TORNAR

La Pobla de Claramunt s’uneix a l’Associació de Municipis per la Independència

La moció arriba just després dels primers passos de l'executiva de l'entitat

politica
Dimecres, 25 gener 2012. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Pobla de Claramunt s’ha unit a l’Associació de Municipis per la Independència i se suma a altres municipis de la comarca com Igualada, Jorba o Els Prats de Rei. Aquest tema es va tractar en el primer ple ordinari d’aquest any, el 19 de gener, a través d’una moció presentada per ERC. El text va rebre els vots favorables de la resta de grups municipals, l’equip de govern de CiU i el PSC. L’alcalde, Santi Broch, va afirmar que amb l’aprovació d’aquesta moció 'la Pobla posa un petit gra de sorra en aquest procés però és el Parlament qui també hi ha de dir la seva'

L’Associació de Municipis per la Independència, que presideix l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, es va constituir a Vic el 14 de desembre de 2011 i actualment ja en formen part més de 150 municipis, entre els quals hi ha una vintena de capitals de comarca. De fet, la moció de La Pobla arriba just després dels primers passos de l'entitat, l'executiva del qual es va reunir per primera vegada el passat 14 de desembre

El passat 20 de juny de 2010, la Pobla de Claramunt ja va celebrar el referèndum per la independència. En aquella ocasió van anar a votar 405 poblatans, dels quals 370 vots van ser afirmatius a favor de la independència de Catalunya i 18, negatius. De vots en blanc n’hi va haver 16 i de nuls 1. El Ple de l’Ajuntament va donar suport a aquesta iniciativa en el Ple del 24 de setembre de 2009, amb els vots a favor de CiU i d’ERC i l’abstenció del PSC.

Sol·licitud per a subvencions

A més d’aquesta moció, en la sessió ordinària del 19 de gener també es va aprovar, per unanimitat, la convocatòria de sol·licitud de subvencions per a les entitats per a aquest any. El termini està obert des del 20 de gener fins al 16 de març i la sol·licitud cal fer-la a les oficines municipals a través d’una instància i presentar el pressupost de les activitats previstes per al 2012.


4 Comentaris

T

Toni

Igualada

27 de gener 2012.13:05h

Respondre

I Sant Martí de Tous, Igualada, Carme, Cabrera d’Anoia, Jorba i Prats de Rei. Crec que de moment hi ha 10 municipis a on s’ha aprovat la moció d’adhesió a l’Associació de Municipis per la... Llegir més Independència. Potser es mereixeria una notícia concreta, oi?

P

Pep

Anoia

26 de gener 2012.10:45h

Respondre

Senyor Broch, si és el Parlament qui també ha de dir la seva (afirmació amb la qual estic totalment d’acord), perquè no ajuda a convèncer els qui tenen majoria en el Parlament, que són... Llegir més precisament els del seu partit?. Que a CiU hi ha independentistes, ja ho sabem, però per avançar caldria que la coalició fos independentista, i de moment, no ho demostra.

A

Anoienc

Masquefa

25 de gener 2012.19:29h

Respondre

I Masquefa!

P

Pavo

Anoienc

25 de gener 2012.13:44h

Respondre

També hi ha Capellades i Vallbona d’Anoia unides a l’Associació de Municipis per la Independència

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.