TORNAR

El ple d’Igualada desestima la moció d’ERC sobre el dret a decidir i la consulta popular d’Arenys

Un conveni per fer el Museu de la Premsa a l’edifici de La Cotonera

politica
Dimecres, 16 setembre 2009. 00:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb els vots contraris de l’Entesa i el grup municipal del Partit Popular s’ha desestimat la moció presentada pel grup d’Esquerra republicana en defensa del dret a decidir i de la consulta popular per a la independència a Arenys de Munt. Les posicions de cada grup han estat exposades des de bon començament però el debat s’ha allargat fins vora 2/4 de 12 de la nit. La decisió més important que s’ha aprovat aquesta nit ha estat un conveni amb la Fundació Comte de Barcelona per tal de desenvolupar el Museu de la premsa de Catalunya a l’edifici de La Cotonera.

Imatge actual de la Cotonera - foto: Pobles de Catalunya

El recés durant el qual els grups han estudiat la moció d'ERC

El ple d'Igualada d'aquest dimarts

Un dia històric, un Museu Nacional a la Cotonera

Per unanimitat s’ha aprovat aquest vespre el conveni entre la Fundació Comte de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada per a regular la col·laboració entre ambdues parts per a desenvolupar i executar el projecte Museu de la Premsa de Catalunya a l’edifici de La Cotonera.

L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí ha destacat la importància d’aquest acord ja que permetrà, d’una banda, començar a donar forma a la Igualadina Cotonera, conjunt fabril, monument històric i bé cultural d’interès nacional; servirà també per situar Igualada en el mapa dels museus nacionals de Catalunya.

Tots els grups municipals han coincidit amb la valoració de l’alcalde, i el portaveu Popular, Pere Calbó, ha afegit que aquest projecte s’hauria de desenvolupar paral·lelament amb el trasllat de l’arxiu municipal que també s’ha d’ubicar en aquest edifici.

Aquest dimecres al migdia la regidora de cultura, Maria Enrich, donarà més detalls sobre aquest conveni, el calendari i la importància per la ciutat.

El ple d’Igualada desestima la moció d’ERC

Després de gairebé una hora i mitja de discussió, d’intercanvi de parers que no acabaven de tenir massa relació els uns amb els altres creant certa confusió sobre el què realment es presentava, amb els vots contraris dels grups de l’Entesa i el Partit popular s’ha desestimat la moció.

Jordi Riba com a portaveu de l’Entesa ha refermat l’opinió que dies enrere manifestava l’alcalde, Jordi Aymamí, a anoiadiari·cat, que ho consideren una qüestió de país recordant que l’Entesa ‘és partidària del model federalista, que tal i com mostren les enquestes del CIS, és la posició majoritària entre la ciutadania catalana’. Riba ha afegit a la rèplica que ‘aquesta fal·lera pels referèndums que té Esquerra li ve de que estan neguitosos perquè algú, Carretero, Reagrupament, el Laporta, les CUPS els prengui l'estendard de l’independentisme’.

Per la seva banda Marc Castells (CiU) ha donat ple suport a la moció, celebrant que la consulta d’Arenys es fes amb normalitat. Ha recordat que CiU ‘sempre ha defensat el dret a l’autodeterminació’ i ha qualificat de ‘greu error’ el vot dels regidors d’ICV ‘que desaparegui políticament del mapa, engolit pel PSC’.

La regidora Montserrat Mateu ha respòs que ICV subscriu el parer de l’equip de govern i ha afirmat que ‘per Iniciativa el major instrument d’autogovern és l’Estatut del 2006’. Ha afegit que el seu partit sempre defensarà fer consultes però que en aquest cas ‘no podem ser banals i generar frustracions i falses expectatives amb actes simbòlics’ compartint així amb el grup del PSC el convenciment pel federalisme.

