TORNAR

Poble Actiu: "Només amb aplaudiments no es menja"

La formació reclama una millora ”immediata” de les condicions laborals dels professionals de la salut

politica
Dilluns, 21 març 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El desembre passat Poble Actiu va denunciar la diferència de salaris entre les gerències del Consorci Sanitari de l'Anoia i el Consorci Sociosanitari d'Igualada i els treballadors de les dues entitats. Una diferència "escandalosa", segons la candidatura municipalista, que ha reclamat en diverses ocasions "unes condicions laborals dignes a les treballadores perquè és l'única manera de poder garantir una sanitat pública i de qualitat".

Poble Actiu va presentar, en el Ple ordinari de l'Ajuntament d'Igualada del mes de febrer passat, una moció en què denunciava que "els sous d'alguns dels treballadors dels consorcis (en referència al Consorci Sanitari de l'Anoia i al Consorci Sociosanitari d'Igualada) no arriben al mínim per garantir un nivell de vida decent segons el Comitè de Drets Socials del Consell d'Europa, que estableix que el sou mínim de qualsevol treballador hauria de ser el 60% del salari mitjà". El Consorci Sanitari de l'Anoia va contestar les declaracions de Poble Actiu el passat 7 de març assenyalant "que les categories professionals amb la retribució més baixa del Consorci Sociosanitari d'Igualada estan per sobre del topall del 60% que esmena Poble Actiu, i no coincideix amb les dades salarials que la formació política va fer públiques el passat mes de desembre."

Ara, Poble Actiu ha tornat la pilota a la teulada del consorci responent aquestes declaracions manifestant que Cal que centrin els seus esforços a millorar les condicions laborals de totes les persones treballadores del Consorci i que deixin de fer notes de premsa per justificar l'injustificable".

El Consorci Sociosanitari d'Igualada està format pel Servei Català de la Salut (60%), l'Ajuntament d'Igualada (30%) i el Consell Comarcal de l'Anoia (10%). El batlle d'Igualada n'és el vicepresident. En aquest marc, Poble Actiu exigeix al govern igualadí "que treballi per millorar les condicions laborals de les treballadores de l'Hospital; que es reverteixin les retallades salarials per tal que totes les treballadores de l'Hospital d'Igualada i el CAP Igualada Nord recuperin el 100% del seu salari".

"Amb la millora dels salaris no n'hi ha prou"

Des de Poble Actiu assenyalen que "amb la millora dels salaris no n'hi ha prou" i, per tant, reclamen "que s'incrementi la plantilla de facultatius per garantir el relleu generacional, reduir la quantitat de pacients atesos per professional per donar un millor servei i poden reduir les llistes d'espera" i remarquen que "la millora de les condicions laborals de les treballadores és necessària per garantir la sanitat pública i de qualitat que volem".

Des de Poble Actiu expliquen que "el col·lectiu de professionals de la salut fa anys que han vist empitjorades les seves condicions laborals. Les retallades que els governs de convergència van realitzar fa una dècada van suposar un atac contra la sanitat pública: retallada de salaris, menys temps per atendre els pacients, privatització de serveis, llistes d'espera... A aquest fet s'hi va sumar la falta de professionals d'infermeria i de medicina en el sistema sanitari català perquè fa temps que no es cobreixen totes les places de professionals que es jubilen". Durant els dos últims anys, i agreujat per la pandèmia, aquesta problemàtica ha obligat els professionals sanitaris a assumir molta càrrega de treball, cobrir les baixes dels companys i sense descans entre onades."

"Només amb aplaudiments no es menja"

La candidatura municipalista recorda la imatge de la ciutadania sortint cada dia als balcons, durant el confinament, per aplaudir els professionals de la salut. "Però només amb aplaudiments no es menja" remarquen des de Poble Actiu. En aquest sentit, reclamen "una millora de les condicions laborals de forma immediata". Atenent les demandes dels sindicats de professionals de la salut, reclamen: enfortir l'atenció primària dotant-la amb una quarta part dels recursos de tot el sistema; renovar l'equipament i les infraestructures; millorar els serveis d'urgències hospitalàries; revertir la privatització del 061, el servei d'emergències i d'atenció telefònica i garantir el dret a l'avortament quirúrgic arreu dels Països Catalans.


1 Comentaris

P

Polako

Igualada

21 de març 2022.09:35h

Respondre

El sr. Alcalde que es el president del Consorcio, que es baixi el sou i que millori les condicions laborals de les treballadores del SAD, que les fan treballar diumenges per poc sou. En canvi el sr.... Llegir més Alcalde els diumenges esta tranquila a casa seva. Dimissio als politics que només volen cobrar

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.