TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu demana estendre la vianalització als carrers d'Òdena, Sant Pau i Sant Josep

Consideren que amb aquest pas ”es milloraria la seguretat per als vianants entorn de l’Ateneu Igualadí”

politica
Dilluns, 7 setembre 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una vegada s'ha confirmat la vianalització de la Rambla Sant Isidre de manera definitiva, l'esquerra municipalista demana fer un pas més al centre d'Igualada. Rescata la proposta feta el 2018 per la CUP per tancar al trànsit altres carrers del centre.

PUBLICITAT

Poble Actiu proposar "crear una gran illa que uneixi el casc antic i Cal Font on els vianants recuperin l'espai que ara ocupa el vehicle privat". La formació valora positivament la decisió de l'Ajuntament d'Igualada d'establir la vianalització permanent de la Rambla Sant Isidre, una proposta que  "portàvem anys defensant." Ara, reivindiquen la vianalització del carrer Òdena, Sant Pau i Sant Josep.

L'octubre de 2018, la formació municipalista plantejava la creació d'una gran illa de vianants unint les dues zones vianalitzades actualment: el casc antic i els carrers a l'entorn de Cal Font. Reclamen "valentia" al govern Castells per tal que la vianalització de carrers no quedi restringida, únicament, a la Rambla. Es tractaria de restringir també la circulació de vehicles als carrers d'Òdena (per sota el Passeig), Sant Josep (per sota Sant Carles) i Sant Pau.

Així, es restringiria el trànsit a la Rambla Vives fins al seu límit amb el carrer Sant Jordi. El carrer d'Òdena entre el Passeig i la Rambla "ja és actualment un carrer molt utilitzat pels vianants, encara que l'amplada del carrer obliga els vianants a pujar i baixar de la vorera constantment. Aquesta escena, que es dona al llarg de tot el tram, és especialment preocupant a la placeta de Sant Josep (l'espai on conflueixen els carrers Clos, Òdena i Sant Josep) on es registren constantment situacions de risc per als vianants."

Afegeixen que "eliminar el trànsit voluntari d'aquest tram del carrer Òdena permetria també limitar-lo al carrer Sant Josep fins a l'alçada amb Sant Carles, on també s'hi troben diversos establiments, així com pacificar enormement el carrer Sant Pau." Amb aquesta proposta, la seguretat vial a l'entorn de l'Ateneu Igualadí milloraria considerablement, una mesura "necessària per un dels espais del centre de la ciutat que registra un major trànsit de vianants, per l'entrada i la sortida de les famílies de l'escola i l'activitat pròpia de l'equipament sociocultural."

"Recuperar espai per als vianants"

Poble Actiu considera que "en un context d'emergència climàtica com el que vivim, la limitació de l'ús del vehicle privat pels desplaçaments essencials serà necessària per reduir les emissions contaminants en l'aire." Reclamen a l'Ajuntament d'Igualada la vianalització de carrers d'altres zones de la ciutat. L'objectiu "ha de ser que els vianants recuperin espai a la ciutat i que no serveixi per a mercantilitzar la via pública omplint tots els espais només de terrasses. Per tal d'evitar això, reclamen que es platengi la reordenació d'aquests espais per a prioritzar l'espai pels vianants."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.