l'oposició, el portaveu de Ciutadans, Valentín Guerra va manifestar la seva negativa al·legant que "nosaltres creiem que no és moment d'incrementar la inversió. Ara toca pujar la despesa corrent per ajudar a cobrir els efectes que genera la COVID-19". Els regidors del PSC es van abstenir. El cap de llista Aaron Alcázar va explicar com "aquest 2021 ens passarà com l'anterior i haurem de fer molts modificacions per adaptar-nos a la realitat que ens vagi marcant el dia a dia. Creiem que és el moment de fer un front comú i la prudència d'aquest pressupost ens sembla que treballarà en la mateixa línia anterior. Tot i així, trobem a faltar coses que nosaltres hem proposat".

Per la seva part, des de Junts per Capellades, Marcel·lí Martorell, justificava el seu vot contrari: "estem d'acord en la majoria de les propostes, però nosaltres n'hem fet arribar moltes i no s'han tingut en compte. Per això, només podem manifestar el nostre desacord tot i que estarem al costat de l'equip de govern en els projectes que estiguem d'acord i en la gestió de la COVID-19 i les necessitats que es generin".

Susana Moreno, de VdC, afirmava que "aquest pressupost serà una bona eina per gestionar les necessitats que ens puguin sortir en aquest 2021 on tot indica que les de caire social seran una prioritat. Aquesta prioritat, sempre ha estat present a l'equip de govern. La política institucional no pot ser només asfaltar carrers, que també, sinó posar les persones al centre defensant l'educació, la cultura, els drets socials, el dret a l'habitatge, que son els eixos que marquen el nostre programa d'acció". Fonalment, el portaveu d'ERC, Àngel Soteras, va agrair el treball conjunt en les diverses reunions amb la resta de grups i va explicar com els recursos s'han prioritzat en la línia que l'equip de govern ha considerat més oportuna sense renunciar a incloure propostes de l'oposició ja en aquesta versió inicial o en properes modificacions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.