TORNAR

Poble Actiu critica el govern per "bonificar uns 50.000 euros a la MIPS" quan "no és una entitat sense ànim de lucre"

Miquel Vives respon remarcant que ”un edifici d’assistència mèdica és una obra d’interès i utilitat social per a la ciutat”

politica
Dimarts, 10 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de l'esquerra independentista a l'Ajuntament d'Igualada considera "inacceptable" que s'apliquin a la MIPS bonificacions que s'apliquen a "entitats sense ànim de lucre". Calculen que "han bonificat més de 50.000 euros" en quatre anys. El govern igualadí, a través del regidor de Sostenibilitat i Mobilitat, Miquel Vives, ha replicat a Poble Actiu afirmant que “un edifici d’assistència mèdica és una obra d’interès i utilitat social per a la ciutat; per tant, aprovar la sol·licitud presentada per la Fundació MIPS té tot el sentit”. 

El grup municipal de Poble Actiu ha carregat contra la mesura que es va votar el ple de novembre, impulsada pel govern de Junts pert Igualada, que va proposar l'aprovació d'una bonificació de l'Impost sobre Construccions i Obres (ICIO) "per les reformes que la MIPS està realitzant a l'interior de la planta soterrani". En concret, "l'Ajuntament torna a bonificar en 4.626,95 euros a la fundació privada en concepte de bonificació del 95% del valor de l'impost que les ordenances obliguen a pagar a tot aquell qui fa obres a la ciutat i que habitualment es proposa aplicar a entitats sense ànim de lucre, cooperatives, entitats socials o escoles".

El darrer ple de l'Ajuntament d'Igualada FOTO: TCMLa candidatura hereva de la CUP Igualada recorda que aquesta bonificació de la llicència d'obres no ha estat l'única concedida pel mateix projecte a la Fundació Privada MIPS. Segons aquesta formació, el passat juliol es van bonificar 19.019,18 euros; l'octubre de 2015, 5.068 euros; el maig de 2016, 2.007 euros, i l'octubre del 2016, 19.862 euros. Conclouen que en total, "l'Ajuntament d'Igualada ha bonificat 50.583 euros a la fundació privada MIPS en els darrers quatre anys". 

Segons Poble Actiu aquest tipus de fundació privada "presenta molts dubtes sobre si mereixen o no aquest tipus de bonificacions en la mesura que es tracta d'una empresa privada". En aquest sentit, argumenten que "en aquest projecte no hi concorre cap de les circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l'ocupació necessàries per ser declarades d'interès per a la ciutat", motiu pel qual el grup municipal s'oposa a aquest tipus de tracte. En aquest sentit, Poble Actiu lamenta que "el grup dels Comuns que votaven en contra d'aquestes bonificacions quan estaven sota el paraigua de Decidim Igualada ara, que estan amb la marca Igualada Som-hi, hi votin a favor".

Conclouen que l'activitat de MIPS Fundació "ja està prou beneficiada, fruit de les retallades a les quals s'ha vist i es veu sotmès el nostre sistema sanitari públic, fet que provoca que cada vegada sigui més la gent que ha d'assistir a aquests centres de sanitat privada" de la que diuen no ser partidaris, ja que "defensem una única xarxa pública de sanitat per a tothom i ben finançada. Som contraris a què un negoci que fa beneficis amb la salut de la població, també es vegi, a més, afavorit per la bonificació d'aquest impost gràcies a un tracte de favor del govern municipal", i afegeixen que "tot indica ser una maniobra molt astuta de fraccionar les bonificacions per tal de no fer-ne una de molt gran i que resulti escandalós".

El regidor de Sostenibilitat i Mobilitat, Miquel Vives, lamenta l’actitud de Poble Actiu i recorda que les bonificacions estan previstes en l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Vives remarca que: “Un edifici d’assistència mèdica és una obra d’interès i utilitat social per a la ciutat; per tant, aprovar la sol•licitud presentada per la Fundació MIPS té tot el sentit”.

Vives també destaca que la bonificació concedida a MIPS es va aprovar amb l’únic vot contrari de Poble Actiu. “Cap altre grup municipal hi va votar en contra; l’acusació de tracte de favor no té ni cap ni peus. Els únics que introdueixen un biaix ideològic en aquesta qüestió són els qui varien el seu vot en funció de qui presenta la sol·licitud”. En el mateix Ple, recorda, Poble Actiu va votar a favor de la mateixa bonificació per a unes obres a les instal·llacions del Taller Àuria.


5 Comentaris

N

Nati

Igualada

12 de desembre 2019.17:20h

Respondre

Com els agrada mentir a la CUP., MIPS és una entitat sense ànim de lucre i així queda recollit al registre,.,

A

Ampar

13 de desembre 2019.17:14h

Sí, clar, i Aigua de Rigat és una empresa fabulosa perquè raja aigua de l’aixeta. I VOX no és un partit antidemocrata perque es presenta a eleccions i els reis mags venen d’orient perquò ho... Llegir més diu la tradició. Gran reflexió Nati!

M

Marisol

Igualada

10 de desembre 2019.20:35h

Respondre

Doncs jo també subscric l’opinió del sr Eduard.

E

Eduard Ruiz

Igualada

10 de desembre 2019.10:24h

Respondre

Malgrat que estic en les antípodes de alguns dels posicionaments de la CUP, he d’admetre el correcte posicionament del grup municipal de Poble Actiu en aquesta qüestió ... Llegir més en coherència amb la seva defensa de la sanitat (i també de l’ensenyament) públic.

El que em sorprèn és la posició dels altres partits i grups (auto) denominats d’esquerres.

Quan tantes persones, famílies, autònoms i petites empreses ho estan passant malament, quan la profunda crisi econòmica encara persisteix, el MIPS, entitat privada que deu tenir uns beneficis substanciosos doncs es permet “el luxe” d’abandonar unes instal.lacions encara prou operatives (soc usuari habitual) i construir unes de noves, rebi unes bonificacions quantioses (petites si es compara amb la inversió realitzada, és una paradoxa punyent, doncs son en detriment de la possibilitat d’atendre altres prestacions municipals, particularment les socio – econòmiques per atendre les situacions més vulnerables, que malauradament son moltes.

Finalment, el comparar la tasca dels MIPS amb la del Taller Àuria per rebre bonificacions municipals no té justificació per tot l’exposat.

I

Ivan Martinez

10 de desembre 2019.21:39h

+1

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.