TORNAR

Poble Actiu afirma que "Igualada ha estat la moneda de canvi entre Castells i Cuadras pel Consell"

Critiquen que el pacte de Junts es fa amb ”l’alcaldessa de Vilanova que ha multat a gent pels cartells de l’1-O”

politica
Dijous, 4 juliol 2019. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerra independentista ha dit la seva sobre l'acord entre Junts i PSC al Consell Comarcal. Assenyalen que ha format part d'una operació "on s'hi ha inclòs Igualada com a moneda de canvi".

En un comunicat, el grup municipal de Poble Actiu d'Igualada ha reaccionat a l'acord entre les direccions de PSC i PDeCAT al Consell Comarcal. I ho vinculen a la situació que es va produir al darrer ple d'Igualada. L'esquerra independentista lamenta que "Igualada Som-hi, el grup municipal liderat per Jordi Cuadras a l'Ajuntament d'Igualada, s'hagi prestat a donar suport al cartipàs de l'alcalde Castells" i acusen a Cuadras de "desmarcar-se de la iniciativa conjunta amb les altres forces d'esquerra malgrat les converses mantingudes al llarg d'una setmana i s’ha abstingut aplanant així el camí per l'aprovació d'importants increments de càrrecs i retribucions per al govern de Junts per Igualada liderat per Marc Castells durant els propers quatre anys". La candiatura hereva de la CUP puja el to i afirma que "hi ha evidències per pensar que aquesta abstenció ha estat una de les condicions que ha fet possible el pacte del Consell Comarcal. Tot sembla indicar que l'abstenció al ple de cartipàs ha estat el mercadeig necessari per a que el pacte de govern al Consell entre l'antiga convergència i el PSC hagi estat possible".

Un dels actes de Poble Actiu a la campanyaLa candidatura d'esquerra transformadora exposa que "lamentem que l'alcalde d'Igualada hagi liderat aquesta operació per conservar la cadira de presidència al Consell Comarcal, aliant-se amb personatges tan foscos del PSC com l'alcaldessa de Vilanova Noemí Trucharte o l'exalcalde d'Òdena Francisco Guisado". Consideren que "la jugada a Vilanova vulnera el principi d'autonomia municipal del regidor Barón però, a més, significa l'aliança de Castells i Junts per Igualada amb una persona que s'ha significat de manera destacada en contra de les llibertats nacionals del nostre poble i, especialment, com a repressora de la llibertat d'expressió de diversos vilanovins perseguits injustament per encartellar cartells que cridaven a participar del Referèndum de l'1 d'Octubre".

Finalment, apunten que "fets com aquests fan que la relació amb Igualada Som-hi es refredi i que la confiança amb en Jordi Cuadras es vegi malmesa". Poble Actiu subratlla que "cal denunciar aquests jocs polítics en què els vots dels igualadins entren a formar part de negociacions alienes als seus interessos, en un possible pacte del que ignorem l'abast però que, de confirmar-se un pacte entre Junts per Igualada i Igualada Som-hi en les properes setmanes i mesos dificultaria enormement cap entesa, coordinació ni avenç en la implantació de polítiques que suposadament compten amb 11 regidors sobre 21 per defensar-les". Amb tot, matisen que "seguim disposats a treballar plegats amb altres forces des del compromís sincer amb un programa d'avenç social i democràtic, però demanem a canvi honradesa i acabar amb els jocs de mans. Qui pretengui fer de crossa del govern conservador de Castells no cal que compti amb la nostra ajuda".


2 Comentaris

J

Josep

Igualada

5 de juliol 2019.11:59h

Respondre

Es demencial que en el primer ple els ajuntaments aprobin els auments del sou i carrecs de confiança , aixo si com que els diners son del pobla els auments son desmesurables

J

Josep

Igualada

4 de juliol 2019.18:56h

Respondre

Mira tu com son les coses, ara resulta que Poble Actiu retreu a junts el pacte amb el PSC al Consell Comarcal i parla de mercadeig, jocs politics i personatges foscos del PSC, però en canvi ells... Llegir més mateixos admeten que al menys duran una setmana van estar mantenint converses amb Igualada Som-hi (PSC) per intentar que Marc Castells no accedís a l’alcaldia d’Igualada

En que quedem, es lícit o no intentar pactar alguna cosa amb el PSC o només ho és quan ho fa Poble actiu

Per altre banda, dir que l’abstenció de junts per Vilanova vulnera el principi d’autonomia municipal a aquella ciutat, te delicte. El que vulneraria el principi d’autonomia ciutadana es voler contradir la voluntat popular, i a Vilanova, ens agradi o no ens agradi, la ciutadania va donar clarament el seu suport a la Sra. Trucharte, i intentar anar contra aquesta voluntat si que es mercadeig, joc polític i inclús frau democràtic, encara que pugui ser legal

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.