TORNAR
PUBLICITAT

El ple igualadí aprova el pla econòmic financer

politica
Dijous, 30 juliol 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'aproven les bases per la concessió d'ajuts per a les famílies usuàries del servei de menjador de les escoles de segon cicle d'educació infantil i primària. El govern d'Igualada també va aconseguir l'aprovació de la modificació de crèdit i el pla financer. 

PUBLICITAT

El ple del mes de juliol d'Igualada va aprovar un pla econòmic financer i una modificació de crèdit, en un punt que ha tingut els vots a favor de l'equip de govern de Junts per Igualada i del grup d'Igualada Som-hi, i l'abstenció dels altres tres grups municipals. La sessió va encetar-se amb el batlle Marc Castells que va informar dels acords assolits en les taules sectorials creades arran de la pandèmia per definir línies transversals per a la reactivació econòmica i social, de manera conjunta entre totes les forces polítiques.

Amb els vots de Junts per Igualada i Igualada Som-hi i l'abstenció d'ERC, Poble Actiu i Ciutadans, es van ratificar els decrets d'adhesió i aportació als projectes d'Impuls del sector del comerç i la restauració i Conca industrial 4.0, de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena. També s'han ratificat les al·legacions a la xifra oficial de l'Institut Nacional d'Estadística, en aquest cas amb el vot favorable, també, de Ciutadans.

En l'apartat d'Ensenyament, es van tirar endavant les bases que regulen la concessió d'ajuts per a les famílies usuàries del servei de menjador de les escoles de segon cicle d'educació infantil i primària, amb l'abstenció d'ERC i Poble Actiu i els suport de la resta de grups. I en l'apartat d'Acció Social i Igualtat hi ha hagut unanimitat per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes i activitats d'interès social i per aprovar l'addenda al contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament d'Igualada en matèria de serveis socials i de polítiques d'igualtat per a la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l'impacte social de la pandèmia de la COVID-19.

Finalment, el ple va aprovar tres mocions. La primera és una presentada per Poble Actiu en nom de les entitats Grup de Suport Sas Absolució i La Baula Xarxa Solidària en suport a l'Adrián Sas, que ha tingut els vots a favor de Junts per Igualada i ERC, l'abstenció d'Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans. La segona moció la presentava Igualada Som-hi en defensa del sistema públic de salut i per a un nou pacte nacional de salut de Catalunya: va tenir el vot a favor de Ciutadans i l'abstenció dels altres tres grups. I la tercera, presentada per Esquerra Republicana conjuntament amb Poble Actiu, en defensa de la proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendaments d'habitatge. Va tirar endavant amb el suport d'Igualada Som-hi i amb el vot contrari de Junts per Igualada i Ciutadans.

PUBLICITAT

1 Comentaris

I

Isidre jubert llopis

Nules

2 d'agost 2020.22:06h

Respondre

espero como igualadino que todo sea mejor con lo del cobi desde castellon un fuerte abrazo a los igualadinos

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.