TORNAR

El ple de Piera investeix Josep Llopart com a batlle, en un clima de tensió i entre crits

Una desena de persones irrompien a la sessió amb crits de ”traïdor” i ”independència”

politica
Divendres, 4 desembre 2020. 13:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb els nou vots a favor dels partits que subscrivien la moció, Josep Llopart (Junts per Piera-PDeCAT) ja és nou batlle. El relleu es consumava després de setmanes de tensió, amb els vots en contra d'ERC, CUP i PP.

Unes deu persones entraven al ple FOTO: Gemma Alemán/ACNCom era de preveure, no ha estat una sessió plàcida la que significava la moció de censura. Només prendre la paraula Josep Llopart, abans de la votació, una desena de persones accedia al saló de sessions i l'interrompia amb crits de "traïdor". Portaven una pancarta on s'hi llegia "volem un govern nítidament independentista". Fins aquest divendres, ERC i Junts per Piera governaven en coalició. Aquest divendres es consumava la ruptura i Junts per Piera, la marca del PDeCAT, passa a associar-se amb PSC i els Comuns. Cap sorpresa en la votació: els quatre vots de Junts per Piera, els quatre del PSC i el vot d'Ara és Demà, els Comuns, feien a Josep Llopart (PDeCAT) batlle.

Llopart justificava la moció perquè "la confiança de la ciutadania estava en risc" i "trontollava" i parlava que no es podia produir, a dins l'Ajuntament, un xoc entre tècnics i polítics. Avançava que amb aquest relleu es desencallarien projectes i hi hauria "canvis immediats". Jordi Madrid (ERC), fins ara alcalde, replicava que desitja molta sort als nous governants, però remarcava que "no és una moció, és una traïció".

Governaven junts des de 2011 i Jordi Madrid exposava que "hi havia 30 projectes que estan documentats i firmats" de manera que "són a punt de començar" per respondre a les acusacions que l'Ajuntament estava encallat. Recordava que Llopart, tinent de batlle, "n'és corresponsable" i concloïa que "si no enllesteixen aquests projectes, serà un fracàs. Si ho aconsegueixen, els felicitaré".

Qui ha rebut més ha estat Sandra Bernad, d'Ara és Demà. ERC i la CUP li han retret el pacte "amb la dreta independentista", un pacte que Jordi Madrid recorda que van rebutjar fa un any i mig quan se'ls va convidar a entrar al govern. Bernad adduïa la situació "excepcional" i que ara entra sang nova al govern també, amb el PSC. El PP s'ha posicionat contra la moció. Francisco Ibáñez deia que "parlo amb la gent de Piera cada dia i ningú als cafès entén aquest pacte". Júlia Bueno de la CUP deia que "érem crítics amb el govern, però aquest pacte posa el copilot d'alcalde". C's s'abstenia perquè "Llopart ja ha governat deu anys". Javier Perellón, del PSC, era dels últims a parlar i remarcava que calia un nou impuls i pensar en cohesionar Piera urbanísticament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.