TORNAR

Poble Actiu critica la despesa de la pista de gel i el tobogan "que s'eleva a 100.000 euros"

L’esquerra municipalista proposa com a contrapartida un espai permanent de patinatge sobre rodes a Cal Font

politica
Dijous, 19 desembre 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa cinc anys, l'Ajuntament d'Igualada situa a la Plaça de Cal Font la pista de gel. Des de l'any passat, s'hi ha afegit un tobogan. El cost total de les instal·lacions, uns 100.000 euros, ha aixecat crítiques per part de l'oposició.

El grup municipal de l'esquerra transformadora criticava, en una roda de premsa, "la gran despesa que suposa mantenir la pista de gel i el tobogan sintètic ubicats a la plaça de Cal Font durant les festes de Nadal". Les regidores Neus Carles i Eva Pedraza apunten que "el consistori paga cada any prop de 100.000 euros entre les despeses de lloguer d'aquestes atraccions, les energètiques (llum i aigua) associades al funcionament de la pista de gel i les del personal de seguretat i control de les instal·lacions".

El tobogan situat a Cal FontCarles i Pedraza consideren que "en un moment en el que cada dia som més conscients de la necessitat de cuidar el nostre planeta i de no fer despeses innecessàries, no entenem com pot ser que continuem posant una pista de gel en una zona on les temperatures no acompanyen, amb el malbaratament energètic i econòmic que això suposa per al nostre entorn i els diners de l'Ajuntament respectivament". Les regidores de Poble Actiu també creuen que "aquesta despesa és un reflex de la poca sensibilitat que té l'actual govern, tant a nivell mediambiental com també a nivell social amb les famílies que pateixen pobresa energètica".

La que va ser cap de llista, Neus Carles, afirma que "la despesa de les atraccions del tobogan i de la pista de gel també generen una despesa energètica absolutament innecessària. Amb aquests diners es podrien destinar a un millor servei, com per exemple ampliar les ajudes econòmiques en pobresa energètica ja sigui ampliant els barems de l'Ajuntament en relació als ajuts de pobresa energètica per tal d'arribar a més gent, o bé ampliant les quantitats econòmiques dels ajuts per tal de cobrir millor les despeses energètiques de les llars afectades".

En concret, Neus Carles proposa que "amb 15.000 d'aquests euros, l'Ajuntament podria assegurar passar un hivern sense fred a les famílies amb més necessitats i fer que el Nadal no esdevingui una època trista per a les llars més vulnerables". El preu també és objecte de crítica: "pagar 6 euros per patinar durant mitja hora, o 4 euros per baixar tres vegades pel tobogan, és una despesa que no tothom es pot permetre. Amb els impostos de tots els igualadins no hem de pagar activitats que exclouen part de la població".

L'altra representant de Poble Actiu, Eva Pedraza, assenyala que "en un moment on cada vegada som més conscients de l'emergència climàtica que estem vivint, cal que siguem coherents amb les nostres accions i això també li hem d'exigir a l'Ajuntament". Afegeix que "no podem fer veure que som sensibles amb el medi ambient dient que s'instal·laran plaques fotovoltaiques als edificis municipals i després generar aquesta despesa energètica". Demana que "hi hagi infraestructures que permetin viure la pràctica esportiva com un fet social més enllà de l'època nadalenca. Proposem que s'estudiï la possibilitat de la creació d'una pista de patinatge sobre rodes permanent a Cal Font que permeti la creació d'un espai on es pugui practicar aquest esport de manera permanent i gratuïta i sense despeses energètiques extres durant tot l'any".


1 Comentaris

p

paio

Igualada

20 de desembre 2019.10:13h

Respondre

Totalment d’acord amb ”Poble Actiu”. Diners llençats per un mal entès afany de aparentar cosmopolitisme quan és una irresponsabilitat que està fora de lloc, i d’una gran vulgaritat i mal... Llegir més gust (sobretot el tobogan, fa mal als ulls i tot). I el soroll, que fa nosa encara que pretenguin tapar-ho. Es tot molt cutre, la veritat. Ni tan sols si qui ho explota pagués TOTES les despeses, inclòs el lloguer de l’espai públic, seria acceptable. No cobreix cap necessitat, és lleig i ens costa diners. Què esperem per lluitar perquè sigui el darrer any?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.