TORNAR

Poble Actiu presenta una moció exigint la pujada dels sous més baixos del Consorci Sanitari de l'Anoia i del Consorci Sociosanitari d'Igualada

La moció va ser aprovada al Ple de l’Ajuntament d’Igualada d’aquest dimarts amb els vots favorables de totes les formacions, excepte Junts per Igualada, que es va abstenir

politica
Dimecres, 23 febrer 2022. 12:29. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de Poble Actiu a l'Ajuntament d'Igualada va presentar, al Ple ordinari celebrat aquest dimarts 22 de febrer, una moció amb què "reclama que s'estableixi una relació màxima de cinc vegades entre els salaris més alts i més baixos del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) i del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) per afavorir l'equitat interna salarial entre els diferents treballadors". La moció va prosperar gràcies als vots favorables de totes les formacions representades a l'Ajuntament d'Igualada excepte el govern de Junts per Igualada, que es va abstenir.

La moció es basava en les dades publicades el desembre de l'any passat per Poble Actiu, que mostraven "la gran diferència salarial entre els treballadors dels consorcis, ja que el salari del gerent arriba a multiplicar per vuit el sou d'altres treballadors del mateix consorci. Aquesta diferència salarial tan gran no és ètica ni justificable", segons la formació municipalista, que va remarcar que "els sous d'alguns dels treballadors dels consorcis no arriben al mínim per garantir un nivell de vida decent segons el Comitè de Drets Socials del Consell d'Europa, que estableix que el sou mínim de qualsevol treballador hauria de ser el 60% del salari mitjà. Tenint en compte que el 2019 el salari mitjà brut català va ser de 25.968,20 €, això comporta que un sou digne a Catalunya no hauria d'estar per sota dels 15.580,92 €. Molt per sobre d'algunes de les retribucions que s'estan pagant actualment al CSSI i al CSA".

Durant la defensa de la moció, la regidora de Poble Actiu, Neus Carles, va denunciar "que fa anys que demanen un augment dels salaris més baixos del CSSI i cal que es faci tot el possible per augmentar els sous i, si cal, es redueixin els sous dels alts directius per a fer-ho possible”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.