TORNAR

El ple vota en contra de la proposta de Poble Actiu per rebaixar un 25% el sou dels regidors

Les dues regidores de la formació, Neus Carles i Eva Pedraza, anuncien que s’aplicaran la mesura igualment

politica
Dijous, 14 maig 2020. 08:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de l'esquerra municipalista no va aconseguir cap suport entre les altres forces i sols Esquerra va abstenir-se. La moció presentada per la regidora Eva Pedraza significava "estalviar 100.000 euros" aquest mateix any a les arques municipals.

Imatge del ple del passat dimartsEl ple igualadí de dimarts va declinar la moció que van portar-hi les regidores de Poble Actiu. Es demanava una rebaixa del sou dels regidors del 25% i destinar els diners a ajuts socials per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. La proposta va comptar amb els vots contraris dels regidors de l'equip de govern, Junts per Igualada, també dels d'Igualada Som-hi i Ciutadans. ERC va optar per abstenir-se. Segons l'ACN, Junts i Igualada van argumentar que "la mesura s'ha de consensuar prèviament a la taula per a la reconstrucció econòmica i social que s'ha creat amb totes les forces polítiques".

Amb tot, les dues regidores de Poble Actiu, Neus Carles i Eva Pedraza, han anunciat que dedicaran el 25% del seu sou a ajuts. Segons Pedraza, encarregada de presentar la proposta, el 25% del sou dels edils permetria estalviar a les arques municipals uns 100.000 euros aquest exercici. La regidora va explicar que el gest era "més ètic que polític" però que "els representants polítics de la ciutadania" havien d'estar "a l'altura".

Per la seva part, el portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va ser el primer a anunciar que votarien en contra de la proposta apel·lant al fet que "mesures com aquestes s'han de tractar primer a la taula per a la reconstrucció que s'ha volgut crear amb totes les forces polítiques". Malgrat subratllar que "la política ha de ser retributiva", va voler deixar clar que, si cal fer una reducció, la faran "però ben feta" i llavors "sí que ens comprometrem a donar exemple". Al seu torn, el batlle Marc Castells (Junts per Igualada), també va argumentar que "no era la manera". Va recordar que amb la crisi del 2008, els regidors es van rebaixar el sou i si cal "es farà quan toqui" i no "amb aquest "aire populista". A parer seu, un responsable polític ha de cobrar "per la feina que fa".

Ciutadans també va votar en contra i ERC va optar per abstenir-se. No obstant això, les dues regidores de Poble Actiu han decidit que entregaran un 25% del seu sou. No ho faran a través de l'Ajuntament, com els va suggerir Castells, perquè volen que els diners es destinin a l'emergència social i no quedin a les arques municipals. A hores d'ara estan estudiant la fórmula que utilitzaran per a poder-ho fer.

3 Comentaris

P

Paco

Igualada

15 de maig 2020.10:49h

Respondre

Quanta politica populista fa Poble Actiu... i quin trist paper el d’ERC canviant de vot a mig ple. necessitem politics responsables i conseqüents, ara més que mai i amb populismes així no anem... Llegir més enlloc. gràcies als que van tenir el valor de no fer demagogia.,.

J

Josep

Igualada

14 de maig 2020.19:19h

Respondre

Que populistes, ni son esquerra ni son transformadors, com diuen,...,. Poble Actiu cau al parany del populisme més barat. Volem politics responsables i no que facin populisme. I ERC canviant de vot... Llegir més a mig ple per evitar quedar atrapats en reduir-se el 25% es per llogar-hi cadires, quin nivell!!.

N

Nati

Igualada

14 de maig 2020.11:31h

Respondre

Va ser rídicul el paper d’ERC.,,... el Conill va dir que votarien a favor de reduir-se un 25% per quedar bé de cara la galeria però quan va saber que havien de fer-ho efectiu, va canviar el vot... Llegir més per una abstenció.. Quina estafa, ERC, quina estafa.,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.