El portaveu del Partit Popular, Pere Calbó, ha assegurat no entendre el fet que, davant la crisi actual, ‘la principal preocupació d’ERC siguin les consultes sobre la independència’. Ha afegit que aquesta actitud es deu per la proximitat de les eleccions al Parlament ja que al seu entendre ‘ERC ho necessita perquè no té prou aval en el sí de la Generalitat’.

El portaveu d’ERC, Joan Torras, ha recordat que la moció presentada diferia en part del redactat de la que es va anunciar dies enrere ja que els serveis jurídics no la van acceptar. Ha manifestat els eu convenciment que ‘hi ha por de que la gent s’expressi lliurement’. Ha recordat que el dret a l’autodeterminació ‘és això, un dret, i per tant també dóna el dret a dir que no’. Torras ha lamentat que més que el resultat el que fa por és que ‘la gent s’expressi lliurement’. Ha afegit que per molt partidaris que en siguin (el PSC i ICV), ‘a l’altre costat no hi ha ningú a qui li interessi el federalisme’.

Altres acords del ple

En el transcurs de la sessió s’ha aprovat el Pla d’Actuació Local davant les drogodependències, que comporta 36 objectius amb diverses línies d’actuació des de la família, les escoles i els centres sanitaris.

També s’ha decidit al ple establir un agermanament amb la ciutat d’Aksakovo, a Bulgària, i un nou conveni amb el CECI, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, pel qual s’acorda l’edició del llibre dels Paraires d’Igualada i del llibre

del Rec: el primer barri industrial d’Igualada.

Els serveis jurídics de l'ajuntament han denegat una moció presentada per CiU en què demanava que la piscina descoberta del Molí Nou es recuperés l'any vinent per la temporada d'estiu. la discussió entre Marc Castells i Jordi Aymamí ha estat sobre la urgència o no, i si era o no una moció poder entrar al ple.


30 Comentaris

e

eduard

Igualada

22 de setembre 2009.17:30h

Respondre

Genoveva López, alerta amb l’ortografia. De gramàtica ja en parlarem més endavant. El català correcte, passa’l

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

22 de setembre 2009.11:59h

Respondre

Genoveva,
Amb mi te equivoques de ple, ni m’expresso en plural, ni acostumo a fer el que fan tots, soc singular i si alguna cosa tinc es que acostumo a dir les veritats – ja sé que són les... Llegir més meves veritats - agradin o no, i a posar-hi la cara. Si els politics de qualsevol color, volen ser transparents o no, és el seu problema, no el meu.
No soc el autor de la web de l’Ajuntament ni la del Consell Comarcal, ni em munto histories i de passada dir-te que ni al Ajuntament ni al Consell Comarcal ni a cap institució publiquen els sous a la web, simplement els de l’Ajuntament estan a les actes dels plens, no en la web en si. Per tant “menys llops caputxeta”.
El que CiU i ERC republicana votin junts o no, tampoc és el meu problema, clar que és mes lògic que ho facin dos partits que es diuen catalanistes, que ICV amb el PP, que en teoria no tenen res en comú o si? Però per la meva part només puc dir, que cada pal aguanti la seva espelma.
En quant a antiestètic, ètic o hipòcrita t’agrairia que ho matisessis singularitzant amb noms i cognoms, trobo d’una manca de arguments espatarrant el pluralitzar per faltar al respecte, fins ara jo no crec haver-te insultat, per tant ni jo no soc vostès, ni tu ets vosaltres, i casa meva, és casa meva i de ningú més, que quedi clar!,
Segueixo dient que aquest no és el fil de la discussió d’aquest post, cosa que sembla encara no has entès. Jo per la meva part demano perdó a tots els lectors per aquestes disquisicions, fora de tema.
Cordialment.
Josep M.

l

luïsa

22 de setembre 2009.10:25h

Respondre

ICV: a cada porc el seu sant Martí!!!

