TORNAR
PUBLICITAT

El ple igualadí exigeix accions urgents a l'A-2

Al Congrés, el PP va rebutjar dimarts una proposta no de llei de millores

politica
Dijous, 26 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La moció manifesta que el tram de carretera afectat entre Igualada i Esparreguera, que veu passar més de 40.000 vehicles diaris, va registrar 209 accidents durant l'any 2014

L'Ajuntament d'Igualada va aprovar, en el ple ordinari celebrat aquest dimarts, 24 de març, una proposició no resolutiva per a la millora del tram de l'autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera. La proposta, presentada pel grup de Convergència i Unió, rebia també el suport d'ERC, PSC, ICV i PxC. El grup del PP hi va votar en contra. El text manifesta que "des de fa temps, els ciutadans d'aquests municipis reivindiquen inversions i millores en aquest tram, amb l'objectiu de reduir l'alt índex d'accidents i les afectacions de trànsit que es registren cada any". La proposició remarca que la via acumula un "lamentable currículum d'accidents, que el passat any 2014 va arribar a 209 i, en especial, el quilòmetre 561, al seu pas per la població de Castellolí", que és "un punt negre per a la seguretat vial amb 23 accidents l'any passat".

El tram de Castellolí, un dels més conflictiusEl ple insta el Govern central i el ministeri de Fomento que facin "les gestions oportunes per tal que aquest tram d'autovia rebi la inversió i s'executin les obres necessàries per a la seva millora amb la major brevetat possible, per tal de convertir-lo en un tram més segur per al trànsit i reduir la sinistralitat". S'exigeixen també "actuacions per tal d'augmentar la capacitat del tram d'autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera per evitar congestions que es produeixen a diari".

El mateix dimarts, el Congrés rebutjava una proposta no de llei del grup de CiU, que va defensar Pere Macias, on s'instava a més accions a part de la reposició del paviment, que s'ha fet aquestes darreres setmanes. Macias va criticar que "no es contempli cap millora de les característiques geomètriques que serveixi per disminuir el risc dels punts negres".


2 Comentaris

R

Ramon

L´Espelt-Òdena

26 de març 2015.09:11h

Respondre

Senyors !! El tram afectat es des.de La Panadella, que es també Anoia !!

I

Isidre Blanch

Igualada 08700

26 de març 2015.07:34h

Respondre

I com es que tothom ho aprova i el PP i vota en contre????
Deu ser que el greix que acumulan no els deixa veure ni pensar en claretat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.