TORNAR

El ple d'Igualada aprova el projecte per reformar la Plaça de la Masuca

Tots els grups subscriuen el manifest contra la violència de gènere

politica
Dimecres, 29 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sessió plenària d'aquest dimarts a la nit va ser una de les més plàcides dels darrers temps. També dels més curts. Els escons dels regidors van lluir un cartell en record dels presos polítics catalans.

Malgrat l'agitada situació política de Catalunya, el ple de novembre a Igualada no va durar més d'una hora i mitja. I no es pot dir que el moment que viu el país no hi fos present, ja que la majoria de regidors va voler fer present la situació dels set consellers, el vice-president i els dos líders d'associacions civils que han estat empresonats per l'Estat espanyol i van enganxar un cartell que en demana l'alliberament. La moció a favor de la banca ètica, que es va aprovar, també contenia apunts del conflicte, amb el trasllat de les seus. Hi va haver quòrum en altres temes. Per exemple, en l'aprovació del text referent al 25 de novembre i contra la violència de gènere, amb un redactat molt contundent i necessari davant casos tan flagrants com el que es jutja aquests dies sobre l'agressió als sanfermins. I el ple també va aprovar el projecte de rehabilitació de la Plaça de la Masuca, que costarà sobre uns 850.000 euros.

La imatge virtual de la futura reformaEl segon tinent d'alcalde Jordi Pont va exposar les directrius i línies principals del projecte, que ha estat consensuat amb els veïns i els comerciants. La fesomia de la futura plaça és molt similar a la proposta que ja es va donar a conèixer fa tres anys: la supressió de barreres arquitectòniques, amb elements de jardineria, amb nou arbrat i la instal·lació de pèrgoles perquè els comerciants no sedentaris puguin estar a cobert. Als 4.000 metres quadrats de la Plaça hi haurà també un parc infantil -"en una zona on fins ara no hi havia d'aquest tipus d'espais" segons Pont. L'obra començarà l'any vinent.

L'oposició va mostrar la seva satisfacció perquè tiri endavant el projecte. Albert Mateu (CUP) manifestava la postura favorable de la formació a una obra que beneficia al petit comerç i a l'economia local, davant del de grans superfícies comercials, però assenyalava que "ho van anunciar amb molt de soroll abans de les eleccions i l'acabaran executant just abans d'unes altres eleccions municipals".

Per part del PSC, Xavier Figueres, celebrava que "això pot beneficiar el petit comerç i al de proximitat. El Mercat Municipal, encara que pateixi, té una capacitat d'atracció molt gran. Volem que aquest espai pugui connectar amb el centre de la ciutat". Figueres va fer la petició perquè l'illa d'edificis pugui acollir-se a algun pla de millora de façanes.

L'alcalde Marc Castells va fer una picada d'ullet als Socialistes d'Igualada i va apuntar que "si pacten amb nosaltres els pressupostos, segur que podrem consensuar alguna partida al respecte". L'alcalde afirmava que "tenim una relació constant amb els paradistes i hem fet des de fa anys una aposta com la zona blanca de Cal Carner, on hi ha 400 places. La gent del mercat ens va demanar que les obres no es fessin durant el Nadal". 

 


3 Comentaris

M

Maria de la O

Igualada

4 de desembre 2017.07:32h

Respondre

Ok, pero siusplau que no intervingui l’ ”arquitecte” CRESPO
Gracies

J

Joan Giner ITV

Igualada

29 de novembre 2017.09:19h

Respondre

Ens passem mitja legislatura sense fer res i ara a corre tots per poder inaugurar i fer campanya electoral... i d’aquesta manera de fer en diuen governar?

p

pep

29 de novembre 2017.08:54h

Respondre

Menys projectes, i mes realitats, Castells, que aqueste manera de vendre FUM, ja no se la creu ningu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.