G

Genoveva López

Igualada

22 de setembre 2009.08:58h

Respondre

A la pàgina web del Consell Comarcal no en surt cap de sou, ni de funcionari ni de polític, i aquests últims sí que hi haurien de ser, o no volen ser transparents?
Respecte si bé al cas o no,... Llegir més vostè es monta les sebes histories i jo les meves, i crec més aviat que Ciu i Erc voten junts només per no enemistar-se a la que vostè diu menjadora comarcal.
D’antiestètics, ètics i hipocresia anem servits amb vostès, no busquin a casa dels demés que en tenen de sobres.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

18 de setembre 2009.13:35h

Respondre

Pau,
Gracies pel teu comentari.
Com ja he dit abans estem parlant del ple de l’Ajuntament i dels posicionaments d’alguns i la justificació d’aquestos posicionaments contra natura, no del... Llegir més Consell Comarcal.
Però posats en feina et voldria demanar un favor, com que veig que parles d’amics, t’agrairia que demanessis a els teus amics, per exemple en Joan Vic i en Jordi Riba el que cobraven en la passada legislatura al Consell i m’ho fessis saber per aquest mitjà, i axis tots dos sabríem el que m’estàs preguntant a mi. Com deia en un anterior escrit, no deuen haver canviat gaire d’una legislatura a una altra.
Jo ja he fet el esforç pel que es tracta de l’Ajuntament i ara tu el fas pel Consell Comarcal “Quid pro quo”.
De totes passades a mi em preocupa l’Ajuntament d’Igualada i el que fa amb els meus diners, el Consell apart de tenir un pressupost insignificant al davant del de l’Ajuntament, es cosa de tota la comarca i de moment no estic disposat a disgregar-me tan.
Per cert, tens quelcom a dir del ple, o només t’agrada tocar el flabiol?

e

eduard

igualada

18 de setembre 2009.13:12h

Respondre

No sé si és millor no explicar la realitat (com passa al Consell = poca transparència) o explicar mitjes veritats (dades no actualitzades i no completes NO vol dir transparència) com passa a... Llegir més l’Ajuntament. En general, ambdós casos són realment vergonyosos.

P

Pau

Igualada

18 de setembre 2009.09:05h

Respondre

Quan toca parlar dels sous dels ”amics” no toca....

O

OSEP M. TORRAS PAYEROL

IGUALADA

17 de setembre 2009.16:06h

Respondre

Genoveva,
Seria bó coneixer el sou dels del Consell Comarcal i els de tots els polìtics (només de passada, et recordo que en l’anterior legislatura tenien un altre color en el Consell Comarcal i... Llegir més no crec que els sous hagin canviat massa).
El que has de tenir clar és que al Consell hi ha funcionaris que són politics de l’Ajuntament i aquests sous, no són dels que es publiquen a la pàgina web, però em sembla que tot això no ve al cas en els comentaris d’aquest escrit, que jo sàpiga els de ICV al Ajuntament no han votat en contra de cap referendum per l’independencia al Consell Comarcal i si que han votat al Ajuntament en contra del que proclamen i de les presuntes conviccions del seu partit. La menjadora, podria ser una bona justificació per saltarse qualsevol principi, o no? Es humà, pero no és étic ni estètic i d’una hipocresia absoluta.
Palestina independent i Catalunya no, quina coherencia oi!

G

Genoveva López

Igualada

17 de setembre 2009.14:20h

Respondre

Estic buscant els sous al Consell Comarcal que m’han dit són astronòmics (i pel que fan...), algú els té? A la seva pàgina web no hi són.

E

Eric

Igualada

17 de setembre 2009.09:38h

Respondre

Que torni el Romero a Unió, que aquesta colla no serveixen per res!

