TORNAR

El Ple d’Igualada ‘recupera’ la potestat per a reduir les zones blaves

El FEDER i la Diputació concedeixen les subvencions per convertir l’antic hospital en un centre de simulació

politica
Dimecres, 24 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Doble convocatòria la d’aquest dimarts a l’Ajuntament d’Igualada. El ple ordinari va aprovar, entre d’altres propostes, l’adjudicació definitiva a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas del contracte per a formar societat mixta amb l’Ajuntament i portar a terme la recollida de brossa i neteja viària, així com sol·licitar una pròrroga per a completar el desplegament de la fibra òptica finançat pel FEIL. El ple extraordinari venia amb un únic punt a l’ordre del dia: la modificació del reglament del servei d’estacionament per retornar al Ple la capacitat de reduir les zones blaves —potestat que fins dimarts ostentava l’alcalde, Jordi Aymamí.

El ple extraordinari de dimarts a Igualada

El ple extraordinari havia estat sol·licitat pel grup de Convergència i Unió, i la proposta va prosperar amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició i amb els vots en contra de l’equip de govern. Marc Castells (CIU), va defensar la proposta al·legant que ‘una gran majoria dels ciutadans pensen que són excessives les zones blaves, sobretot a la zona de l’Hospital, i creiem que tenim l’obligació de defensar els seus interessos. Així, volem assentar les bases perquè una nova majoria a l’Ajuntament pugui reduir les zones blaves’.

Joan Torras (ERC) va declarar-se ‘decebut, perquè es tracta només d’una modificació puntual i no es debat a fons el model de mobilitat que volem a casa nostra’. Segons Torras, el ple havia generat ‘unes expectatives a la ciutadania que no es compleixen’, i va defensar la necessitat de fer-ne un estudi més profund.

Des del PP, Pere Calbó apuntava que ‘aquesta modificació és innecessària, ja que entenem que amb l’actual reglament el Ple ja té la potestat per ampliar i reduir les zones blaves, i el que ocasionem és un retard: ara hi haurà d’haver exposició pública, període d’al·legacions, aprovació definitiva, publicació... cosa que ens emplaça d’aquí a 2 o 3 mesos abans de poder prendre cap decisió’. Calbó va criticar també que la Generalitat s’hagués ‘desentès’ del tema de l’aparcament a l’Hospital, obligant l’Ajuntament a fer-se’n càrrec.

Convertir SIMA en una societat mixta

Finalment, Jordi Riba (Entesa) va criticar l’oposició de CIU envers les zones blaves, i va afirmar que ‘tenim un model de ciutat diferent. A Igualada encara fan falta més aparcaments’. En aquest sentit, el tinent d’alcalde va fer públic que en les properes setmanes es presentarà als grups municipals un pla d’aparcaments, que contempla la transformació de SIMA en una societat de capital mixt i la creació de prop de 1.000 places més d’aparcament (a la Masuca, a la plaça de la Sardana, als barris de Sant Crist i Montserrat i al carrer Comarca).

En resposta a aquest anunci, Marc Castells va matisar que ‘CIU no està en contra de les zones blaves quan fomenten la rotació, però en el cas de l’Hospital entenem que no són necessàries, havent-hi l’aparcament soterrat que, a més, és una despesa brutal per a les arques municipals’. El líder convergent va mostrar-se satisfet pel resultat de la votació, però va advertir que ‘aquest no és l’objectiu final, sinó el de facilitar l’estacionament a la zona de l’Hospital, treure la zona blava i fer que l’aparcament s’utilitzi’.

Més d'un milió d'euros per al centre de simulació

Abans d'encetar les sessions plenàries, l'alcalde Jordi Aymamí va informar que els fons europeus del FEDER i la Diputació de Barcelona han concedit a la ciutat 750.000 € i 375.000 €, respectivament, per a convertir l'antic hospital en un Centre d’Innovació per a la Simulació en l’Àmbit de la Salut. De fet, l'edifici quedarà lliure ben aviat, un cop es completi el trasllat del servei de salut mental al nou CAP Igualada Nord.


5 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

25 de novembre 2010.20:51h

Respondre

Crònica interessada del ple extraordinari, sobre les Zones Blaves:
http://www.igualadi.com/2010/11/les-zones-blaves-ataquen-de-nou-ple.html

A

Albert

Igualada

24 de novembre 2010.14:52h

Respondre

La ”flamant” plaça de les Tortugues (reconvertida en una simple plaça de ciment) ja fa pena ? Quina ”gran” obra de l’Entesa.

R

Ramon F.

Igualada

24 de novembre 2010.12:50h

Respondre

Caram ara segons el Sr. Riba a mes a mes de les zones blaves ens volen fer 1.000 aparcaments mes de pagament construint nous pàrquings soterrats.

A veure, si no he llegit malament un dels... Llegir més aparcament que pretén fer es al mercat de la Masuca al lloc a on ara hi ha un aparcament lliure i gratuït que dona servei entre altres a aquest mercat, que passarà quant hi hagi el pàrquing construït?, dons que hauràs de pagar per anar a comprar, cosa que no fas ara. Algú ha pensat si això els hi farà gracia als venedors?, s’han preocupat de mirar si pot restar clientela al mercat?, son millors els pros que els contres?, abans de donar un pas s’ha de preveure si es dona en la direcció correcta o no, i la veritat es que veient que per exemple les grans superfícies posen totes les facilitats possibles (aparcament gratuït inclòs) per poder captar clientela, podria ser que aquesta mesura que el Sr. Riba proposa anes en sentit contrari.

Ah!.... i a Igualada tret del centre de la ciutat: Cal Font i la Plaça de la Creu, la gent ha demostrat sobradament que mira de no pagar per aparcar, i per posar exemples n’hi ha prou amb l’aparcament de l’hospital que no hi aparca ningú i la consulta que es va fer als veïns de la plaça de les tortugues que no el varen voler.

J

J.B.C.

Igualada

24 de novembre 2010.09:44h

Respondre

”Recollida de brossa i neteja viaria” per part dels de Fomento (junt amb l’Ajuntament) però si aquest de FCC no tenen ni idea de recollir res.... i si no mireu com està la Plaça de les... Llegir més Tortugues, fa penaaaaa,
Els de l’Ajuntament haurien de repensar-s’ho abans de contractar aquesta colla...

R

ROSA AMRIA PONT DALMAU

IGUALADA

24 de novembre 2010.08:10h

Respondre

Si us plau ja que modifiquen la norma que treguin la zona blava del carrer Sebastià Artes, sempre està buida i en canvi falten llocs d’aparcament per la gent que treballa a la zona, no pot ser ni... Llegir més rentable per l’ajuntament, ja que en el fos aquesta es la finalitat del Sr. alcalde

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.