TORNAR

El ple d’Òdena rebutja la Llei de Reforma de l'Administració Local

Tots els grups del consistori van mostrar el seu posicionament en contra de la llei

politica
Dimecres, 26 febrer 2014. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tots els grups municipals representats al ple de la corporació odenenca van mostrar, en el ple extraordinari celebrat aquest dilluns 24 de febrer, el seu posicionament en contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).
PUBLICITAT

Ple a l'Ajuntament d'Òdena

Així, per unanimitat del ple municipal format per CIU, ERC i PSC es va acordar iniciar els tràmits per portar la LRSAL davant el Tribunal Constitucional en defensa de l’autonomia local i en contra de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalitzación i Sostenibilidad de l’Administració Local.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Òdena se suma a la campanya que pretén aglutinar el major nombre d’ajuntaments possibles de tot Espanya, ja que calen uns 1.200 ajuntaments que representin uns 7,3 milions d’habitants de l’Estat, per presentar davant el Tribunal Constitucional un recurs contra la reforma local aprovada pel Govern del PP.

Tant l’alcalde, Pep Solé, com el cap de l’oposició, Francisco Guisado, van expressar la seva oposició rotunda a la LRSAL i a l’atac a la ciutadania manllevant competències i serveis bàsics que ofereixen els ajuntaments.

L’acord de ple denuncia que la LRSAL vulnera l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i de règim local, i converteix als ajuntaments en un apèndix de l’estat, i en una instància merament administrativa i sota control en el seu funcionament, vulnerant així l’actual marc basat en el principi d’autonomia local i principi de subsidiarietat, reconegut a la Carta Europea d’Autonomia Local com a criteri de proximitat en l’atribució de competències i d’eficàcia en la redistribució.


3 Comentaris

J

Jaume

Òdena

28 de febrer 2014.09:35h

Respondre

Sorprenent que a l’anterior ple ordinari Òdena va aprovar un decàleg de bones pràctiques en la comunicació pública i en la primera crònica després d’aquesta adhesió ja s’amaga un punt... Llegir més del dos que tenia el ple extraordinari.
Una de dues o el punt no tenia cap rellevància per estar en un ple extraordinari o si que la tenia i l’ajuntament esta ocultant informació als mitjans i als ciutadans.

V

Victor

Òdena

27 de febrer 2014.19:42h

Respondre

Totalment d’acord amb Francesc J! Fan una noticia d’un ple que va durar una hora, i el punt que surt a la noticia tan sols va durar 5 minuts, a pesar de la trascendència que pugui tenir el que... Llegir més es va votar. I a sobre la foto sembla que falta una persona en un seient, quan hi eren tots. Errors imagino. Tot i que el més important, que era aprovar un decret de una actuació dels alcaldes que no tenien facultats, ara es faculten. Tot un desproposit... i això no en diu res la noticia. Com tampoc diu res del desestiment de la demanda feta pel propi ajuntament (o alcaldes millor dit) contra els ex-regidors del mandat anterior (excepte els dels amics del Sr. Casanovas que mai varen estar demandats. Ni tampoc que el fiscal s’ha pronunciat i que diu que no hi ha cas... llavors que busquen aquests alcaldes (Casanovas i Sole) recolzats, ara si per aquets ple i per tots el regidors de govern?

F

Francesc J.

Odena

27 de febrer 2014.06:47h

Respondre

Sorpren veure que aquesta sigui la noticia del Ple. En periodisme hi ha una cosa que es codic : les opinions lliures, pero els fets sagrats. I els fets del darrer ple NO sols han estat aquest. ... Llegir més L’Alcalde Sole ha hagut de correr convocant ple urgent per tal de ratificar decret de l’Alcalde Casanova requerit per tribunal de comptes. Sembla ser que tribunal de comptes ha requerit al ajuntament que portes l’acte de ple on es va aprobar iniciar el proces contra alcalde , secretaria i alguns regidors. Aquest ple No va existir, i ara s’ ha hagut de fer rapidament. En el mateix acte han retirat la demanda contra els regidors, excepte a l’ Alcalde i a la Secretaria / interventora. Sorpren que això no es digui a la noticia. El Fiscal del tribunal ha deixat clar que per ell no hi ha cas, i la instructora ha demanat una documentacio que no existia. Tambe es dona el fet que l’Alcalde Casanova va interposar demanda contra regidors pero a ell mateix i dos mes els va auto-excloure tselectiva i premeditadament del cas. Un fet clarament arbitrari i fora de tot bon fer per part d’un Alcalde que vulgui tractar a tothom per igual. Sembla que les coses estan donant un tomb. Per acabar : lamentar que les noticies que es publiquen siguin parcials. Les mitges verirats mai son la correcta noticia. Ens preguntem: ha estat un error u oblit del periodista municipal?, o es que noticies que no agraden al govern no es publiquen (entenem que no es fan arribar al diari). I si no es fan arribar, es per decissio periodistica o per decissio de govern?. . Una vegada mes: opinions lliures, pero fets sagrats.
Ambb aixo res tenim a dir, per aixo son opinions. Pero les noticies: les que son. Com a minim: sorprenent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.