J

Josep M. Torras Payerol

IGUALADA

16 de setembre 2009.23:08h

Respondre

Mireu el sou de “mestra“ més complements, que té la tinenta d’Alcalde de ICV i ho entendreu tot.
Us envio la llista complerta perquè hi pugueu donar un cop d’ull i de passada compreneu... Llegir més com noten la crisi alguns.
Amagat entre els Administratius de suport al Grup Municipal i ha el músic pagat en CCC i la Sra. d’un regidor. Per tant no es estrany que es defensin certes coses i hi hagin aliances antinaturals, més aviat és de caixó. Com deia un en els comentaris anteriors “el que s’ha de fer per la menjadora”!

AJUNTAMENT D’IGUALADA – COST DEL CONSISTORI.
NOMBRE, CARACTERÍSTIQUES i RETRIBUCIONS ANUALS:
Càrrecs de confiança o assessorament especial
1 Característiques: Cap Gabinet de l’ Alcaldia Dedicació: Completa 55.480’32 €
1 Característiques: Tècnic coordinació. Interior Dedicació: Completa 39.360’30 €
1 Característiques: Tècnic Educació Dedicació: Completa 29.872,36 €
1 Característiques: Responsable de premsa i comunicació Dedicació: Completa 55.480’32 €
1 Característiques: Tècnic assessor àrea territori (planejament) Dedicació: Completa 39.360’30 €
1 Característiques: Tècnic coordinació. Assessor àrea de serveis Dedicació: Completa 39.360’30 €
3 Característiques: Administratius suport Grups Municipals Dedicació: Completa 21.839,16 €
1 Característiques: Administratiu suport Grup Municipal Dedicació: parcial (0,75) 16.379,37 €
1 Característiques: Administratiu suport Grup Municipal Dedicació: parcial (0,50) 10.919,58 €
TOTAL ES DESTINEN A PERSONAL DE CONFIANÇA +/- 1.850.000 € (Legislatura)
CARRECS ELECTES:
DEDICACIÓ i CARREC
EXCLUSIVA Tinent/a d’Alcalde d’educació, cooperació, solidaritat i igualtat de gènere
EXCLUSIVA Regidor/a de Medi ambient i Habitatge
EXCLUSIVA Regidor/a d’esports i Joventut
EXCLUSIVA Tinent/a d’Alcalde de Coordinació, Interior, Governació i Hisenda
PARCIAL Regidor/a de Cultura i Festes
PARCIAL SEGON. Establir, a favor dels membres de la Corporació que desenvolupin les seves
funcions en règim de dedicació exclusiva, les retribucions que a continuació es relacionen, les quals
es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l’any i les dues
restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d’alta al Règim General de
la Seguretat Social.
CÀRREC RETRIBUCIÓ
Tinent/a d’Alcalde d’educació, cooperació, solidaritat i igualtat de gènere 55.480,32 €
Regidor/a de Medi ambient i Habitatge 39.360,30 €
Regidor/a d’Esports i Joventut 39.360,30 €
Tinent/a d’Alcalde de Coordinació, Interior, Governació i Hisenda 41.610,24 €
Regidor/a de Cultura i Festes 19.680,15 €
a) Per l’assistència efectiva a les sessions del Ple : 500 €/ sessió, els Regidors i 1.400 € sessió, l’
Alcalde.
b) Per l’assistència efectiva a les sessions de la Junta de Govern Local: 1.400 € / sessió
c) Per l’assistència efectiva a les sessions de la Junta de Portaveu: 700 €/ sessió.
d) Per l’assistència efectiva a les sessions de les Comissions Informatives: 50 €/sessió.
Es fixa un límit anual en el dret a percebre l’import de les dietes equivalent al resultat de multiplicar
per dotze la quantitat establerta per a cada supòsit, excepte la dieta per assistència a les comissions
informatives, el límit de la qual serà el resultat de multiplicar per quaranta-cinc la quantitat
establerta. Per altra banda, la percepció de dieta per l’assistència a la Junta de Portaveus és
incompatible amb la percepció de dieta per l’assistència a la Junta de Govern Local; així mateixaquestes
dietes- no podran acumular-se per diferents membres del mateix grup.
A favor dels diferents Grups Polítics Municipals, una indemnització mensual per a despeses
realitzades en l’exercici de les seves funcions, en les quanties següents:
a) 280 euros mensuals per cada regidor electe.
b) 280 euros mensuals per cada grup municipal

