TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Montbui aprova una moció contra la corrupció en la primera sessió sense Teo Romero

El batlle recorda que ”cal defensar el nom de la gent de Montbui, treballadora i honesta”

politica
Dissabte, 28 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En una sessió plenària que es produïa poques hores després que Teo Romero deixés de ser regidor, es va aprovar una moció contra la corrupció. El PSC, grup municipal de Romero, va donar suport a la proposta.

En el que era el primer ple sense l'antic batlle, la sessió de novembre, els 12 membres del consistori assistents van donar suport a una declaració presentada pels grups Ara Montbui i Som Montbui sobre la corrupció a Catalunya. Era el primer ple des de l'any 1987 sense l'exalcalde socialista (1995-2019) i portaveu del grup PSC des de juny del 2019, Teo Romero en el consistori.

L'interior de l'Ajuntament de MontbuiHores abans, es rebia a l'Ajuntament la renúncia a l'acta de regidor de Romero, condemnat a dos anys de presó, a quatre d'inhabilitació i a retornar 21.000 euros per un delicte continuat de malversació durant la seva presidència al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una sentència contra Teo Romero, en paraules de l'alcalde Jesús Miguel Juárez feia del tot necessària "la condemna d'aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques, que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric. L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui rebutja amb contundència els fets i les pràctiques condemnades. Els abusos de poder en benefici privat no poden quedar impunes".

La declaració incloïa diferents acords, com ara rebutjar la corrupció "en totes les seves formes i lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent la qualitat democràtica, presidida per la dignitat i l'ètica". També es va aprovar unànimement prioritzar amb caràcter d'urgència la Comissió d'Estudi per a l'elaboració del Codi Ètic de Bon Govern per adoptar mesures que vetllin per l'ètica i la integritat institucional.

Una declaració que insta a "l'exercici de totes les accions judicials disponibles per defensar el nom de Santa Margarida de Montbui de qualsevol sospita per aquestes causes". També es posa èmfasi en el compliment rigorós de la llei en els mecanismes de control de la gestió de les administracions públiques. I s'estudiarà a la Comissió d'Estudi per a l'elaboració del Codi Ètic de Bon Govern la retirada dels honors públics a les persones corruptes en totes les seves modalitats: plaques commemoratives, estàtues, condecoracions, etc. Lúnic objectiu d'aquestes mesures és "defensar el nom de la ciutadania de Santa Margarida de Montbui, treballadora i honesta, i lamentar profundament l'estafa econòmica i moral a la qual els corruptes ens han sotmès". 

Per la seva part, la regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero González va explicar el compromís del seu partit en la lluita contra la corrupció, la importància de la declaració aprovada, i va mostrar-se convençuda de la necessitat de "passar pàgina entre totes i tots". De la seva banda, el portaveu del PSC Montbui en el ple de dijous, Josep Palacios, va recordar també que "no és tan fàcil tirar endavant tot el que acordem avui, ja que pot portar crispació a determinats nivells. Però passem pàgina i encarem una nova etapa, amb renovació d'idees i nous projectes". El batlle montbuienc va agrair les gestions realitzades pels tres grups del consistori "per consensuar una declaració aprovable per tothom", i va recordar que "és el moment de tornar a començar. Tenim l'obligació d'entendre'ns, vindran dies molt durs i complicats i cal tendir ponts".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.