TORNAR

Poble Actiu, en contra de construir un biollac dins la futura ampliació del Parc Central

Perquè ”no té sentit en un context d’emergència climàtica i en plena sequera”

politica
Dimecres, 15 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu ha penjat a les xarxes un vídeo en què versionen la cançó "Tobogan" de Zoo, amb la tornada "Un biollac, li falta un biollac!". En aquest vídeo posen de manifest que "és una contradicció" que l'Ajuntament d'Igualada plantegi construir un biollac dins el projecte d'ampliació del Parc central, que també contempla un nou Skate Park, "en un context d'emergència climàtica arreu del món, amb una situació d'alerta per sequera a Igualada i amb un aqüífer Carme-Capellades que està sobreexplota". Poble Actiu reclama al govern Castells "sentit comú, davant d'una situació d'extrema preocupació com és l'emergència climàtica". El vídeo acaba amb el lema "Canviem les polítiques i no el clima".

A través d'aquest vídeo i d'un comunicat emès per Poble Actiu, la formació "rebutja la construcció d'un biollac al Parc Central perquè no té sentit en un context d'emergència climàtica i en plena alerta per sequera. No té cap mena de sentit que la mateixa setmana que anuncien restriccions d'ús d'aigua per la sequera, el govern Castells faci propaganda d'un llac que tindrà uns costos econòmics i ambientals molt elevats."

Imatge virtual del projecte del futur biollac al Parc CentralEl regidor de Poble actiu a l'Ajuntament d'Igualada, Pau Ortínez, ha reconegut "que hi ha aspectes del projecte del Parc Central que consideren positius, com la construcció d'un Skate Park o la instal·lació de jocs infantils", però rebutgen dos aspectes del projecte: "el cost econòmic i el biollac". En aquest darrer punt, Poble Actiu critica el govern igualadí "per gastar 1.140.000 € en l'ampliació del Parc Central i, en canvi, fer molt poques inversions per augmentar el parc d'habitatges de lloguer públic, oferir més places de llars d'infants municipals o millorar el transport públic."

Poble Actiu proposa la renaturalització del riu Anoia, que "està en molt mal estat per culpa dels residus i la presència de flora i fauna invasores"

Per la seva banda, la regidora Neus Carles, ha remarcat que "el govern Castells hauria de centrar la seva inversió a cuidar els ecosistemes existents, com el riu Anoia, en lloc d'inventar-ne de nous com el biollac del Parc Central. Moltes ciutats de Catalunya han convertit el riu en un espai d'oci on practicar esport, fer un pícnic o passejar sense que això hagi representat un problema per la flora i la fauna". Poble Actiu aposta "per promoure campanyes per reduir les tovalloletes llençades al lavabo, reduir l'ús de plaguicides i per promoure una biodiversitat autòctona. En aquest sentit, l'entitat Igualada pel Clima fa mesos que reclama al govern Castells la instal·lació de reixes a tots els col·lectors de la xarxa de clavegueram que aboquen residus al riu Anoia. L'entitat ecologista reclama instal·lar reixes als dotze col·lectors existents per evitar que tovalloletes i altres residus acabin al riu Anoia afectant la poca flora i fauna que hi habita".


5 Comentaris

b

berto

16 de juny 2022.11:44h

Respondre

Criticar molt, aportar res
Estem arreglats amb aqueste colla....!!!! de nois !!!!!

A

Antoni

Igualada

15 de juny 2022.18:48h

Respondre

Si de la mateixa manera que per regar el Parc Central es fa servir aigua freàtica, no acabo d’entendre quin és el problema. En tot cas, aigua que es quedarà en el biollac que no arribarà al... Llegir més riu?
Per cert el Sr Ortínez és d’un cinisme polític dir que hi ha coses que troben bé del projecte però en canvi el cost no. Totes les coses valen diners. Això ha sortit de la seva ment? O li ha fet dir el seu assessor de comunicació? (Per esclarir qui és el cínic)

R

Ramon

Igualada

15 de juny 2022.18:41h

Respondre

Dons jo estic a favor del biollac, el trobo molt interessant i ecològic i no entenc que Poble Actiu (llavors CUP) que quan es va inaugurar l’actual Parc Central es va dedicar a repartir pasquins... Llegir més en contra del mateix i després (al cap del temps) han hagut d’admetre que es una de les millors zones d’esbarjo de la ciutat, i els ciutadans se l’han fet seu, no hagin après la lliçó i tornin a equivocar-se. I lo que es pitjor, a desinformar
Senyors de Poble Actiu, no diguin el que no es, vostès saben molt bé que no té res a veure l’emergència climàtica i l’aqüífer Carme Capellades amb l’aigua que s’utilitza per regar el Parc Central i la que s’utilitzarà per biollac
Per altre banda, saben també que el riu és competència de l’ACA, o sigui de la Generalitat

A

Anna H.

Igualada

15 de juny 2022.05:54h

Respondre

Totalment d’acord.

Espero que s’ho pensin dues vegades abans de fer el ’biolago’, és cert que l’aigua adorna sempre i és bonica, però no és convenient: per la falta d’aigua, pels... Llegir més riscos de possibles malalties aviàries (recordeu la grip aviar que va fer que es buidessin totes les fonts ornamentals i basses dels parcs, algunes de les quals, com la del Parc de Les Comes no s’ha tornat a omplir mai mes), pels molestos insectes que crien prop de l’aigua i pel risc que suposa per als més petits.

A

Antoni

Igualada

20 de juny 2022.12:59h

Anna. És evident que hi poden haver aquests riscos, però si sempre anéssim així ja no s’hagués inventat el cotxe (doncs hi ha accidents, ), etc. Jo crec que és un bon projecte, que es... Llegir més nodrirà de l’aigua freàtica, que m’agradaria que algú m’aclarís si aquesta aigua freàtica, si no es fes el biollac, entenc que acabaria al riu Anoia, però a quina alçada? A Igualada o al col.lector de la depuradora a Vilanova?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.