J

Joan

Anoia

16 de setembre 2009.22:45h

Respondre

L’únic que va veure de que anava la cosa i els va engegar a pastar fang va ser en Baró. Honest i conseqüent.

e

eduard

Igualada

16 de setembre 2009.21:14h

Respondre

Lídia, el Sr. Xavier Badia i Cardús és una persona prou intel·ligent i qualificada com per no tornar a formar part del govern de l’Entesa. Faria pujar desmesuradament el nivell del consistori... Llegir més igualadí.

L

Lídia

Igualada

16 de setembre 2009.19:54h

Respondre

Patètica imatge d’ICV ahir. La submissió als PSC i PP és total. No hi ha cap criteri i és una llàstima. Que torni el Badia siusplau!!

S

Sergi

Igualada

16 de setembre 2009.18:00h

Respondre

Com a mínim, aquestes consultes simbòliques serveixen perquè cadascú es posicioni i surti retratat a la foto. Qui creu en un Estat federal, quan l’Estat espanyol no ho és i mai ho serà? Qui... Llegir més diu que el debat identitari no es motiu de preocupació real de la ciutadania? Qui que s’apunta al carro de promoure les consultes, amb l’argument d’autoanomenar-se’n independentistes, per penjar-se alguna medalla davant la seva decebuda clientela? Qui diu que la prioritat és sortir de la crisi si no podem fer política econòmica des de Catalunya i a més tenim el dèficit fiscal que ens agrava la situació social?

Cada partit polític s’amaga de les seves ”vergonyes” amb la seva reacció vers aquestes consultes.

Realment, cal un canvi d’aires que regeneri la política i la democràcia catalana i que sorti una veritable alternativa política que reagrupi la sensibilitat nacional i lluiti per la independència del nostre país.

m

marc

16 de setembre 2009.17:07h

Respondre

Ni hi ha res més que s’ asembli a un espanyol de dretes (PP) que un espanyol d’ esquerres (PSC-PSOE-ICV).

F

Francesc

Igualada

16 de setembre 2009.16:40h

Respondre

És vergonyant que una moció que defensa el ”dret a decidir” sigui votada en contra per forces polítques que s’autoanomenen de progrés o d’entesa. Quina ”entesa”? L’entesa de la... Llegir més imposició i el monopoli del poder amb l’aliança implícita del PP? l’entesa que nega que la gent pugui expressar-se amb el seu vot directament sobre una determinada qüestió?
La qualitat democràtica del consistori igualadí va quedar tocada en la seva línia de flotació, i un cop més, el rodet majoritari del PSC-ICV-PP va fer un exercici de demagògia presidit i aplaudit per un immens bigoti que es pixava de riure i gaudia d’allò més amb les invectives marca-de-la-casa del Sr. Calvó del PP i del Sr.Ribes del PSC-PSOE.

Mentrestant, ICV, traint la seva pròpia ideologia, ni tan sols va dignar-se a abstenir-se, sinó que fent pinça amb el PP va tombar la moció.

Trist, però cada cop més gent obrim els ulls.

m

maria p.g.

16 de setembre 2009.16:37h

Respondre

Pau, perdona però Unió sempre s’ha declarat no independentista. Però ja van dir (en roda de premsa i ha sortit als mitjans) que no s’oposarien (com si que fan d’altres, ja sigui per via... Llegir més política o judicial) a les consultes populars. Si us plau, no mentim més a la gent, llegeix i escolta una mica més que no et farà cap mal.

