TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu explica la proposta de reforma integral del passeig Verdaguer als usuaris de l'artèria igualadina

La formació municipalista ”valora positivament la bona rebuda” de la seva iniciativa per part dels veïns, que també van donar la seva opinió

politica
Dimarts, 15 febrer 2022. 13:10. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dissabte passat a la tarda, diversos integrants de Poble Actiu van informar els veïns que passejaven pel passeig Verdaguer de la proposta de reforma integral que la candidatura municipalista ha presentat recentment amb l'objectiu "de donar prioritat als vianants i ciclistes, amb una visió de millora de la seguretat i la sostenibilitat en la mobilitat per aquesta gran artèria d'Igualada. Poble Actiu va exposar la seva iniciativa a través d'una simulació i díptics informatius als vianants i ciclistes que transitaven pel passeig, recollit també les seves opinions i propostes. Des de la formació assenyalen que la proposta "va ser molt ben rebuda i compartida per gran part de la ciutadania i molts ciutadans es van interessar per la proposta i van reclamar a la formació que fes el possible perquè aquesta tirés endavant."

La proposta de Poble Actiu, presentada a finals del gener passat, "contempla passar els carrils bici a l'exterior de la zona per als vianants, un a cada sentit de circulació, segregat tant de la calçada com de la vorera. Per això, quedaria un sol carril de circulació i aparcament en cada sentit de circulació". Contempla també "la incorporació de jocs i bancs al mig de la zona de vianants, per assegurar que fomenti la interacció social i no sigui només un espai de pas, i reemplaçar el paviment per un antilliscant per evitar els continus accidents quan hi ha pluges". Finalment, la proposta inclou "limitar a 30 la velocitat als carrils de circulació motoritzada."

Els regidors del grup municipal de Poble Actiu a l'Ajuntament d'Igualada, Neus Carles i Pau Ortinez, assenyalen que "estudiarem com forçar al govern a tirar endavant aquesta acció des de l'oposició. Tanmateix, conscients del poc interès pel govern actual, esperem aconseguir guanyar les eleccions vinents del maig de 2023 per assegurar-ne el desenvolupament sense renunciar a tots els aspectes de seguretat i sostenibilitat que contempla la proposta" i afegeixen que "continuarem treballant incansablement per canviar el model de mobilitat d'Igualada, millorant les infraestructures per a la mobilitat en bicicleta i assegurant un transport públic de qualitat".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.