TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu denuncia que el govern igualadí "ha congelat el Pla de Mobilitat"

La candidatura municipalista ha presentat la una proposta per ampliar la xarxa de carrils bici i connectar-la amb els municipis de l’entorn d’Igualada

politica
Dijous, 2 desembre 2021. 10:12. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu denuncia que Igualada "té un problema amb la mobilitat, especialment entorn dels centres educatius" i reclama al govern igualadí que porti a debat del Ple el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Al Ple municipal de l'Ajuntament d'Igualada celebrat dimarts, el grup municipal de Poble Actiu va protestar perquè "entitats ciclistes, entitats veïnals i partits polítics de l'oposició van presentar al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, però el govern Castells ha congelat aquest Pla", situació que, segons la candidatura municipalista "demostra que no tenen cap intenció de fer res per tenir una mobilitat més segura i sostenible.

Des de Poble Actiu insisteixen en el fet que "Igualada té un problema amb la mobilitat", remarcant "els problemes de seguretat entorn dels centres educatius, com el Dolors Martí i l'Emili Vallès", en els quals "el govern Castells no ha fet pràcticament res per millorar la mobilitat" en aquests equipaments. Segons Poble Actiu, "la mobilitat és un dels principals problemes per a les famílies de les escoles".

Xarxa de carrils bici i aparcaments per a bicicletes

Poble Actiu, amb la voluntat "de garantir una mobilitat sostenible i segura", proposa ampliar la xarxa de carrils bici i connectar-la amb els municipis de l'entorn d'Igualada. Poble Actiu proposa "instal·lar, en el sentit est-oest, un carril bici al carrer del Rec, revisar el carril bici del Passeig Verdaguer per tal que estigui situat segregat a la calçada, estendre el carril bici del carrer Maria Trulls i Alguer, instal·lar un carril bici a l'Avinguda Barcelona i estendre el de l'avinguda Països Catalans fins a Òdena. I en el sentit sud-nord, proposem instal·lar un carril bici a l'Avinguda Balmes, un carril bici a la carretera de Manresa i un carril bici a l'Avinguda Pau Casals, aquest darrer ja previst al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) plantejat pel govern Castells."

Paral·lelament, des de Poble Actiu també proposen "que tots els centres educatius, equipaments esportius, carrers comercials, equipaments culturals, centres de treball i aparcaments soterrats municipals tinguin espais segurs on aparcar les bicicletes." "Malgrat que el govern Castells s'ha compromès a instal·lar aparcaments de bicicleta en diferents equipaments, la realitat és que hi continuen havent molt pocs espais de la ciutat on aparcar la bicicleta, fet que en disminueix l'ús", afegeixen.

Mobilitat més sostenible, més segura i més connectada

La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, ha defensat "que els nous carrils bici estiguin situats a la calçada, segregats dels vehicles motoritzats, respectant els sentits de circulació i amb una il·luminació adequada. L'objectiu de la instal·lació dels carrils bici és reduir els accidents vinculats a l'ús dels patinets elèctrics, ja que els carrils bici haurien de ser l'espai per on circulin als carrers esmentats". Ampliar la xarxa de carrils bici "és necessari per acollir la mobilitat dels usuaris de bicicletes i patinets i, alhora, per garantir que els vianants poden passejar de forma segura", ha afegit Neus Carles.

Des de Poble Actiu també reclamen "interconnectar els carrils bici amb els municipis de l'entorn i garantir que l'aposta per la mobilitat sostenible és una política compartida per tots els municipis de la Conca d'Òdena" i exigeixen al govern igualadí "proactivitat per exposar als governs municipals de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Jorba per planificar conjuntament els carrils bici que es necessiten per tenir una mobilitat sostenible i segura".

"Nyaps"

Per la seva banda, el regidor Pau Ortínez, ha manifestat que la proposta de xarxa de carrils bici "és una proposta més ambiciosa que la plantejada pel govern Castells en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Mentre la resta de ciutats de Catalunya i Europa aposten per estendre la xarxa de carrils bici, afirma que els darrers 10 anys el govern Castells no ha ampliat la xarxa de carrils bici i, quan ho ha fet, han fet un nyap com el carril bici del Polígon Industrial de les Comes".


1 Comentaris

J

JOSEP

IGUALADA

3 de desembre 2021.16:38h

Respondre

Com al carril bici al c/SALVADOR ESPRIU i c/ LAS GUIXERAS ,no i pasa prácticament ningu am tacos de goma al Terra i tot ,aquets carrers podrían se de doble sentit de circulació i al ... Llegir més c/CARLES RIBA milloraria la circulació,. alguns moments sembla una autopista , de tants coches circulan, ???????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.