P.D.: No defenso aquest partit, només em faltaria això, tan sols aviso de les mentides que alguns aneu escampant (intencionadament o per ignorància)

e

eduard

Igualada

16 de setembre 2009.16:30h

Respondre

Veure com aquells que van destruir el país fa més de 70 anys (falangistes i comunistes) ara estan d’acord en aquest tema no té preu, ”para todo lo demás ...”.

De sempre s’ha sabut que... Llegir més als totalitaristes (d’esquerres o de dretes, perquè en el fons són iguals) no els hi agrada gaire (eufemisme) que parli el poble.

P

Pau

Igualada

16 de setembre 2009.14:41h

Respondre

I ja està d’acord Unió amb tot això? Ah no! Que calla....

m

marc

16 de setembre 2009.13:36h

Respondre

Sra. Mateu i camardes, si s’hagués parlat del dret a decidir a Palestina, al Sàhara Occidental o a Cuba hi haurien votat a favor, oi ? Però a Catalunya ja sé sap ...

L

Lola

Igualada

16 de setembre 2009.13:00h

Respondre

Els d’ICV fa anys que són ”comparses” de l’Aymamí. Tot un Badia ja va quedar abduït i, finalment, ICV es va disoldre dins l’Entesa.

No queda res d’ICV ni del PSC a Igualada.

Per... Llegir més tant, no cal esperar cap tipus de reacció ideológica conseqüent.

De fet, crec que ni tant sols entenen les crítiques (un especialista en sectes n’explicaria millor que jo els motius).

J

Jordi

Igualada

16 de setembre 2009.11:39h

Respondre

Ei!!
Els d’ICV sortiu en un diari d’àmbit nacional!!
http://www.directe.cat/article/psc-icv-i-pp-digualada-tomben-una-mocio-de-suport-a-les-consultes-sobre-la-independencia-16524

J

Jordi Coma

Igualada

16 de setembre 2009.11:28h

Respondre

es pot dir més clar?

ICV impedeix a Igualada que s’aprovi una moció en defensa del dret a decidir i de la consulta... Llegir més d’Arenys:

http://www.directe.cat/article/psc-icv-i-pp-digualada-tomben-una-mocio-de-suport-a-les-consultes-sobre-la-independencia-16524

j

jordi

Igualada

16 de setembre 2009.10:16h

Respondre

Impressionant! ICV vota en contra del dret a decidir. Com han arribat fins aquí?
Espero que els hagi costat dormir!
Cal renovar ICV a Igualada.

c

carles

igd

16 de setembre 2009.08:23h

Respondre

Molt bé Ester. La realitat és que tenen por ...de la realitat. I que depenen -diguin el que diguin- de les ”instruccions” de Madrid, via Paco Zaragoza, Iceta i Ferrán.

B

Bartomeu

Igualada

16 de setembre 2009.08:12h

Respondre

Bé... Srs. d’ICV, el que s’ha de fer per la menjadora oi?

E

Ester Vich

Igualada

16 de setembre 2009.07:38h

Respondre

Bé ERC per l’intent i bé CiU pel vot favorable. Patètica l’actuació d’ICV, que va haver de llegir la seva resposta. ICV i PSC al costat del PP fins i tot en temes nacionals! I el Riba va... Llegir més treure les dades del CIS per dir que l’independentisme no és majoritari. El problema senyor Riba és que si no ho preguntem als ciutadans no ho sabem i si tant li interessen les dades i els percentatges permeti una consulta als ciutadans i ho sabrem d’una vegada. La realitat és que preguntar als ciutadans els fa POR!!!

m

marc

16 de setembre 2009.00:34h

Respondre

Existeix ICV a Igualada ? Aquests comunistes sempre votant el mateix que el PP, qui us ha vist i qui us veu.

m

marc

16 de setembre 2009.00:31h

Respondre

Però aquests de l’Entesa no hi volien posar una escola bressol a la Cotonera ? Vec que a vegades encara pensen una mica; però no ens emocionéssim.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.